mohaaa
Fanka BB :)
Przykro mi bardzo ;( to już potwierdzone?Dzieki ale bylam wlasnie u gina u mnie prawdopodobnie ciaza pozamaciczna jestem totalnie zalamana![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przykro mi bardzo ;( to już potwierdzone?Dzieki ale bylam wlasnie u gina u mnie prawdopodobnie ciaza pozamaciczna jestem totalnie zalamana![]()
Raczej tak ale mam czekac jeszcze na wyniki beta hcg, to dopiero 5 tydz. Jesli badanie wykaze mniej nix 700 to usg mam powtotxyc w poniedzialek. Jesli bym die bardzo zle czula mam jechac do szpitala ale tam mi usuna jajowod. Jesli by do poniedzialku nie bylo silnych objawow to lekarz ma mi dac jakies zastrzyki :/Przykro mi bardzo ;( to już potwierdzone?
Dlaczego usunąć jajowod? Moja siostra ponad rok temu była w ciąży na orenatalnych w 12tc-13tc okazało się że są 2 dzidzie. Jedna w macicy a druga poza nią (czyli pozamaciczna) i zostało usunięte a jajowod nie pekl i ma 2 jajowody. Nie miała plamien ani boli. Gdyby nie to że miała prenatalne to nie wiem kiedy by się o tym dowiedziała. Córeczka ma ponad rok i rozwija się prawidłowo.Raczej tak ale mam czekac jeszcze na wyniki beta hcg, to dopiero 5 tydz. Jesli badanie wykaze mniej nix 700 to usg mam powtotxyc w poniedzialek. Jesli bym die bardzo zle czula mam jechac do szpitala ale tam mi usuna jajowod. Jesli by do poniedzialku nie bylo silnych objawow to lekarz ma mi dac jakies zastrzyki :/
To jest bzdura. 22mm to pikuś przy tym jak moja siostra była w 12-13tc to jest koniec pierwszego trymestru. Moja siostra też chodziła na NFZ i nikt jej nie usunął jajowodu. Jeśli nie trzeba usuwać to nie usunął.U mnie pecherzyk ma 22mm juz :/ czrkam na wyniki bety bo jak bedzie ponad 700 to juz lipatak lekarz mowil ze mam poczekac do poniedzialku i on mi zrobi drugie usg. I ze jesli nie pojawia sie silne bole to zebym nie jechala do szpitala bo na nfz od razu wytna jajowod. A jesli do poniedzialku nic sie nie wydarzy to mi lekarz da jakies zastrzyki zeby samameu poronic ewentualnie chyba mozna probowac laparoskopowo ale nie wiem gdzie...
Ja dostałam równo po miesiącu. Może to jeszcze od tego zabiegu.Dziewczyny, mam pytanie. Czy jest to możliwe że równo po 8 dniach od zabiegu łyżeczkowania dostałam miesiączke? Bo już od 3 dni w ogóle nie krwawilam, dziś znowu zaczęłam i pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkemój ginekolog mówił mi że dostanę okres za około miesiąc.
No właśnie też tak myślę tylko, że boli mnie ten brzuch jakbym miała miesiączkeJa dostałam równo po miesiącu. Może to jeszcze od tego zabiegu.
Nie słuchaj lekarza, bo przy takiej ciąży nie usuwa się jajowodu. Także moim zdaniem gada głupoty jakby chciał na tobie zarobić....U mnie pecherzyk ma 22mm juz :/ czrkam na wyniki bety bo jak bedzie ponad 700 to juz lipatak lekarz mowil ze mam poczekac do poniedzialku i on mi zrobi drugie usg. I ze jesli nie pojawia sie silne bole to zebym nie jechala do szpitala bo na nfz od razu wytna jajowod. A jesli do poniedzialku nic sie nie wydarzy to mi lekarz da jakies zastrzyki zeby samameu poronic ewentualnie chyba mozna probowac laparoskopowo ale nie wiem gdzie...
To na pewno po zabiegu. Nie ma opcji żeby to była @ Po 8 dniach. Zabieg liczy się jako 1 dc. A że boli jak na @ to normalneDziewczyny, mam pytanie. Czy jest to możliwe że równo po 8 dniach od zabiegu łyżeczkowania dostałam miesiączke? Bo już od 3 dni w ogóle nie krwawilam, dziś znowu zaczęłam i pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkemój ginekolog mówił mi że dostanę okres za około miesiąc.
Dziękuję, czekam do wtorku na kolejną wizytę. Pozdrawiam i życzę żeby u Ciebie również było wszystko dobrzeCześć dziewczyny, podczytuję Was po cichu od jakiegoś czasu.
@Nadzieja_31 ja teraz miałam sytuację, że przy becie prawie 11 000 był ledwie widoczny pęcherzyk. Miał 4 mm i jak to gin określił, jest to minimum żeby uznać go za pęcherzyk w ogóle. Byłam pewna, że już powinnam widzieć zarodek z serduszkiem w tym czasie, więc wyszłam od lekarza załamana. Potem w tydzień zarodek nadrobił 2 tygodnie. Trzymam mocno kciuki!