reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć. Dzisiaj mija 37 dzień po poronieniu. Brałam duphaston na wywołanie okresu (sam nie przychodzi) i jestem już 16 dni po odstawieniu a on nadal nie przyszedł. Czy mam się zapisać już do lekarza? Miałam zrobić wyniki między 3-5dc ale lipa bo @ nie ma.. nie wiem już sama czy mam nadal czekać czy zapisać się do niej.. pobolewa mnie prawy jajnik czasami już od ponad tygodnia i jestem osłabiona wiec tak czekam, czekam i czekam bo myśle że już lada dzień będzie ale nie mam pojęcia co się dzieje :(
Jeśli masz możliwość to idź do lekarza chociaż sprawdzić skąd te bole jajnika.

reklama
Cześć. Dzisiaj mija 37 dzień po poronieniu. Brałam duphaston na wywołanie okresu (sam nie przychodzi) i jestem już 16 dni po odstawieniu a on nadal nie przyszedł. Czy mam się zapisać już do lekarza? Miałam zrobić wyniki między 3-5dc ale lipa bo @ nie ma.. nie wiem już sama czy mam nadal czekać czy zapisać się do niej.. pobolewa mnie prawy jajnik czasami już od ponad tygodnia i jestem osłabiona wiec tak czekam, czekam i czekam bo myśle że już lada dzień będzie ale nie mam pojęcia co się dzieje :(
U mnie @ przyszedl po 31 dniach od zabiegu ale czytałam, ze nawet do 6 tygodni może przyjść @. Jak boli, to może warto pójść do lekarza?

Po poronieniu może przyjść @ nawet do 2 m-cy. Nie trzeba jej wywoływać. Tu wiele dziewczyn czeka zdecydowanie dłużej nawet do tych 60 dni.
Ja sama się zastanawiałam i poszłam po 4 tygodniach na kontrolę. @ przyszła po ok 40 dniach.
ja przed ciąża miałam wywoływany i stymulowany cykl. Dlatego teraz od razu dostałam od lekarza leki bo chcemy iść za ciosem i starać się dalej

Hej, dziś 29 dni po zabiegu. Byłam na kontroli z wynikiem hist-pat. Miesiączki nie było jeszcze, są brudzenia. Niestety wykryto mi torbiel na jajniku 3,5 cm. Lekarz, mówi że czekać do @ i przyjść po bo powinno zniknąć.
Miała któraś z Was torbiel po poronieniu?

Ja nie miałam po poronieniu bezpośrednio ale w cyklu po pierwszej miesiączce. To jest niepęknięty pęcherzyk owulacyjny. Wchłonął się przy kolejnym okresie.
Byłaś stymulowana z tego co kojarze? A zastrzyk na pęknięcie też brałaś?
Hej, dziś 29 dni po zabiegu. Byłam na kontroli z wynikiem hist-pat. Miesiączki nie było jeszcze, są brudzenia. Niestety wykryto mi torbiel na jajniku 3,5 cm. Lekarz, mówi że czekać do @ i przyjść po bo powinno zniknąć.
Miała któraś z Was torbiel po poronieniu?

@Destino to chyba Ty ostatnio mi pisałaś że skoro już namówiłam faceta na badanie nasienia to żebym go namówiła na rozszerzone. Chciałam Was się poradzić bo tych badań jest cała lista. Pogadam z nim nie wiem czy się zgodzi pewnie nie bo koszt też będzie pewnie całkiem inny ale spróbuję. Co w takim razie warto zrobić. Kazali nam mieć badanie nasienia z morfologią także chciałam żeby tak czy tak to było i nie wiem czy w tych rozszerzonych pakietach się to znajdzie? Poniżej lista badań ze str kliniki.

Załączniki

• 86941AAA-6934-4175-B7DA-78C24723F3C0.png
    86941AAA-6934-4175-B7DA-78C24723F3C0.png
    69,4 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Ja czekam już 5 tyg. od zabiegu chociaż u mnie było krwawienie jak miesiączka 12 dni po laparo ale beta była wtedy jeszcze 1700 więc to chyba raczej nie miesiączka... i tez się nie mogę doczekac bo badania też muszę zrobić

Do góry