reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jutro mam wizytę u genetyka e związku z prenatalnymi bo tam gdzie udało mi się dostać na NFZ w Gdańsku jest tak,że najpierw kwalifikacja u genetyka a dopiero później same prenatalne. Ale wizytę u swojego gina mam już w czwartek i nie mogę się doczekać [emoji3590] aaa i wyjęłam dziś z szafy detektor który ostatnio schowałam i udało mi się znaleźć serduszko aż się popłakałam ze szczęścia :)
No widzisz [emoji3590][emoji3590] super, bardzo się cieszę [emoji3590]

Dawaj znać na bieżąco [emoji3590]

reklama
A czy jak od mojego porodu minęło już 4 miesiące to ten wynik będzie miarodajny? Kurcze żałuję, że zaraz po porodzie się nie zainteresowałam, nie miałam do tego głowy kompletnie...

Trzymam kciuki :)

Ja bym zrobiła to badanie po prostu jak najszybciej ;) 4 tyg to nie jest za późno ;)

Jeśli z tym ANA chodzi o mój post, to zupełnie o co innego chodziło. Mianowicie, że w laboratorium sieci Diagnostyka ANA1 to tylko wynik + lub -. Cena tego badania jest zbliżona do ceny badania ANA2, który powie nie tylko czy przeciwciała przeciwjądrowe występują, ale też ile ich jest. Jak ktoś ma z NFZ albo abonamentu ANA1, to oczywiście niech korzysta i zrobi to badanie bezpłatnie. I chodzi o sieć Diagnostyka, bo w innych labach może być tak, że ANA1 już jest ilościowe lub jest po prostu tanie. Co do samego ANA to mnie to zlecil ginekolog po poronieniu. Mam wysokie miano ANA i dodatni antykoagulant tocznia - dlatego dostałam skierowanie do reumatologa i aktualnie zbijam ana lekami
Tu się z Tobą zgodzę, nawet sama wcześniej napisałam to samo. A na nic nie wnosi, więc lepiej zrobić ana2. Ja robiłam w innym labie i ceny byly podobne.
Źle napisałam, chodziło mi o ANA1. Czyli lepiej zrobić samo ANA2? Więcej nie powie?
Lepiej zrobić ana2 :) ana 1 tylko mówi że przeciwciala są A wtedy i tak musisz robić ana2. A ana2 mówi jaki typ świecenia i w jakim mianie przeciwciala występują

Byłam dziś w tym szpitalu i zapisali mnie na prenatalne na 11.02 już A tydzień. Nie mogę się doczekać ❤️ a przy okazji widziałam dziś tyle maluchów że w głowie się nie mieści,wszystkie wcześniaki, dwie panie byly z trojaczkami 😁 najgorzej że jak jedno zaczęło płakać to po chwili już wszystkie, do tego kilka pań z bliźniakami 😁 rozpływałam się ❤️❤️

@kb.karola90 woow ale ten czas leci :D cieszę się, że u Was wszystko dobrze ❤
Po miesięcznej przerwie wróciłam do pracy, teraz jestem bliżej domu. Zaczęły się wykoty i już mamy sporo małych owieczek także nie ma czasu na nudę :D

Buziaczki :*

reklama
Do góry