reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Trzymam mocno kciuki za Was 👍 miałaś już ten zabieg usuwania przegrody?
Dziękuję za kciuki na pewno się przydadzą ❤️
Tak miałam dwa zabiegi. Za pierwszym razem nie usunęli przegrody w całości ponieważ lekarz bał się żeby nie przedziurawić macicy.

U Ciebie już prawie połowa ciąży wow kiedy to zleciało ❤️ Gratulacje

reklama
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Ja po dwóch poronieniach mam super zdrowego synka. Dostał 10 punktów. Ciąża bez żadnych problemów. Bałam się również.

Jejku dopiero teraz zobaczyłam że napisałaś. Nie dostałam powiedomienia 🤷 U mnie dobrze dziękuję że pytasz. Zaczynamy nasz 1cs no i dajemy sobie czas do maja. Jak się uda to super jak nie to kończymy starania.

A jak u Ciebie?
Dobrze, że możecie już działać. Trzymam bardzo mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej! 😊

U mnie w porządku na szczęście, 16tc i będzie chłopak 💙

Dziękuję za kciuki na pewno się przydadzą ❤️
Tak miałam dwa zabiegi. Za pierwszym razem nie usunęli przegrody w całości ponieważ lekarz bał się żeby nie przedziurawić macicy.

U Ciebie już prawie połowa ciąży wow kiedy to zleciało ❤️ Gratulacje
To teraz nie ma opcji żeby się nie udało 😘 mam nadzieje, ze ja sie bede cieszyć, ze już mam dziudziulka obok siebie, a Ty napiszesz, ze już jestes w połowie ciąży ❤️

Dziekuje, lekarz mówi to samo ale strasznie się boje 😥
Mam 36 lat i czasu niewiele…
Zrobię te badania o których tu czytałam, zespół antyf., trombofilie i homocysteine, choć wiem, ze one wpływu na to co się stało nie miały to na wszelki wypadek wole to sprawdzic.
Mój maz musi zrobić badanie nasienia, a potem będziemy decydować co dalej.

za tydzień wrócę do pracy, siedzenie w domu powoduje tylko ciagle myślenie o tym co się stało😥

Ten wrzesień jest dla mnie i mojej rodziny straszny😥
Tata ma covid, ale powoli z niego wychodzi na szczęście, a siostra hpv, jest po kolposkopii, laserze i bóg wie czym jeszcze, cytologia 3 …eh
Zachęcam Was do badań, sama wybieram się na cytologię i zrobię chyba ta płynna bo podobno jest lepsza.

Ściskam wszystkie dziewczyny, które przechodzą lub przechodziły te najgorsze momenty, łącze się w bólu i wysyłam dużo ciepła, jeszcze będzie pięknie 😘
Hej kochana, ja straciłam dziecko w zeszłym roku w listopadzie. Zaczęliśmy już starania ale na razie nic, musiałam odsapnac rok bo tyle mi zajęlo jako takie pogodzenie się że strata. Ale też czuje jak czas umyka mi przez palce. Mam też tak jak ty 36 lat. I to była moja pierwsza ciąża.. napisz co u Ciebie?

Dziewczyny! Czy ktoś mi rozjaśni co to może znaczyć ? Wiem że Wy macie ogromną wiedzę w tym temacie..
ja mam podobne wyniki. Oba mtfhr hetero ale pai1 hetero. I ja brałam podczas staran i w ciąży zmetylowane witaminy (prena*tal uno) i od pozytywnego testu heparynę w brzuch. Mial być też wdrożony acard ale po prentalnych lekarz stwierdził że nie wdrażamy go. Aktualnie 32 TC i wszystko ok.
Te wyniki oznaczają zwiększone ryzyko zakrzepów kiedy nasz organizm jest przesilony czyli np. W ciąży. Dużo kobiet jak widać ma takie mutacje.
A zbadaj też sobie homocysteine. Koszt 50 zł a jak jest wysoka to należy ją zbić. Ja miałam 8,2 a po zmetylowanych witaminach po 3 miesiącach spadła na 4 😊

Jejku dopiero teraz zobaczyłam że napisałaś. Nie dostałam powiedomienia 🤷 U mnie dobrze dziękuję że pytasz. Zaczynamy nasz 1cs no i dajemy sobie czas do maja. Jak się uda to super jak nie to kończymy starania.

