reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem na siebie zła i załamana jednocześnie. Żałuję, że robiłam te testy. Czuje się okresowo i właśnie przy podcieraniu zobaczylam różowy śluz, więc pewnie @ za rogiem, zrobiłam test zupełnie innej firmy i pozytywny, a ja pewnie wyłapałam biochemiczną 😢😢
Spokojnie. Ja miałam plamienie w dniu okresu. Jeśli ciąża jest dobrze zagnieżdżona to wszystko będzie ok. A kreseczka wyraźniejsza? Może warto pójść na betę z krwi? Może trzeba już brać progesteron?

reklama
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Hej... ja pierwsze poronienie miałam. 2 ciaza po ponad pół roku starań, bez komplikacji, wszystko ok. Także będzie dobrze 🙂

Spokojnie. Ja miałam plamienie w dniu okresu. Jeśli ciąża jest dobrze zagnieżdżona to wszystko będzie ok. A kreseczka wyraźniejsza? Może warto pójść na betę z krwi? Może trzeba już brać progesteron?
tak, jest dużo bardziej wyraźna a to też po południu robiony test. Tak właśnie odpisał mi gin, żeby zrobić betę i proga i wziąć już dzisiaj luteinę

Załączniki

• 6c4bc612-e906-4003-b94a-dc6f08e08a44.jpg
    6c4bc612-e906-4003-b94a-dc6f08e08a44.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 111
Jestem na siebie zła i załamana jednocześnie. Żałuję, że robiłam te testy. Czuje się okresowo i właśnie przy podcieraniu zobaczylam różowy śluz, więc pewnie @ za rogiem, zrobiłam test zupełnie innej firmy i pozytywny, a ja pewnie wyłapałam biochemiczną [emoji22][emoji22]
Ilonka ja na drugi dzień po zrobieniu testu miałam to samo, wzięłam dupka i wszystko minęło przez 2 dni. Najważniejsze to działać [emoji846] trzymam kciuki za kropka

Dziewczyny a czy to jest prawda że testy owulacyjne w ciąży wychodzą zawsze pozytywnie? Pytam z ciekawości bo mi się coś pokielbasila owulacja w tym miesiącu

Ilonka ja na drugi dzień po zrobieniu testu miałam to samo, wzięłam dupka i wszystko minęło przez 2 dni. Najważniejsze to działać [emoji846] trzymam kciuki za kropka
dzięki kochana, na razie to jednorazowa sytuacja przy podcieraniu i nic więcej. Muszę czekać, nic więcej już teraz nie zrobię 😞

Dziewczyny a czy to jest prawda że testy owulacyjne w ciąży wychodzą zawsze pozytywnie? Pytam z ciekawości bo mi się coś pokielbasila owulacja w tym miesiącu
Testy owulacyjne wykrywają wysokie stężenie hormonu luteinizujacego w moczu. Hormon ten nie wskazuje ciąży.
Przeczytaj dokładnie ulotkę dołączona do testów owu i będziesz wiedziała więcej.

Testy owulacyjne wykrywają wysokie stężenie hormonu luteinizujacego w moczu. Hormon ten nie wskazuje ciąży.
Przeczytaj dokładnie ulotkę dołączona do testów owu i będziesz wiedziała więcej.
sprawdziłam kiedyś w internecie i jakoś utwkilo mi w pamięci. 😂 Dziękuję Ci za odpowiedź 😉

Jestem na siebie zła i załamana jednocześnie. Żałuję, że robiłam te testy. Czuje się okresowo i właśnie przy podcieraniu zobaczylam różowy śluz, więc pewnie @ za rogiem, zrobiłam test zupełnie innej firmy i pozytywny, a ja pewnie wyłapałam biochemiczną 😢😢
Kochana tak jak pisze smaily spokojnie, plamienia występują w ciąży i nie świadczą zawsze o czymś złym. Ja przeciwniczka bety !😁 Ale idz i zrób betę.kreski na teście faktycznie są mocniejsze więc 👍. Będzie dobrze. Dawaj znać
Też czytałam o tym i z ciekawości przetestowałam w ciąży. Wyszedł negatywny. Więc to bzdura

reklama
Ja sprawdzałam i w ciąży miałam pozytywny
dzięki kochana, na razie to jednorazowa sytuacja przy podcieraniu i nic więcej. Muszę czekać, nic więcej już teraz nie zrobię [emoji20]
No niestety, na początku to tylko czas. Ale jak wzięłaś tą luteinę to powinno pomóc.

Do góry