reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej babeczki.

JoannA - ja mam już 17 kg więcej:-). Jeszcze trochę a będe wyglądać jak słoń. Jestem cały czas głodna, a jak niezjem czegoś konkretnego to "rozmawiam z wielkim uchem"...heheheheheheehe

Asia - mnie lekarz zlecił tylko chlamydię, mykoplasmę i ureoplasmę. Wszystko wyszło ujemne więc niewiem czemu dzidzia zmarła... Lekarz po zabiegu kazał najpierw czekać 6 miesięcy ale po 2 tyg zmienił zdanie bo się wszystko wygoiło. Zaczeliśmy się starać po 3 miesiącach.

Dlaczegotak - niemartw się bo stresik niesprzyja fasolkowaniu. Ja chodziłam jak perszing całe 3 miesiące z wykresami, temperaturami itd. W końcu w czerwcu stwierdziłam, że mam to "w głębokim powazaniu" i już niemogę przeżywać cały czas mojego cyklu i seksić się w owulejszyn więc dalismy sobie luz. Od razu zaszłam w ciążę. Sama więc widzisz, że organizm musi być gotowy i nieda się nic na siłę

Ściskam mocno

reklama
Hej Hej

Dlaczegotak daga.p święte słowa pisze. My pojechaliśmy na wakacje aby odpocząć i zacząć starania. Na wakacjach wyluzowaliśmy się totalnie, winko i te sprawy, no i z wakacji wróciliśmy już z fasolką

daga.p No nie mów mi że nadal jesteś głodna. Miałam nadzieję ze po 3 miesiącu to przechodzi. Mnie jest tak niedobrze że przechodzi tylko jak coś zjem. Ostatnio nawet muszę jeść tuż przed snem bo inaczej nie zasnę. Kosmos normalnie. Za tydzień idę do Gina i nawet nie chcę wiedzieć ile mam na + .
Poza tym staram się nie nakręcać i być spokojna. Jak na razie to moje mdłości sprawiają paradoksalnie że czuję się lepiej tzn. że jest ok.:)
Jeśli chodzi o wagę to ja nie doszłam po poronieniu jeszcze do swoich 64 i jak na razie to mam 67 ale za tydzień będzie nap ewno na wadze dużo więcej bo jem i jem i jem. Mój mały pasożyt nie nabiera sie na te wszystkie wody z z cytrynką, owoce. On chce konkretów. No więc słucham go:confused:
Joanna25 ten 11 miesiąc to mocny był :tak:, A jak się czujesz??

A gdzie reszta dziewczyn ??????????????????? gdzie jesteście

Cześć dziewczyny!
Po dłuższej przerwie...

Anitka78 - GRATULUJĘ wspaniałych wyników no i córeczki!:-D
anrosaro - Witaj!
post_ptaszyna - Cieszę się, że wizyta była udana.:-) Ja się bardziej uspokoiłam gdy minął 15 tydzień i byłam po pierwszym USG genetycznym, ale początki ciąży miałam identyczne ja Ty, łącznie z jedzeniem ostrych rzeczy i chęcią kupna własnego USG.:cool2: Obecnie też się boje, ale staram się stłaczać złe myśli no i póki czuje kopniaczki mojego Michasia jest ok.:happy2:
tolka23 - nie, no rewelacja!:rofl2: Super sprawa widzieć swoje maleństwo tak żwawe. Ja też miałam taką przyjemność i nie zapomnę tej chwili.:-D
ena - wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!:yes:
agusia9915,
Dagac23, asia2 - :wink:
Dlaczegotak - gratuluję awansu! I życzę owocnych starań!:happy2:
cfcgirl - jak zdrówko i samopoczucie???:confused:
daga.p. - jak ten czas szybko leci... Daguś bardzo się dla Was cieszę, że wszystko ok.:tak: Ja mam termin porodu już za 8tygodni!:szok: Daj znać jak się macie po wizycie!:yes:
JoannA25 - oczywiście, że Cię pamiętam! Witaj kochana po przerwie!:-D Z całych sił trzymam za Ciebie kciuki i GRATULUJĘ!

