reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dzien dobry kochane.

przepraszam,ze nie jestem w temacie waszych postów,ale nie mam kompletnie czasu na czytanie...

asta
kurde mam nadzieje,ze twoje problemy z kregosłupem sie skocza.agnieszkaala to,ze maluch moze sie tak czesto budzic to wiem...ehh co ja bede duzo pisac-sama wiesz jak jest.tez masz Alicje,która sie budzi:eek::sorry:...najbardziej martwi mnie brak apetytu malej...nie chce jesc nic oprocz mleka,kilku owoców i jakis jogurtów,serków...zadnych obiadów.zadnych nic kompletnie.w poniedziałek bedziemy mieli krzesełko do karmienia wiec mam nadzieje,ze mooooze cos sie polepszy...

myślalam,ze moje dziecko wychodzi z alergii,ale jednak nie...:no::no: pojawily sie czerwone plamy na policzkach,szorstkie wiec...ehh

za wszystkie wiziyty trzymam ogromne kciuki.niech sie fasolki zdrowo chowaja.

reklama
Asta no to brzmi to poważnie,dobrze że będziesz teraz pod obserwacją lekarzy.
loi
to dziś wizyta,ja nie wiem co ja sobie ubzdurałam,że wczoraj.No to kciuki za wizytę &&&&&&&&
Ja tez mam kłopoty z snem strasznie czesto sie budze,dziś też taka niedorobiona jestem ...
Mysle też,że to dodatkowo po wczorajszej informacji jakie uslyszalam,strasznie mną to wstrząsnęło,zycie jest takie kruche.
Wczoraj na wieczor chyba maluszek też strasznie to przezywal,nie otrafilam sie uspokoic a dla niego/niej to też nie dobrze.wczoraj czułam takie pulsowania,tak mi się wydaje,że ruszał się jak szalony,dość długo i ruchliwie...
Kurcze meczy mnie drapanie w gardle jak wezmę Laryng Up to nic nie zaszkodzi co?Mialam to przepisane jak bylam na poczatku ciąży,tylko tak ajkos sie wzbraniam przed braniem lekowi,ale nic nie pomaga,mUsze sobie syrop zrobic z cebuli.

Ja od wczoraj jestem na Podlasiu u rodziców. Mąż dojedzie w środę, więc kilka dni spędzimy razem, bez jego pracy. Odpukac ostatnio czuję się nieźle :)

Nisiao
jak Ci lekarz przepisał, to możesz brać. Wiem, że Tantum Verde jest dozwolone w ciąży, no i tak jak piszesz - syrop z cebuli, jest najlepszy :)

trzymam kciuki za wizyty.
ja byłam wczoraj u gina, zrobił tylko badanie i sprawdził szyjkę na USG. ale nie chciał głowicą jeździec po brzuchu bo czasem mi sie stawia macica i mam lekkie bóle podbrzusza i podobno nie wolno brzucha masowac a głowicą od USG tez musiałby pojezdzic po brzuchu, wiec malucha nie widzialam, a juz myslalam ze zrobi to USG jakos lepiej sie czuje jak widze na własne oczy ze wszystko jest dobrze. zbadał tetno 154 wiec jest dobrze. z szyjką tez ok 4,5 cm nie wiem czy to duzo czy mało ale mówił że jest zamknieta. teraz wizyta za 2 tyg. musze przetrwac te tygodnie 17/18 dla mnie najgorsze, ale kazda z was ma swoje najgorsze tygodnie ciazy, moze jak minie ten termin to sie troche uspokoje.

Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo już po prostu zaraz wybuchnę. Znowu się zryczałam przez nasze polskie urzędy, nie mam do tego siły zupełnie. Że ktoś sobie leje na swoją pracę w firmie prywatnej - to problem tej firmy. Ale ludzie, którzy pracują w państwowej instytucji za pieniążki, które płacimy od każdej pensji, od każdego artykułu w sklepie, od każdej czynności prawnej, no kurczę, oni pełnią funkcję służebną i powinni stać w dwuszeregu i świecić przykładem. A zamiast tego takim szarym petentem można sobie pomiatać, olać go, kazać pięćdzesiąt razy przychodzić w tej samej sprawie i dalej jej nie załatwić, no nie mogę po prostu..:angry::angry::angry:

kATHERINNE
SMUTNA prawda niestety,nic nie mozna zrobić czlowiek bezradny,odesle z fochem i koniec.Biegac sobie mozna non stop itd,jeszcze jak widze jak one z laską przyjma,cokolwiek udzielą odpowiedzi...masakra i wspolczuję tej nerwówki.
Eve dobrze,że wszystko ok kochana,to teraz ja rozumie dlaczego moj gin nie chcial tak czesto ta glowica jeżdzić,wtedy co poszlam z plamieniem za dwa dni po wizycie.Napewno by widok uspokoił Cię,ale szyjka jest ok wszytko dobrze...sama nie wiem jak sie do tego odnieść,zalezy jak czesto macica sie stawia.Mnie pomogla ta nospa forte co bralam 4 dni pod rząd po 2X1 tabletce,odpukać ale nie mam tych skurczy.To w takim razie żeby szybko zleciało dla Ciebie te tygodnie ciąży...
Magda88To dobrze,że czujesz się nieźle przyda się odpoczynek razem na spokojnie,więc udanego wypoczynku życzę :)tTYLKO WLASNIE CZYTALAM ŻE TEN LARYNG UP NIE JEST WSKAZANY DLA KOBIET W CIAZY NO I CO,kurcze mam myslec.Pierdziele nie biore,zrobilam syrop z cebuli,czosnku za duzo też podobno nie można prawda?teraz przed tym 15 sierpnia nie ma moich lekarzy co chodze do rodzinnego,kazdy ma urlop,wiec musze sama teraz sobie poradzić.

Ja mam wizytę 19 sierpnia,jak to zleciało,ciekawe co u maluszka,co do kopania to czuje teraz wyraxniej i nie wierze żeby to byly jelita,to napewno dzidziuś,fajne to uczucie bardzo.Dzis jak jadlam kefir z nektarynka to sie ożywil,czyżby mu /jej smakowało?:)

obecna po wizycie:-D
Hania ma się dobrze, brzuch wcale nie jest za mały, wymiary Hani są jak najbardziej prawidłowe, przepływy w pępowinie też, jakaś tam tętnica w mózgu też, serducho dobrze, waży ok 1100 g:-D:-D
no i obróciła się głową w dół:-D jupi i niech tak zostanie:tak:
szyjka pozamykana, nawet się deczko wydłużyła od ostatniej wizyty z jakichś 34mm do 38mm:-D:eek::-D
spojenie łonowe nie rozeszło się bardziej, dalej na etapie 1,6cm.

Mam wstrzykiwać dalej Clexane, przynajmniej do 34tc, albo i dłużej, żeby nagle nie okazało się, że po odstawieniu Hania gorzej się rozwija, bo porobiły się jakieś zakrzepy.

Miała już otwarte oczka:-D ale pani dr nie miała głowicy do 3d/4d więc pięnych zdjęć nie mam, ale to i tak nie jest aż tak ważne, ważne się jest zdrowa, ja jestem zdrowa i byle do przodu:tak::-D

reklama
Asta 3mam kciuki!!!
Loi gratki udanej wizyty:) super że Hania zdrowa:))) niech dalej zdrowo rośnie!
nisiao miód, cytryna, czosnek, cebula i do wyrka!!!!:p
magda 88 udanych wakacji!!!

ja dzis sie spotkałam z promotorem, koncze już prace ( w sumie to dopiero koncze prace:))) hehhe) i mam nadzieje ze we wrzesniu sie obronie:)

Do góry