A jak u Ciebie?
kochana trzymam mocno kciuki ♥️
Hej dziewczyny,

To mój pierwszy post, ale czytam Was od jakiegoś czasu. Piszę ponieważ potrzebuje porady. Mam mutacje MTHFR 1298 heterozygotyczna i Pai 1 tez heterozygotyczna. Prawdopodobnie przez te mutacje straciłam pierwsze dziecko.
Ale wracając do tego w czym potrzebuje porady, otóż od jakiegoś czasu próbuje unormować homocysteinę i kwas foliwy, brałam Prencaps multi 2 i wyniki wyglądają tak:
Homocysteina 8,1
Kwas foliowy 24,70

I zastanawiam się nad zmianą. Mój ginekolog mówił mi o Solgarze b complex, ale nie namawiał, bo powiedział, że wiele tych suplementów może róznie działać i trzeba testować. Ja o Solgarze słyszałam słabe opinie - co Wy o tym sądzicie?
Z kolei słyszałam bardzo dobre opinie o Aliness b complex plus TMG, podobno TMG zbija homocysteinę, tylko czy mogę to nadal brać jeśli by się udało zajść w ciązę?
A może polecacie jeszze coś innego?
ja mam mtfhr oba hetero i pai1 hetero i genetyk zaleciła prenat*al uno. I po 3 miesiącach homocysteina z 8,1 spadła na 4. I to są już takie witaminy co możesz potem brać w ciąży.

Dobrze, że możecie już działać. Trzymam bardzo mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej! 😊

U mnie w porządku na szczęście, 16tc i będzie chłopak 💙
To teraz nie ma opcji żeby się nie udało 😘 mam nadzieje, ze ja sie bede cieszyć, ze już mam dziudziulka obok siebie, a Ty napiszesz, ze już jestes w połowie ciąży ❤️
kochana trzymam mocno kciuki ♥️
ja mam mtfhr oba hetero i pai1 hetero i genetyk zaleciła prenat*al uno. I po 3 miesiącach homocysteina z 8,1 spadła na 4. I to są już takie witaminy co możesz potem brać w ciąży.
Dziękuję bardzo za wsparcie 🙂
Wam dziewczyny życzę wszystkiego dobrego, cieszcie się każdą chwilą ciąży. Forumowa ciotka trzyma kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ❤️

Hej kochana, ja straciłam dziecko w zeszłym roku w listopadzie. Zaczęliśmy już starania ale na razie nic, musiałam odsapnac rok bo tyle mi zajęlo jako takie pogodzenie się że strata. Ale też czuje jak czas umyka mi przez palce. Mam też tak jak ty 36 lat. I to była moja pierwsza ciąża.. napisz co u Ciebie?
Hej,
Bardzo mi przykro😥 ja mam już jedno dziecko, synek ma 11 lat, w zasadzie to byłam pogodzona z faktem, ze więcej dzieci mieć nie będziemy i nie ukrywam, ze dobrze mi się z tym żyło…
Do czasu aż w sierpniu okazało sie, ze jestem w ciąży, wprawdzie ma początku to byłam zła, ze znowu nie po mojej myśli, ze jak my sobie poradzimy etc natomiast ten stan trwał bardzo krótko, dwa tygodnie po informacji o ciąży i widoku bijącego serduszka radość-milion! Miałam zaplanowane imię, pokoik, wozek.. wszystko!
Potem strata 😥 i ta strata uświadomiła mi, ze bardzo pragnę dziecka ale mój mąż chyba nie jest do końca przekonany i nie potrafi tego powiedzieć 😥 wczoraj mnie tak wkurzył, ze aż zapaliłam fajkę, a dziś od rana jakieś głupie myśli z rozwodem włącznie 😥
Trzymaj sie kochana i napisz coś więcej, robiłaś jakieś badania? Długo sie staraliście?
Mam nadzieje, ze u Was niedługo zaświeci słoneczko 😘

reklama
Solgar ma niemetylowany kwas i cyjanokobalamine, wg mnie nie warto. A nie oznaczalas B12? W prenacaps jest mało B12, obstawiam że Twoja homocysteina (wg mnie i wg mojego hematologa za wysoka - na forum na pewno znajdą się dziewczyny, które uważaja że 8 jest OK) to efekt nierównowagi witamin. Aliness wygląda pod tym względem dużo lepiej, ale niektóre dziewczyny pisały, że im tmg nie służyło. Musisz się na coś zdecydować i przetestować - brać kilka tygodni i powtórzyć badanie homocysteiny
Dziękuję za info o Solgarze, chyba z nim nie będę testować.

Tak, biorę b12 metylowane z Aliness plus właśnie prenacaps, ale homocysteina nie jest idealna jednak. Chyba stestuje ten Aliness b complex tmg i zobaczymy. A któraś z Was go stosowała? Jak tak, to proszę o opinie. ;)

Ostatnia edycja:
Do góry