Zabulinka_86
Fanka BB :)
Dziewczyny czy jest któraś z Was że Szczecina? I mogłaby polecić ginekologa?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Źle napisałam, chodziło mi o ANA1. Czyli lepiej zrobić samo ANA2? Więcej nie powie?W diagnostyce rob ANA2.
Będzie ciężko ale musisz wierzyć że wszystko się ułoży. Ja dużo gadałam z Antkiem, wręcz blagalam go żeby siedział w tym brzuszku u mamusi, no i blagalam Zosie żeby nas miała w opiece, no i sie udaloDoskonale rozumiem to co piszesz, chociaż jeszcze nie mam ziemskiego dziecka. Spodziewam się, że moja druga ciąża może być jeszcze cięższa niż ta z Zosią (i fizycznie i psychicznie, bo u nas od samego początku było stresująco, a w momencie kiedy mieliśmy największą nadzieję, że jednak się uda to serce Zosi przestało bić) a ten okropny ból i tęsknota za Nią z każdym dniem będą inne, ale nie mniejsze...
Ale walczymy, staramy się o rodzeństwo dla Zosi i mamy nadzieję, że ona gdzieś tam na górze nam kibicuje...
Dziewczyny mam pytanie o ANA: ktoś tu pisał, że robienie tego badania prywatnie, nie zleconego przez lekarza, jest bez sensu - z tego co wywnioskowałam to ma związek z chorobami reumatycznymi, ja niby żadnej takiej choroby nie mam, w rodzinie raczej też nie, nic mi nie dolega pod tym kątem, ale kusi mnie, żeby zrobić to badanie, żeby już mieć wszystko sprawdzone i zbadane. Co myślicie?
Hej Kochana Antoś zaczął raczkowac w Sylwestra. Teraz już wstaje na nóżki przy czym tylko się da. Pomału zaczyna się przemieszczać przy meblach@kb.karola90 kochana jaki Antos już duży. Raczkuje? ❤ Jest przesłodki ❤❤❤ buziaki dla Was
Sprawdź jeszcze cennik na miejscu, bo może od nowego roku coś zmienili. Ale jeśli ANA1 w Dignostyce kosztuje 60 zł a ANA2 kosztuje 80 zł to są 4 warianty:Źle napisałam, chodziło mi o ANA1. Czyli lepiej zrobić samo ANA2? Więcej nie powie?
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Ja jestem zielona w tym. On line ANA kosztuje 64 zł a ANA2 online nie jest dostępna.Sprawdź jeszcze cennik na miejscu, bo może od nowego roku coś zmienili. Ale jeśli ANA1 w Dignostyce kosztuje 60 zł a ANA2 kosztuje 80 zł to są 4 warianty:
- kupujesz ANA1, jesteś zdrowa, płacisz 60 zł i zamykasz temat
- kupujesz ANA2, jesteś zdrowa, płacisz 80 zł i zamykasz temat, czyli przez nasze mądrości straciłaś 20 zł w stosunku do ceny za ANA1
- kupujesz ANA1, wychodzi Ci wynik dodatni, więc musisz dokupić ANA2 i wydajesz juz 140 zł
- kupujesz ANA2 za 80 zł, wychodzi wynik dodatni z info o ilości i o typie swiecenia.
Ja radzę kupić ANA2 i zaryzykowac stratę 20 zł niż kupowac ANA1 i ryzykować stratę 60 zł, które przydadza sie do kolejnych badań.
W środę. Zrobiłam badania i zobaczymy co z tego będzieKiedy idziesz na wizytę?
Ja poronilam we wrześniu. Strasznie było mi przykro...od września do stycznia mąż mój był w delegacji i nie mieliśmy nawet najmniejszych szans,aby się starać. W połowie stycznia wrocil,A kilka dni temu dowiedziałam się,że jestem w ciąży. Jak widać można I to,co teraz napiszę, na pewno zdziwi wiele dziewczyn po stracie,ale do tej ciąży podchodzę z dużo większym dystansem. Przestałam przeżywać każdy szczegół,bo i tak nie mam na to wpływu. I zdecydowanie śpię o wiele lepiej .Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Jeśli z tym ANA chodzi o mój post, to zupełnie o co innego chodziło. Mianowicie, że w laboratorium sieci Diagnostyka ANA1 to tylko wynik + lub -. Cena tego badania jest zbliżona do ceny badania ANA2, który powie nie tylko czy przeciwciała przeciwjądrowe występują, ale też ile ich jest. Jak ktoś ma z NFZ albo abonamentu ANA1, to oczywiście niech korzysta i zrobi to badanie bezpłatnie. I chodzi o sieć Diagnostyka, bo w innych labach może być tak, że ANA1 już jest ilościowe lub jest po prostu tanie. Co do samego ANA to mnie to zlecil ginekolog po poronieniu. Mam wysokie miano ANA i dodatni antykoagulant tocznia - dlatego dostałam skierowanie do reumatologa i aktualnie zbijam ana lekami
W diagnostyce rob ANA2.
@anglistka Możesz zrobic to badanie w trakcie starań, nie ma sztywnego czasu od porodu, w.ktorym trzeba się zmieścic.
Sprawdź jeszcze cennik na miejscu, bo może od nowego roku coś zmienili. Ale jeśli ANA1 w Dignostyce kosztuje 60 zł a ANA2 kosztuje 80 zł to są 4 warianty:
- kupujesz ANA1, jesteś zdrowa, płacisz 60 zł i zamykasz temat
- kupujesz ANA2, jesteś zdrowa, płacisz 80 zł i zamykasz temat, czyli przez nasze mądrości straciłaś 20 zł w stosunku do ceny za ANA1
- kupujesz ANA1, wychodzi Ci wynik dodatni, więc musisz dokupić ANA2 i wydajesz juz 140 zł i nie wiesz nic wiecej niż po samym ANA2
- kupujesz ANA2 za 80 zł, wychodzi wynik dodatni z info o ilości i o typie swiecenia.
Ja radzę kupić ANA2 i zaryzykowac stratę 20 zł niż kupowac ANA1 i ryzykować stratę 60 zł, które przydadza sie do kolejnych badań.
Nie pamiętam która jest dalej [emoji6] dziękuję, bywa różnie. Mdłości dokuczają, człowiek chętnie by coś zjadł bo głodny, ale jednocześnie nie może patrzeć na jedzenie, więc je trochę na siłę. Ale czego się nie przetrwa, oby tylko dalej było ok [emoji846]
Jeszcze bardzo wcześnie, z OM i USG na razie się pokrywa 6+4
Jutro mam wizytę u genetyka e związku z prenatalnymi bo tam gdzie udało mi się dostać na NFZ w Gdańsku jest tak,że najpierw kwalifikacja u genetyka a dopiero później same prenatalne. Ale wizytę u swojego gina mam już w czwartek i nie mogę się doczekać aaa i wyjęłam dziś z szafy detektor który ostatnio schowałam i udało mi się znaleźć serduszko aż się popłakałam ze szczęściaChyba tak [emoji23] Czy tak w ogóle to teraz już ja jestem w kolejce do rodzenia???[emoji16]
Cudnie, gratuluję, czekamy na kolejne dobre wieści [emoji3590] jak się czujesz??
@Paula919191, Ty jutro wizytujesz? [emoji6]