reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Narazie biorę tylko witaminy. Może coś mi przepisze na wizycie. Czuje się narazie dobrze jedynie kłuje mnie lewy jajnik No i mam uderzenia gorąca czasem.

Właśnie boje się, że mi tak powie. Nie chce właśnie zmieniać ginekologa bo ten jest dobry eh juz sama nie wiem co robić...
3-4 tydzień i już wiesz że w ciąży jesteś ?? Na tym etapie to ciężko żeby w ogóle stwierdzić ciążę, kiedy miałaś ostatni raz miesiączkę ? Bo z tego wynika, że nawet okres ci się nie spóźnia.
A L4 możesz dostać chociażby od psychiatry, który może stwierdzić, że że względu na strach o ciążę przez poronienia, nie możesz pracować.

reklama
Dziewczynki mam pytanie. Będę szla w następnym tygodniu do ginekologa zobaczyć czy wszystko dobrze z maleństwem, myślę że to 3-4 tydzień. Będę chciała iść od razu na l4 ( pierwsza ciążę poronilam) a pracuje fizycznie z ludźmi wiadomo do tego dochodzi także covid. Jednak boje się, że ginekolog nie będzie chciał mi dać l4, zawsze robi z tym problem ( tak też było w pierwszej ciąży) Jak mi odmówi co w takiej sytuacji zrobić? Co l tym myślicie?
A jeśli masz prace fizyczną, gdzie musisz stać i dźwigać ciężary, to ja już w ogóle bym nie ryzykowała.

3-4 tydzień i już wiesz że w ciąży jesteś ?? Na tym etapie to ciężko żeby w ogóle stwierdzić ciążę, kiedy miałaś ostatni raz miesiączkę ? Bo z tego wynika, że nawet okres ci się nie spóźnia.
A L4 możesz dostać chociażby od psychiatry, który może stwierdzić, że że względu na strach o ciążę przez poronienia, nie możesz pracować.
Przeciez pisałam we wcześniejszych postach ze robiłam test ciążowy i bete mam na poziomie 700..

Na tym etapie na usg zobaczysz tylko pęcherzyk. Lepiej poczekać z wizytą do ok 7 tc. L4 możesz spróbować załatwić od rodzinnego a ginekologa zmień jeśli robi Ci problemy z l4. Moja się pyta na każdej wizycie czy potrzebne zwolnienie.
Dziewczynki mam pytanie. Będę szla w następnym tygodniu do ginekologa zobaczyć czy wszystko dobrze z maleństwem, myślę że to 3-4 tydzień. Będę chciała iść od razu na l4 ( pierwsza ciążę poronilam) a pracuje fizycznie z ludźmi wiadomo do tego dochodzi także covid. Jednak boje się, że ginekolog nie będzie chciał mi dać l4, zawsze robi z tym problem ( tak też było w pierwszej ciąży) Jak mi odmówi co w takiej sytuacji zrobić? Co l tym myślicie?

Na tym etapie na usg zobaczysz tylko pęcherzyk. Lepiej poczekać z wizytą do ok 7 tc. L4 możesz spróbować załatwić od rodzinnego a ginekologa zmień jeśli robi Ci problemy z l4. Moja się pyta na każdej wizycie czy potrzebne zwolnienie.
No właśnie dzwoniłam do ginekologa powiedział abym przyszla w następnym tygodniu

Spróbuj z rodzinnym, może da l4.

Ja przestudiowałam chyba cały 😂internet o tej trombofili i trochę się wystraszyłam 🤷‍♀️

Będzie dobrze. Tylko dopilnuj żeby być pod opieką kogoś kto ogarnia ten temat! Ja miał 3 lekarzy zanim trafiłam w dobre ręce. Doświadczony lekarz będzie niezbędny. I mówię o takim który zna i rozumie problem trombofilii.
Spróbuj z rodzinnym, może da l4.

Ja przestudiowałam chyba cały [emoji23]internet o tej trombofili i trochę się wystraszyłam [emoji2368]

reklama
Do góry