reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie pryzuwazylam, że za spamowało. Chodziło mi o: p r e n a l e n [emoji13] nie wiem cy się dogadałyśmy [emoji13]

reklama
Dziewczyny co myślicie o l4 na tak wczesnym etapie?
Jeśli masz możliwość i chcesz to możesz iść. Chociaż pytanie, czy w domu nie będziesz za dużo myśleć i się nakrecac? Ja się tego bałam właśnie k w tej szczęśliwej ciąży pracowałam jakoś do 15-16tc, potem l4 bo jednak praca w sklepie, dźwignie, stanie itp

Jeśli masz możliwość i chcesz to możesz iść. Chociaż pytanie, czy w domu nie będziesz za dużo myśleć i się nakrecac? Ja się tego bałam właśnie k w tej szczęśliwej ciąży pracowałam jakoś do 15-16tc, potem l4 bo jednak praca w sklepie, dźwignie, stanie itp
No właśnie o to mi chodzi że ciężka praca [emoji57]
Z tego co wiem to w biedrze odrazu na l4 wyrzucają

@monika1708 A dlaczego miałabyś nie iść na zwolnienie, jeśli jesteś faktycznie chora/przeziębiona? Przede wszystkim w razie czego pamiętaj, że ciężka praca nie jest podstawą zwolnienia (to tak na wszelki wypadek kontroli ZUS). Ja byłam na zwolnieniu od pierwszej wizyty u lekarza - ale u mnie zawsze były plamienia i zagrożenie poronieniem. Jeśli masz kartę ciąży, to nawet rodzinny może wystawić Ci zwolnienie chorobowe z kodem B.

Dziewczyny dziś mam 21 dc. Zrobiłam badania progesteron i prolaktynę.
Czy powinnam się martwić wynikiem prolaktyny i co z nim zrobić. Wizytę mam dopiero za 2 tyg.
1580925959126.jpeg

reklama
Dziewczyny dziś mam 21 dc. Zrobiłam badania progesteron i prolaktynę.
Czy powinnam się martwić wynikiem prolaktyny i co z nim zrobić. Wizytę mam dopiero za 2 tyg.Zobacz załącznik 1076655
Nie jest mocno podwyższona, ale myślę że warto byłoby zbić, bo może utrudniać zajście w ciążę. A progesteron ładny, znaczy że owu była. Myślę że na prolaktyne gin da Ci jakiś lek, ale spokojnie, nie ma co panikowac ;)

Do góry