reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie pryzuwazylam, że za spamowało. Chodziło mi o: p r e n a l e n [emoji13] nie wiem cy się dogadałyśmy [emoji13]

reklama
Dziewczyny co myślicie o l4 na tak wczesnym etapie?
Jeśli masz możliwość i chcesz to możesz iść. Chociaż pytanie, czy w domu nie będziesz za dużo myśleć i się nakrecac? Ja się tego bałam właśnie k w tej szczęśliwej ciąży pracowałam jakoś do 15-16tc, potem l4 bo jednak praca w sklepie, dźwignie, stanie itp

Jeśli masz możliwość i chcesz to możesz iść. Chociaż pytanie, czy w domu nie będziesz za dużo myśleć i się nakrecac? Ja się tego bałam właśnie k w tej szczęśliwej ciąży pracowałam jakoś do 15-16tc, potem l4 bo jednak praca w sklepie, dźwignie, stanie itp
No właśnie o to mi chodzi że ciężka praca [emoji57]
Z tego co wiem to w biedrze odrazu na l4 wyrzucają

@monika1708 A dlaczego miałabyś nie iść na zwolnienie, jeśli jesteś faktycznie chora/przeziębiona? Przede wszystkim w razie czego pamiętaj, że ciężka praca nie jest podstawą zwolnienia (to tak na wszelki wypadek kontroli ZUS). Ja byłam na zwolnieniu od pierwszej wizyty u lekarza - ale u mnie zawsze były plamienia i zagrożenie poronieniem. Jeśli masz kartę ciąży, to nawet rodzinny może wystawić Ci zwolnienie chorobowe z kodem B.

Dziewczyny dziś mam 21 dc. Zrobiłam badania progesteron i prolaktynę.
Czy powinnam się martwić wynikiem prolaktyny i co z nim zrobić. Wizytę mam dopiero za 2 tyg.
1580925959126.jpeg

reklama
Dziewczyny dziś mam 21 dc. Zrobiłam badania progesteron i prolaktynę.
Czy powinnam się martwić wynikiem prolaktyny i co z nim zrobić. Wizytę mam dopiero za 2 tyg.Zobacz załącznik 1076655
Nie jest mocno podwyższona, ale myślę że warto byłoby zbić, bo może utrudniać zajście w ciążę. A progesteron ładny, znaczy że owu była. Myślę że na prolaktyne gin da Ci jakiś lek, ale spokojnie, nie ma co panikowac ;)

Do góry