reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja się pochwalę moją kruszynką. Będzie dziewczynka. Rośniemy sobie powoli. Mnie już przybyło 6 kg [emoji85]. Dziś mamy już 24+2 tc. Tak to szybko zleciało. Już bliżej niż dalej [emoji3526].Zobacz załącznik 1214774

Myśle że 6kg to mało, ja tyłam w 1 ciąży 2kg na miesiąc [emoji23] Łącznie 22kg [emoji2960]

Kochane... Co robić? Moja sytuacja jest dość trudna. Starałam się o dziecko już bardzo długo, jednak każdą ciążę straciłam... nie zliczę tego, ile razy płakałam w łazience i tego, jak jak za każdym razem pytana o ciążę miałam guę w gardle. Ostatnio przez Wasze polecenia zapisałam się do Invicta. Po wszystkich badaniach okazało się, że zdiagnozowano u mnie poronienia nawykowe. Powiem Wam, że jestem w rozsypce. Nie wiem kompletnie co robić... Czy powinnam odpuścić starania o dziecko? Wiekowo jestem jeszcze młoda, dopiero po 30... Jest mi strasznie ciężko...
Przykro mi bardzo:( ale może właśnie dobra diagnostyka ci pomoże?

Głową do góry [emoji3526] po 3 poronieniu mówi się już o poronieniach nawykowych. Wystarczy dobrze się przebadac, wziąć leki i próbować dalej. Na początek potrzebny dobry lekarz. Potem pozytywne nastawienie. Dużo siły, cierpliwości i spokoju. Jest ogromna szansa, że się uda
Zgadzam się! Ja mam „na koncie” 3 straty i jestem właśnie w czwartej ciąży, jak na razie wszystko Ok, 15 tc aktualnie. Jakoś jestem spokojna bardzo tym razem

Ja się pochwalę moją kruszynką. Będzie dziewczynka. Rośniemy sobie powoli. Mnie już przybyło 6 kg 🙈. Dziś mamy już 24+2 tc. Tak to szybko zleciało. Już bliżej niż dalej ☺️.Zobacz załącznik 1214774
😍😍 ja mam już 2kg na plusie, a dopiero 15 tydzień 😂

Zgadzam się! Ja mam „na koncie” 3 straty i jestem właśnie w czwartej ciąży, jak na razie wszystko Ok, 15 tc aktualnie. Jakoś jestem spokojna bardzo tym razem

😍😍 ja mam już 2kg na plusie, a dopiero 15 tydzień 😂
Ja na początku mało przybieralam. 2 kg miałam do ok. 17 tc. Potem miałam wizyty co 3 tygodnie i na dwóch ostatnich po 2 kg więcej 🤣. Mam nadzieję, że teraz trochę zwolni 🙈.

Ja na początku mało przybieralam. 2 kg miałam do ok. 17 tc. Potem miałam wizyty co 3 tygodnie i na dwóch ostatnich po 2 kg więcej [emoji1787]. Mam nadzieję, że teraz trochę zwolni [emoji85].

Najwiecej się przybiera w 3 trymestrze [emoji16]
A to ile powinnaś przybrać zależy też od Twojej wagi początkowej. Ja tak jak pisałam w pierwszej przybrałam 22kg, a w trzeciej 13kg i w obu osiągnęłam na koniec wagę 70kg gdzie wszyscy mi mówili że oprócz brzucha nic nie przytyłam [emoji16]

A to ile powinnaś przybrać zależy też od Twojej wagi początkowej. Ja tak jak pisałam w pierwszej przybrałam 22kg, a w trzeciej 13kg i w obu osiągnęłam na koniec wagę 70kg gdzie wszyscy mi mówili że oprócz brzucha nic nie przytyłam [emoji16]
No ja startowałam z trochę większej. Ja niestety już czuję, że uda większe, biodra, ramiona 🤣🙈, także nie tylko w brzuszek idzie. To nic ważne, że z córcią wszystko dobrze a o kg będę myślał po porodzie ☺️.

No ja startowałam z trochę większej. Ja niestety już czuję, że uda większe, biodra, ramiona [emoji1787][emoji85], także nie tylko w brzuszek idzie. To nic ważne, że z córcią wszystko dobrze a o kg będę myślał po porodzie [emoji3526].

Ja też tak czułam, nawet majtki musiałam kupić o 2 rozmiary większe [emoji23]

U mnie 21kg na plusie wyszło i też mi wszyscy mówili że nie widać że aż tyle 😂 no i trzeci trymestr faktycznie był kluczowy bo do 20tygodnia to ja prawie plaski brzuch miałam a po 30 jak poszło to szok 😆
Na szczęście do wagi wyjściowej zostało mi3kg a Marcelina ma 3,5msc więc dosyć szybko zeszło :)

reklama
Ja najgorzej Mialam w drugim, 11 kg. Na początku trzeciego 3 kg, ale schudłam dwa jakoś tak i wyszło że waga póki co stoi, a zaraz 35 TC.

Do góry