Buziaczki dziewczyny!

Dagusia;
Będziesz karmić cycem to od razu waga poleci :-) Ja też się tym pociszam ;-)
tak jak na początku nie miałam ochoty na nic, tak teraz cały czas prześladuje mnie mały głód ...
post_ptaszyna;
mnie tylko na początku troszeczkę mdliło, w sumie może 2 razy wymiotowalam - a tak prawie zero negatywnych objawów. Tylko trochę mnie bolały piersi, no ale często robię siuśki . Tak więc spoko. No i często latam do gina, bo jestem okrutnie niecierpliwa...
Wiesz, ja nawet prezenty wręczam 2 tygodnie wcześniej, a poźniej gdy przychodzi ten wlaściwy moment - ja nie mam prezentu dla tej osoby :-) a co dopiero z ciążą, kiedy nie ma jeszcze brzucha i można ją jedynie zobaczyć na usg...
a Ty Masz już widoczny brzuszek?
ania kochana;
zawsze o wszystkich pamięta :-)
wczoraj była u mnie przjaciołka, która też ma termin na luty - tak więc wyobrażam sobie Twój śliczny brzuszek :-) Bo Ty mas zna luty prawda? - chociaż te 8 tygodni wypada wcześniej... już nic nie rozumiem.
Aniu kiedy Dowiedzieliście się, że Będziecie mieć Synusia?

Witajcie,
dzisiaj cieszę się razem z wszystkimi szczęśliwymi Mamusiami. Byłam na usg 3D/4D i wszystko w porządku z moim Skarbem. Mam wreszcie pewność, że to Mała Marysia mieszka w moim brzuszku. Waży już 1045g i zgodnie z sondażami powinna być już wytulona przez mamusię i tatusia około 25 lutego. Jestem taka szczęśliwa, że nie umiem już nawet o tym pisać. Oglądam ją na okrągło na tym filmiku i staram się odgadnąć do kogo jest podobna, co oczywiście jest niemożliwe, ale co tam...

daga.p, post_ptaszyna - bardzo się cieszę, że Wy też macie tak dobre nastroje. No, a co do tych kilogramów, to dziś mam wszystko gdzieś i do tych moich już 13 kg na pusie zjadłam zamówioną właśnie całą średnią pizze.

Pozdrawiam ciepluteńko.

Wczoraj stracilam swoje malenstwo... 11 tygodni. Nie chce mi sie zyc. Wiem, ze musze dla swojej corci, kocham ja nad zycie! Maz tez zalamany... Boze, wyc mi sie chce.......:-:)-:)-:)-:)-(

Emciu Kochana;
Jeszcze raz przytulamCiebie do mojego serca... wiem jak to jest, przecież sama tego doświadczyłam... to boli strasznie i zawsze będzie w Twoim sercu. Jestem z Tobą Kochana i obecuję Tobie, że po deszczu zawsze wychodzi słońce...
a tak w ogóle przepraszam, że pytam ale czy znasz przyczynę?

Witam wszystkich chce sie was doradzic czy powinnam wykonac tescik?. jezeli mam takie obawy jak bol glowy brzuszkai cos z apetytem jest nie tak dodam ze we wrzesniu przerzylismy z mezem tragedie bo w 27 tygodniu poronilam i uwazalismy bo o dzidziusia bedziemy musieli sie starac po nowym roku.

wiercipietka;
jak najbardziej - Zrób teścik dla swojego świętego spokoju. Przykro mi z Twojego powodu.... :-( A czemu tak się stało ?
Teraz musi być już tylko dobrze Kochana....

reklama
Witaj Joasiu nasz dzidzius zmarl na skutek owiniecia sie pepowina boje sie bo 2 miesiace to moim zdaniem za wczas na kolejnego dzidziusia bo to jest tak ze chce go juz miec ale sie boje i tez wiem ze to uczucie bedzie mi jeszcze towarzyszylo czasami mysle ze lepiej by bylo jak bym juz byla w ciazy a Ty jak myslisz?

Do góry