reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

jejku Dagusia ale się przestraszyłam czytając Twoją opowieść :szok: Dobrze, że wszystko jest ok :-)
ja dzisiaj odwaliłam numer - zjadłam kawałek chleba a później patrzę a on spleśniały :szok: musiałam zmusić się do wymiotów. Teraz mam mega zgagu :-(

reklama
Chciałam się tylko pochwalić ... Udało się !!!!!!!!
Jestem w ciąży i jak narazie jest super !!!:-D
Mam troche mdłości i piersi bolą tak ze lepiej nie mówić ale warto dla maluszka wytrzymam wszystko !!!!;-)

witajcie :-)

u Mnie zima na całego :no::no: nio ale może to i dobrze bo święta bez śniegu to nie święta :szok: zobaczymy na ile zostanie ten śnieg ;-):tak:

dlaczegotak - z całego serduszka gratuluję ;-) i trzymam mocno kciukaski żeby było dobrze :-) buziaczki kochana :-D:-D

Hej babeczki.

Ależ te ludzie nieurzyte są. Stałam dziś na poczcie pół godziny w kolejce. Jak weszłam to wszyscy się spojrzeli na mnie, a później szybki obrót i już można było udawać, że niema brzuchatej:wściekła/y:. A najgorsze jest to, że wstałam z bolącą głową, a tam taki upał, że babki w krótkich rękawkach pracują. Ledwo się na nogach trzymałam... No za 4 dni wizyta więc już objawy "panikusa przedwizytusa" są. Wczoraj stwierdziłam, że mały ma drgawki :confused:. Ciekawe co jeszcze wymyślę???

JoannA - współczuję. Też się strachu najadłaś biedactwo. Na zgagę można brać Rennie. Pytałam gina - bo ja mam non stop.

Dlaczegotak - GRATULUJĘ :-). Zostaniesz z nami mam nadzieję. Życzę zdriowej i pogodnej ciąży, a jak będziesz chciała sobie popanikować to my zrozumiemy. To mówię ja - największy panikaż w okolicy;-).

Toluś - u mnie tak samo. Śnieżek pruszy aż miło. Za oknem biało i zima w pełni. Mam nadzieję, że święta też takie będą.:happy2:

Pozdrawiam

dlaczegotak;
Wielkie gratulacje :-) bardzo się cieszę :-) no to teraz pewnie Będziesz panikować razem z nami ;-)
Dagusia;
wiem coś o tym - ostatnio byłam na poczcie a tam chyba 30 stopni :szok: myślałam, że się wścieknę - przecież to pierwszy krok do jakiejś infekcji :angry:
Wyobraź sobie, że rozebrałam się i zdjęłam nawet swetr. Przy tym byłam tak wkuurw..., że myślałam że rozniąsę tą przegrzaną pocztę :angry: A baby przy okienkach oczywiście zakatarzone na maxa - nie ma się co dziwić jak wychodzi się z takiego piekła na zimno...
ja mam wizytę w pon. i nie mogę się doczekać a z drugiej strony cholernie się boję... jak tu można być mądrym...
napiszcie mi czy nosicie zakupy? pomimo tego, że brykam samochodem to czasami noszę torby - przecież inaczej się czasami nie da....tylko nie wiem jak ciężkie mogą być?
Tolusia;
pozdrowionka - zazdroszczę śniegu - u nas jeszcze nie padał...

nio śniegu u nas bardzo dużo napadało i jeszcze pada i pada ......:tak::tak:

Joasiu - jeśli chodzi o zakupy to Ja noszę ale tylko lekkie rzeczy :tak:zazwyczaj jeżdżę z mężem na zakupy i to On nosi wszystko co ciężkie a Mi pozwala tylko lekkie :tak::-D

siku w nocy o dziwno nie biegam zdaża Mi się raz na noc albo nieraz wogóle :tak: za to w dzień chodzę co chwilkę do wc :szok:

Dlaczegotak :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: no bomba wiadomość po prostu.
Mówiłam że to forum jest zaraźliwe :)
dbaj o siebie, myśl tak pozytywnie jak się da.
No i oczywiście witamy w świecie lekkiej paniki :-D:-D
Pozdrawiam weekendowo.
Daga nie obżeraj się ciastkami :no::no::no::no::-D

dziewczynki co do paniki to za każdą wizytą w WC obowiązkowo sprawdzam stan bielizny ( czy nie pojawiły się czerwone plamy) to taki nałóg. Raz mnie dziwi , że nic mnie nie boli ( oprócz piersi które bolą nawet podczas chodzenia!) a raz panikuje jak mnie gdzieś zakłuje... Na wszystkich forum za 1- sze objawy podany jest ból brzucha a u mnie zero bólu, czasem takie ukłucie albo bulgotki :baffled:.
Dzięki za wsparcie będę dalej z wami , oj będziecie miały jeszcze dość mojego marudzenia ;-)

jestem dziewczynki, jestem. Kochane moje zaczynamy 20 tydzien dzisiaj , więc już prawie polowa. Szykuje się do poniedziałku i na pewno dam wam znać kogo to mój mąż zmajstrował. On się śmieje,że ja tez przy tym bylam, ale cóż my mamy tylko XX a to chłopaki mają XY.
Zaraz podczytam co u Was. Całuję Was kochane

reklama
Hej babeczki ciężaróweczki.

Niestety niemiałam kiedy wczoraj napisać o badaniach bo najpierw brak prądu, a później biegiem na zakupy:dry:. Wróciliśmy o 23 i tak mnie kręgosłup bolał, że uderzyłam w kimonko. Wyniki niezafajne:shocked2:. Krew słaba pomimo żelaza - pewnie gin zwiększy dawkę do 3 dziennie, w moczu znowu bakterie. Glukoza na czczo 81 ale po tym koktajlu (50 po godzinie) 142,8 , a norma jest poniżej 140. Oczywiście zrobiłam panikę, że mam cukrzycę;-)...

JoannA - teoretycznie (czyli jak jadę z chłopem) to nienoszę a praktycznie to zdarza mi się tachać. Niebędę przecież latać w te i we wte i nosiła po 1 zryweczce (ach te lenistwo:-p). Z tego co wiem to można nosić do 5 kg.

Toluś - niemasz sumienia żeby pisać o tym spaniu;-). Ja latam całe noce ale dzisiaj mały przeszedł sam siebie. Obudziłam się na wizytę, ledwo wstałam i już myślałam, że niedojdę. A ten skubanek tuż przed drzwiami do łazienki się przemieścił i mi się odechciało:evil:. Normalnie niema litości dla biednej matki.

Post_ptaszyna - te nieszczęsne babeczki mi obrzydziły ciasteczka:frown:.

Dlaczegotak - ja też sprawdzam bieliznę czy niema krwi. Nawet papier toaletowy kupujemy biały bo panikowałam przy kolorowym, że mogę niezauważyć czegoś niepokojącego. Mnie brzuch też niebolał, a biust to tak jak przed normalną @. Niemaiłam ani mdłości ani zachcianek. A nawet dostałam normalne plamienie takie jak zwykle przed @ miałam. Dopiero jak się niepojawiło normalne krwawienie to po 4 dniach testa zrobiłam. Brzuch zaczoł mnie pobolewać w 10 tygodniu, a kłócia różne też miałam. Póki nie są na środeczku i nieprzypominają bóli miesiączkowych to niema się czym martwić. Ale możesz powiedzieć lekarzowi o nich to dostaniesz Duphaston.

Cfcgirl - trzymam kciuki żeby małe szię okazało :-)

Cmokaski

Do góry