reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, mam nietypowe pytanie: czy któraś z Was po wczesnym poronieniu zauważyła wzrost wagi? Zastanawiam się na ile maja na to wpływ hormony i ich rozregulowanie [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja mam wrażenie, że brzuch mi się nie chce zmniejszyć, nawet pomimo diety [emoji52] a lato tuż tuż [emoji21]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczynki:) Dawno nic tu nie pisałam ale staram się czytać na bieżąco:)

[*] dla nowych aniołków.

Nie ogarne chyba każdej z osobna ale trzymam kciuki za staraczki bo za niedługo do Was dołączę:) zamierzamy się starać o rodzeństwo dla Misia. Boję się strasznie ale już decyzja zapadła:) Rozmawiałam z lekarzem i ponownie będę na zestawie acard+clexane i pewnie duphaston. Któraś z Was pisała o skutkach ubocznych clexane. Robiłam sobie całą ciążę z Misiem te zastrzyki i uwierzcie, że oprócz ogromnych siniaków na brzuchu to nie miałam innych problemów od strony zastrzyków. Zęby od małego mam strasznie słabe i byłam przekonana, że po ciąży, która była bardzo ciężka bo musiałam leżeć, wymiotowałam całą ciąże i to tak, że już miałam dość to myślałam, że zęby będę miała w fatalnym stanie a tu ani jednego ubytku nie miałam. Byłam w szoku jak mi dentysta powiedział, że mam super zdrowe ząbki mimo, że łatane bardzo. Także od lipca działamy:)
Michałek jutro skończy 20 miesięcy. Bardzo dużo mówi i zaczyna już zdaniami mówić tzn po 2-3 słowa razem. Jest już bardzo kumaty i idzie się z nim dogadać bez problemu:)

Czy coś wiecie co u @Alzy?od śmierci babci się nie odzywa i się troszkę martwie.

@mamcia2014 gratuluję wytrwałości w ćwiczeniach :) Ja musiałam odpuścić Chodakowską bo niestety jej ćwiczenia pogorszyły mój stan zdrowia. Pisałam tu kiedyś, że mi padły stawy kolanowe i kręgosłup po tych ćwiczeniach i teraz się rehabilituję i jak tylko wrócę do formy to działam ale już nie z Chodakowską itp tylko indywidualne ćwiczenia mam od rehabilitantki plus orbitrek. Mamcia u nas też nie chce regularnie robić na nocnik ale coraz częściej robi. Kupke już parę razy zrobił. Ja go nie zmuszam do tego. Wszystko na spokojnie. Sam chce to siada ale nie zmuszam.

Paula widzisz ja np wiem ze moje drugie poronienie to byl przypadek i latwiej mi sie z nim pogodzic, teraz jak wiem ze szyjka jak na razie trzyma to tez mi troche lzej. Choc boje sie ze jeszcze moze puscic przez min 6 tygodni.
Porob badania, zaniast kwasu foliowego zwyklego mozesz wziasc metylowany i bedzie dobrze.

Gabika sprawdzalas tarczyce?

Mamcia dziecko musi do nocnika dorosnac. Kazde ma inny czas a tesciowa sie nie przejmuj.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula widzisz ja np wiem ze moje drugie poronienie to byl przypadek i latwiej mi sie z nim pogodzic, teraz jak wiem ze szyjka jak na razie trzyma to tez mi troche lzej. Choc boje sie ze jeszcze moze puscic przez min 6 tygodni.
Porob badania, zaniast kwasu foliowego zwyklego mozesz wziasc metylowany i bedzie dobrze.

Gabika sprawdzalas tarczyce?

Mamcia dziecko musi do nocnika dorosnac. Kazde ma inny czas a tesciowa sie nie przejmuj.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Sprawdzalam w czasie ciazy, byla w normie. Mogla rozregulowac sie po poronieniu?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Margotka, kochana jak tam u Ciebie w 21dc? :-) ja chyba nie wytrzymam i w przyszłym tygodniu bede testować, dzis mnie cos macica pobolewa, ale nie jak na okres...

A tak poza tym to byłam dzis mierzyć suknie ślubne, 18.08 sie pobieramy :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pozdrawiam z wesela :)

1494094049-aaaaaa.jpeg
1494094066-aaaaaa.jpeg
1494094099-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamcia w ogóle się nie przejmuj. Nikos tez jest z nocnikiem na bakier. Woli zakładać go na głowę niż na niego siadać. Schowałam nocnik....odczekam trochę i będziemy próbować na nowo. Czekam tez na cieplejsze dni....będzie biegał po dworze bez pampersa.....ale jak na razie ciągle pada :/

Olasec super wieści :) Trzymam juz kciuki za staranka :*
Jeśli chodzi o Alze.....to pisałam z Nią niedawno na fb. ... nie zagląda tu bo po prostu nie ma czasu. Przy dwójce maluchów ma dziewczyna co robić ;)

Mam pytanie z innej beczki.
Brat poprosił mnie żebym została chrzestna jego córeczki. We wtorek idę do księdza po zaświadczenie, o ile mi je wyda bo jestem po ślubie cywilnym.
Czy na karteczce od spowiedzi ksiądz się tylko podpisuje czy stawia tez pieczątkę?
Kiedyś był tylko podpis....a jak jest teraz?

Do góry