reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gigi_ Ja chyba bym zastosowała podkład/ochraniacz na materac + zwykłe prześcieradło. A co lepsze, to nie wiem :p Niby te prześcieradła są nieprzemakalne, ale zdarzyło się u nas, że nie dały rady (albo miałam jakieś wybrakowane modele).

reklama
@nnat. Ale kapsułki masz osobno do koloru i do bieli? Czy mogą być takie do tego i do tego ?Zobacz załącznik 1093245
Jeszcze się chciałam zapytac jak mam ciuszki od siostry po dziecku lepiej przeprać w 60 stopniach bo te co mam nowe to wypiore w takich stopniach co jest na metce.

Chciałam się jeszcze zapytać może wiecie gdzie kupie worki próżniowe na ubrania ale rozmiar mniejsze od 50x60. Tak to chociaż zawsze lepiej będę miała torbę do porodu wyszykowana i posegregowane.
Ja prałam wszystko na 40 i wszystkie kolory razem [emoji16] No może na początku segregowałam bo dużo tego wyszło, ale teraz wrzucam cały kosz razem.
Mam płyn do prania kolorów. I bez płynu do płukania.
Też właśnie patrzę na te worki ale nie widziałam mniejszych. Najmniejsze właśnie 50x60.

A jeszcze mam pytanie bo już zaczynam końcówkę wyprawki robić. Chodzi o prześcieradła do materaca lepiej kupić nieprzemakalne czy lepiej kupić zwykle bawełniane prześcieradło i co pod spód jakiś podkład pod materac czy jak i z czego ma być bo normalnie z tym u mnie czarno.
Dziewczyny u mnie na wątku polecały worki strunowe z Ikei do szpitala. Możesz online zamówić [emoji4]
Ja mam prześcieradło + podkład nieprzemakalny . Moja dużo ulewa, a materac w stanie idealnym [emoji4]

Też właśnie patrzę na te worki ale nie widziałam mniejszych. Najmniejsze właśnie 50x60.

A jeszcze mam pytanie bo już zaczynam końcówkę wyprawki robić. Chodzi o prześcieradła do materaca lepiej kupić nieprzemakalne czy lepiej kupić zwykle bawełniane prześcieradło i co pod spód jakiś podkład pod materac czy jak i z czego ma być bo normalnie z tym u mnie czarno.
A po co ci mniejsze te worki? Potem lepiej jest zgromadzić wszystko w jednym rozmiarami [emoji846] 50x60 jest taki akurat, a nawet mały powiedziałabym.
Ja mam normalne prześcieradło na gumce, a pod spodem ochraniacz na materac i dobrze się sprawdza [emoji846]

Ja wszystkie ciuszki pralam na 40 stopni z podwójnym plukaniem. Mogą być kapsułki do tego i tego nie ma sensu przepłacać. Tylko segregowac kolorami przy praniu. Worki kupowałam na allegro
Ja pytałam tez w 40 st alr wszystko razem jak leci :D

Ja mam zwykle prześcieradło bawełniane i podkład pod spodem. Sprawdza się super :)

A po co ci mniejsze te worki? Potem lepiej jest zgromadzić wszystko w jednym rozmiarami [emoji846] 50x60 jest taki akurat, a nawet mały powiedziałabym.
Ja mam normalne prześcieradło na gumce, a pod spodem ochraniacz na materac i dobrze się sprawdza [emoji846]
Bo gigi chce je wziąć do szpitala do pakowania rzeczy w torbie ;)

@nnat. Ale kapsułki masz osobno do koloru i do bieli? Czy mogą być takie do tego i do tego ?Zobacz załącznik 1093245
Jeszcze się chciałam zapytac jak mam ciuszki od siostry po dziecku lepiej przeprać w 60 stopniach bo te co mam nowe to wypiore w takich stopniach co jest na metce.

