reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Przykro mi bardzo ;( to już potwierdzone?
Raczej tak ale mam czekac jeszcze na wyniki beta hcg, to dopiero 5 tydz. Jesli badanie wykaze mniej nix 700 to usg mam powtotxyc w poniedzialek. Jesli bym die bardzo zle czula mam jechac do szpitala ale tam mi usuna jajowod. Jesli by do poniedzialku nie bylo silnych objawow to lekarz ma mi dac jakies zastrzyki :/

Raczej tak ale mam czekac jeszcze na wyniki beta hcg, to dopiero 5 tydz. Jesli badanie wykaze mniej nix 700 to usg mam powtotxyc w poniedzialek. Jesli bym die bardzo zle czula mam jechac do szpitala ale tam mi usuna jajowod. Jesli by do poniedzialku nie bylo silnych objawow to lekarz ma mi dac jakies zastrzyki :/
Dlaczego usunąć jajowod? Moja siostra ponad rok temu była w ciąży na orenatalnych w 12tc-13tc okazało się że są 2 dzidzie. Jedna w macicy a druga poza nią (czyli pozamaciczna) i zostało usunięte a jajowod nie pekl i ma 2 jajowody. Nie miała plamien ani boli. Gdyby nie to że miała prenatalne to nie wiem kiedy by się o tym dowiedziała. Córeczka ma ponad rok i rozwija się prawidłowo.

U mnie pecherzyk ma 22mm juz :/ czrkam na wyniki bety bo jak bedzie ponad 700 to juz lipa :( tak lekarz mowil ze mam poczekac do poniedzialku i on mi zrobi drugie usg. I ze jesli nie pojawia sie silne bole to zebym nie jechala do szpitala bo na nfz od razu wytna jajowod. A jesli do poniedzialku nic sie nie wydarzy to mi lekarz da jakies zastrzyki zeby samameu poronic ewentualnie chyba mozna probowac laparoskopowo ale nie wiem gdzie...

U mnie pecherzyk ma 22mm juz :/ czrkam na wyniki bety bo jak bedzie ponad 700 to juz lipa :( tak lekarz mowil ze mam poczekac do poniedzialku i on mi zrobi drugie usg. I ze jesli nie pojawia sie silne bole to zebym nie jechala do szpitala bo na nfz od razu wytna jajowod. A jesli do poniedzialku nic sie nie wydarzy to mi lekarz da jakies zastrzyki zeby samameu poronic ewentualnie chyba mozna probowac laparoskopowo ale nie wiem gdzie...
To jest bzdura. 22mm to pikuś przy tym jak moja siostra była w 12-13tc to jest koniec pierwszego trymestru. Moja siostra też chodziła na NFZ i nikt jej nie usunął jajowodu. Jeśli nie trzeba usuwać to nie usunął.

Co to za debilny lekarz.

Dziewczyny, mam pytanie. Czy jest to możliwe że równo po 8 dniach od zabiegu łyżeczkowania dostałam miesiączke? Bo już od 3 dni w ogóle nie krwawilam, dziś znowu zaczęłam i pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke 😓 mój ginekolog mówił mi że dostanę okres za około miesiąc.

Dziewczyny, mam pytanie. Czy jest to możliwe że równo po 8 dniach od zabiegu łyżeczkowania dostałam miesiączke? Bo już od 3 dni w ogóle nie krwawilam, dziś znowu zaczęłam i pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke 😓 mój ginekolog mówił mi że dostanę okres za około miesiąc.
Ja dostałam równo po miesiącu. Może to jeszcze od tego zabiegu.

Nie słuchaj lekarza, bo przy takiej ciąży nie usuwa się jajowodu. Także moim zdaniem gada głupoty jakby chciał na tobie zarobić....

To na pewno po zabiegu. Nie ma opcji żeby to była @ Po 8 dniach. Zabieg liczy się jako 1 dc. A że boli jak na @ to normalne

reklama
Cześć dziewczyny, podczytuję Was po cichu od jakiegoś czasu.
@Nadzieja_31 ja teraz miałam sytuację, że przy becie prawie 11 000 był ledwie widoczny pęcherzyk. Miał 4 mm i jak to gin określił, jest to minimum żeby uznać go za pęcherzyk w ogóle. Byłam pewna, że już powinnam widzieć zarodek z serduszkiem w tym czasie, więc wyszłam od lekarza załamana. Potem w tydzień zarodek nadrobił 2 tygodnie. Trzymam mocno kciuki!
Dziękuję, czekam do wtorku na kolejną wizytę. Pozdrawiam i życzę żeby u Ciebie również było wszystko dobrze ☺️

Do góry