reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Brzuchatki i nie tylko! Od dzis w lidlu odziez ciążowa ja kupilam legginsy i extra jeansy ale extra! Do chodzenia bez ciazy tez beda super! Lekkie nie cisna, no bomba i ceny najs. Polecam:) @anja93 a mi juz kazal z 1 zrezygnować ale biore i rano i wieczorem, najpierw sie bronilam ale w sumie pominelam te 1 nawet lepiej niedobre to i nie musze pilnowac tylko rano i wieczorem a Ivonka pisala ze od 10 tyg organizm lepiej ogarnia progesteron mam nadzieje ze bedzie ok:)

reklama
Brzuchatki i nie tylko! Od dzis w lidlu odziez ciążowa ja kupilam legginsy i extra jeansy ale extra! Do chodzenia bez ciazy tez beda super! Lekkie nie cisna, no bomba i ceny najs. Polecam:) @anja93 a mi juz kazal z 1 zrezygnować ale biore i rano i wieczorem, najpierw sie bronilam ale w sumie pominelam te 1 nawet lepiej niedobre to i nie musze pilnowac tylko rano i wieczorem a Ivonka pisala ze od 10 tyg organizm lepiej ogarnia progesteron mam nadzieje ze bedzie ok:)
A cenowo mniej więcej jak to wyglada

@Totois30 dokladnie, od 10 tyg juz tak spokojniej. Mi lekarz na poczatku mowil ze bede stowowac do 16tc ale potem stwierdzil ze do 20.. I przestalam z dnia na dzien i git. Ale bralam tylko 2x. Aa dzieki za info, nie wiedzialabym o tym lidlu:)

@membaris duphaston to inna luteina, generalnie progesteron, ale stwierdzilam ze bede sluchac lekarza i zeszlam z tej 1 tabletki, biore rano i wieczorem.. @porcelana tak tak, mozliwe w kazdej chwili, ale czujesz bole brzucha?:* @kasiula222 ja nigdy nie bylam w takiej sytuacji, pisz co tam:*
@Totois30 no widzisz nie wiedziałam że to to samo tylko pod inną nazwą. Dzięki za info :)
A jestem już po wizycie, z maluszkiem wszytsko w porządku, serduszko bije. Jeszcze czeka mnie dziś usg. Trzymajcie kciuki

Zastanawiam się czy sprawdzić czy dobrze beta hCG przyrasta czy nie? Martwię się, że znów będzie źle i zmarnuje sobie urlop na który jadę za tydzień.... ale z drugiej strony może jest dobrze i to też mnie trochę uspokoi. Do lekarza idę dopiero 30.05 i to będzie 6 tydz wiec można wtedy zrobić od razu USG. Dać sobie spokój betą czy robić???
Jeżeli już, to bym zrobiła przed samą wizytą.
Mi beta zabrała całą radość i spokój. 6 razy moja ginekolog mi kazała robić, chociaż ja już nie chciałam. Tylko stres i nerwy.

Dzisiaj mam luźny dzień, leżę i z nudów zaczynam filozofować.

I tak się zastanawiam czy poronienie ma jakieś swoje pozytywne aspekty dla naszych organizmów? Czy organizm się uodparnia na coś na przyszłość itd?

Dziewczyny ja jutro się chyba wypisze na przepustkę i będę przyjeżdżać tylko na ten czopek ...bo to b z sensu tak tu siedzieć jak się nic za bardzo nie dzieje .. może sam organizm powinien się oczyścić a jak zacznie się akcja to wrócę do szpitala .Co myślicie?

@kasiula222 Ja bym została w szpitalu, bo to zawsze tak jest, że wszystko się dzieje w najmniej odpowiednim momencie. Może Ci się zrobić słabo, a nie będzie miał kto Ci pomóc. Jeszcze gdzieś zemdlejesz i tylko kłopot będzie.

@asiaxkk Zrób tą betę, bo nie da Ci to spokoju i przez cały urlop tylko o tym będziesz myślała. Jeśli będzie ładny przyrost, to będziesz spokojniejsza. Jeśli wyjdzie źle - to wówczas lepiej wiedzieć przed wyjazdem niż w jego czasie miałaby Cię spotkać nieprzyjemna sytuacja.

Jeżeli już, to bym zrobiła przed samą wizytą.
Mi beta zabrała całą radość i spokój. 6 razy moja ginekolog mi kazała robić, chociaż ja już nie chciałam. Tylko stres i nerwy.

Przed wizytą nie zrobię, bo od 22 do 29 nie ma mnie w Polsce :( może uda mi się wcisnąć do lekarza na 21 maja.

reklama
Dziewczyny ja jutro się chyba wypisze na przepustkę i będę przyjeżdżać tylko na ten czopek ...bo to b z sensu tak tu siedzieć jak się nic za bardzo nie dzieje .. może sam organizm powinien się oczyścić a jak zacznie się akcja to wrócę do szpitala .Co myślicie?
Do jutra jest jeszcze sporo czasu, może akurat wieczorkiem, w nocy coś się "zadzieje"...

Do góry