Chciałam się jeszcze zapytać może wiecie gdzie kupie worki próżniowe na ubrania ale rozmiar mniejsze od 50x60. Tak to chociaż zawsze lepiej będę miała torbę do porodu wyszykowana i posegregowane.

Szczerze, nie zwróciłam nawet uwagi na to, jakie one są :D
Mąż prał wszystko w chwilach mojego kryzysu... ;) Ale nie mieliśmy do koloru oddzielnych i do bieli oddzielnych.

My wszystko upraliśmy w 40 st z 2 cyklami płukania.

I też polecam woreczki strunowe i Ikei :)

Do materaca kupiliśmy, jak dziewczyny piszą, podkład/ochraniacz nieprzemakalny i zwykłe prześcieradełka. A i tak na początku planujemy ją kłaść w kokonie w łożeczku ;)

Ja pytałam tez w 40 st alr wszystko razem jak leci :D

Ja mam zwykle prześcieradło bawełniane i podkład pod spodem. Sprawdza się super :)

Bo gigi chce je wziąć do szpitala do pakowania rzeczy w torbie ;)
Aaa [emoji846] ale w sumie czy aż tyle warto brać? Ja miałam w workach strunowych. Tyle że u mnie w szpitalu nie trzeba było ubranek dla dzieci mieć, wzięłam 2 torby rzeczy i na drugi dzień mąż zabrał większość ho była niepotrzebna

@nnat. To, że planujecie jeszcze czas zweryfikuje. U mnie syn faktycznie lepiej spał jak był zawinięty, a córka od początku musiała mieć "wolne" ręce i nogi, bo był krzyk ;-)

Ja bym do szpitala też nie brała za dużo rzeczy. Nie wiadomo, co się potem na nich ze szpitala gratis przywlecze. U mnie w szpitalu też były ubranka na czas pobytu. Jedynie trzeba było mieć własne pieluszki i ubranie na wyjście.

@nnat. To, że planujecie jeszcze czas zweryfikuje. U mnie syn faktycznie lepiej spał jak był zawinięty, a córka od początku musiała mieć "wolne" ręce i nogi, bo był krzyk ;-)

Ja bym do szpitala też nie brała za dużo rzeczy. Nie wiadomo, co się potem na nich ze szpitala gratis przywlecze. U mnie w szpitalu też były ubranka na czas pobytu. Jedynie trzeba było mieć własne pieluszki i ubranie na wyjście.

A to oczywista oczywistość :D
Znając nasze charaktery to i mała może być charakterna i da popalić :D Ja np. spałam tylko noszona na rękach :D

Co do szpitali, teraz sytuacja jest bardzo dynamiczna, niestety. Ja np. pakuję ile mogę, żeby nie było nagle płaczu, że brakło, nie ma i jest problem z dostarczeniem rzeczy przez Starszego do szpitala... :)

A to oczywista oczywistość :D
Znając nasze charaktery to i mała może być charakterna i da popalić :D Ja np. spałam tylko noszona na rękach :D

Co do szpitali, teraz sytuacja jest bardzo dynamiczna, niestety. Ja np. pakuję ile mogę, żeby nie było nagle płaczu, że brakło, nie ma i jest problem z dostarczeniem rzeczy przez Starszego do szpitala... :)
Pakuj dużo, mi non stop coś mąż dowoził, bo byłam niestety 5dni :/

Moja starsza absolutnie nie chciała spać w śpiworku i spała pod kołderką (urodzona w październiku), a młodsza (listopad) uwielbia śpiworek [emoji2368] I jaka to wygoda, naprawdę.

reklama
U nas właśnie ze względów "sanitarnych" należy ograniczać prywatne rzeczy. Wszystkie rzeczy oferowane przez szpital są przez nich prane czy też np. laktatory/butelki sterylizowane. I ze względów zdrowotnych nie pozwalają używać prywatnych. Żeby potem nie było domysłów, kto jest sprawcą zamieszania.
Ja bym radziła podpytać w szpitalu, gdzie zamierzasz rodzić.

Do góry