reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moje dwie przyjaciółki i jedna dobra kumpela są w ciążach praktycznie takich jak byłam ja. 2-3 tyg różnicy.
Fajnie się z nimi cieszyć ale tez ciagle namacalnie widzę gdzie bym właśnie była gdyby nie poronienie.
Cieszę się... Ale trochę to boli. Bo właśnie myślisz o tym jakby to było gdyby się Tobie tez udalo...
Ale nie poddaje się, mam nadzieję że niebawem uda się nam wszystkim

reklama
Ale powiem wam że też czasami siedzę i czytam. Mam problemy z żołądkiem. Biorę od maja tabletki, takie na obniżenie kwasu w żołądku. Wyczytałam że długotrwałe przyjmowanie tych leków może mieć wpływ na nadprodukcję prolaktyny... A z tym walczę... Skakała jak nie wiem. Raz 13, raz 26, raz 64, ostatnia miałam 39... Moja lekarka, nawet nie pyta tą prolaktynę... Gdy sama wynikow nie zrobię. .. wiedząc jakie leki przyjmuje też nie stwierdziła nic.
Ehh za dużo chyba czytam

Ale powiem wam że też czasami siedzę i czytam. Mam problemy z żołądkiem. Biorę od maja tabletki, takie na obniżenie kwasu w żołądku. Wyczytałam że długotrwałe przyjmowanie tych leków może mieć wpływ na nadprodukcję prolaktyny... A z tym walczę... Skakała jak nie wiem. Raz 13, raz 26, raz 64, ostatnia miałam 39... Moja lekarka, nawet nie pyta tą prolaktynę... Gdy sama wynikow nie zrobię. .. wiedząc jakie leki przyjmuje też nie stwierdziła nic.
Ehh za dużo chyba czytam
W ciąży prolaktyna i tak jest podwyższona, więc nie powinnaś brać leków na jej obniżanie o ile bierzesz.

Ja mam ten sam problem. Moja dobra znajoma równo ze mną zaciążyła. Myślałam Że dam radę ale póki co jej unikam... Nie wiem czy to normalny odruch...
Czy normalny to Ci nie powiem ale powszechny... Ja to wręcz z nienawiścią patrzyłam na kobiety w ciąży a znajome... Nie byłam w stanie z nimi słowa zamienić mimo tego że niczego złego im nie życzyłam

Wybacz, pomyliłam... Bardzo cie przepraszam ❤️
Spokojnie ☺️❤️ poroniłam 3.01...
Ogólnie mam problem z prolaktyna i może trochę chaotycznie to opisałam. Chodzi o to że moja lekarka wiedząc że mam podwyższona, jakoś o niej zapomina na wizycie... Gdy sama nie powiem że zrobiłam wynik. Dostałam bromergon, bromocorn na zbicie. I w sumie raz udało się że była w normie. Nie wiem czy te moje leki na żołądek mogą mieć również wpływ...

@olka11135 co Ty, nie wypisuj sie ze szpitala. Dobrze ze fizycznie sie czujesz ok, ale jesli to faktycznie cp i ta beta rośnie to lepiej, ze mają Cie na oku. Pewnie tez bym na Twoim miejscu wybrala w pierwszej kolejnosci metroteksat, w koncu jest jednak mniej inwazyjny niz laparoskopia. Nie obwiniaj sie, ze źle wybrałaś, bo wybralas tak jak wydawalo sie najlepiej a przyszlosci nikt nie przewidzi :) rozłąka z mezem i dziecmi na pewno jest trudna, ale nadrobicie ten czas jak dojdziesz do siebie i bedzie wszystko git. Jak masz sluchawki to moze jakiegos playera czy netflixa odpal, zeby mysli trochę odciągnąć?

reklama
Dziewczyny a mam takie pytanie jak było u Was z ochotą na sex po poronieniu...czy libido wzrosło?
Ja mam dramat ... nie mam potrzeb :p
Boże dziewczyny nareszcie dziś dostałam okres [emoji204][emoji204][emoji204]
Od listopada od poronienia i łyżeczkowania dopiero po wywołaniu go tabletkami.
Jestem przeszczęśliwa jakkolwiek to brzmi.
co dostałaś na wywołanie ? :-) bo ja już tez 5 tyg i dalej cisza zero objawów organizmu ze coś się zbliża ...

Do góry