reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jutro mam wizytę u genetyka e związku z prenatalnymi bo tam gdzie udało mi się dostać na NFZ w Gdańsku jest tak,że najpierw kwalifikacja u genetyka a dopiero później same prenatalne. Ale wizytę u swojego gina mam już w czwartek i nie mogę się doczekać [emoji3590] aaa i wyjęłam dziś z szafy detektor który ostatnio schowałam i udało mi się znaleźć serduszko aż się popłakałam ze szczęścia :)
No widzisz [emoji3590][emoji3590] super, bardzo się cieszę [emoji3590]

Dawaj znać na bieżąco [emoji3590]

reklama
A czy jak od mojego porodu minęło już 4 miesiące to ten wynik będzie miarodajny? Kurcze żałuję, że zaraz po porodzie się nie zainteresowałam, nie miałam do tego głowy kompletnie...

Trzymam kciuki :)

Ja bym zrobiła to badanie po prostu jak najszybciej ;) 4 tyg to nie jest za późno ;)

Jeśli z tym ANA chodzi o mój post, to zupełnie o co innego chodziło. Mianowicie, że w laboratorium sieci Diagnostyka ANA1 to tylko wynik + lub -. Cena tego badania jest zbliżona do ceny badania ANA2, który powie nie tylko czy przeciwciała przeciwjądrowe występują, ale też ile ich jest. Jak ktoś ma z NFZ albo abonamentu ANA1, to oczywiście niech korzysta i zrobi to badanie bezpłatnie. I chodzi o sieć Diagnostyka, bo w innych labach może być tak, że ANA1 już jest ilościowe lub jest po prostu tanie. Co do samego ANA to mnie to zlecil ginekolog po poronieniu. Mam wysokie miano ANA i dodatni antykoagulant tocznia - dlatego dostałam skierowanie do reumatologa i aktualnie zbijam ana lekami
Tu się z Tobą zgodzę, nawet sama wcześniej napisałam to samo. A na nic nie wnosi, więc lepiej zrobić ana2. Ja robiłam w innym labie i ceny byly podobne.
Źle napisałam, chodziło mi o ANA1. Czyli lepiej zrobić samo ANA2? Więcej nie powie?
Lepiej zrobić ana2 :) ana 1 tylko mówi że przeciwciala są A wtedy i tak musisz robić ana2. A ana2 mówi jaki typ świecenia i w jakim mianie przeciwciala występują

Byłam dziś w tym szpitalu i zapisali mnie na prenatalne na 11.02 już A tydzień. Nie mogę się doczekać ❤️ a przy okazji widziałam dziś tyle maluchów że w głowie się nie mieści,wszystkie wcześniaki, dwie panie byly z trojaczkami 😁 najgorzej że jak jedno zaczęło płakać to po chwili już wszystkie, do tego kilka pań z bliźniakami 😁 rozpływałam się ❤️❤️

@kb.karola90 woow ale ten czas leci :D cieszę się, że u Was wszystko dobrze ❤
Po miesięcznej przerwie wróciłam do pracy, teraz jestem bliżej domu. Zaczęły się wykoty i już mamy sporo małych owieczek także nie ma czasu na nudę :D

Buziaczki :*

reklama
Do góry