reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej kochane :-) z góry dziękuję wam bardzo za wsparcie ;-) dziewczyny wizyte mam 19stego i tak sie zastanawiam czy bedzie juz cos widac na usg to bedzie mnie wiecej 29 dc od owulacji co myślicie ?

Pozdrawiam was wszystkie wasze brzuszki i starające się :*:*:*:*:*

reklama
Loini lekka, kciuki za wizytę! Angel, czyli będzie jakiś 6 tydzień, pęcherzyk na pewno zobaczysz, może będzie też zarodek.

Muszę się trochę pouskarzac. Juz tyle tygodni meczy mnie nieustanna alergia, cały czas nią zatkany, cieknący, kichanie, poczucie rozbicia jakbym wiecznie przeziębiona była, piekace, swędzące i łzawiące oczy, przecież to jest nie do wytrzymania... Nigdy tak nie miałam. Z wielkim utęsknieniem patrzę na leki przeciwhistaminowe, może choć na chwile by przyniosły ulgę, trochę to wszystko złagodziły... Pamiętacie historie z lekami na astmę? Juz przed wyjazdem wróciłam do starych. Te bezpieczniejsze w ciąży na mnie nie działały jak trzeba :( i kilka razy w tygodniu (czasem dwa razy dziennie) musiałam brać lek doraźny bo mnie podduszalo. Przecież to bez sensu. Trudno. Z wielkim wyrzutem sumienia, ale jednak biorę stare leki, bo coś mi się wydaje ze one mniejsza szkodę wyrządza niż jak ciągle będę się dusić i kaslac, to po prostu nie ma sensu. Tym bezpieczniejszym w ciąży dałam sporo czasu, próbowałam też ze zwiększaniem dawki jak lekarz radził, alei tak nie dają rady :'( Trochę tym jestem zalamana.

W dodatku nie bardzo rozumiem, co się dzisiaj stało. Wstałam rano, zjadłam śniadanie, napisałam do Was, poszłam do łazienki i z tej łazienki wybiegłam z powrotem do łóżka, bo mi się nagle słabo zrobiło i duszno, miałam wrażenie, ze zaraz odplyne. Zasnęłam na półtorej godzinki, teraz jest chyba lepiej. Od czego tak się mogło zrobić? Martwic się?

Loi
to kciuki za dzisiejsza wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&
Lena
również i za Ciebie i maluszka kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Katherinne
z rana ciśnienie może być niższe,może za szybko wstałaś i mialaś takie oslabienie omdlenie,
angel
n tym etapie to powinno byc widac ładnie fasolke :) nie stresuj się

Ja wczoraj też zaliczylam pawika ,ale malutkiego praie nic,sama czekolada ktora wczesniej zjadlam.No i o 21 zawsze zasypiam na sofie przed tv jak sie zbiore do wc i przygotuje do spania,to mam juz po spaniu,odechciewa mi sie i niestety 3 godziny sie wiercilam i nie potrafilam zmruzyć oka wcale,tak sie umeczylam bo chyba o 3 w nocy zasnelam.
Teraz lekko glowa mnie boli.Pewnie z tej nocy.
jescze nasluchiwalam czy maluch sie rusza od dwoch dni slabo czuje,moze inaczej sie ulozyl...

Lena kciuki za usg połówkowe.
Kat mi często slabo i duszno. Mój gin mówi, że to przezwahania ciśnienia, które są częste w ciąży.
Asta u mnie w szpitalu zaraz po wyjęciu dziecka dają jetatusiowi. Mnie jeszcze zszywali itp., a M już miał na rękach dziecko. Wiec wiedział,że to jego bo z Sali operacyjnej wynieśli. Mnie po narkozie ogólnej dali zarazdziecko po przebudzeniu, kazali nakarmić. Potem zbarali, żeby ubrać iprzywieźli i byyła ze mną już cały czas. Wiesz co ja jakoś wolałam ogólneznieczulenie bo bałam się, że jak będę słyszeć jak mówią „teraz tniemy” itp. Toz nerwów bym zemdlała. A na usg nie widzieliście siuśka? U Nas to jestwidoczny, nawet ja ciemnota obrazu usg widziałam:D
Nisiao dużo zdrówka. A pawików współczuje, dla mnie to byłkoszmar.
Karola kurcze niewiem co Ci poradzić. Jak ja mówiłam lekarzomo problemach ze snem Ali to mówili, że dzieci są rózne i trzeba to przetrwać. Dzieckoma prawo do 5 r.ż się budzić. Znam tą desperacje i ból. Ja do tej pory czasem wnocy wyje z niemocy jak mi się Ala co chwile budzi, a mi zaraz dojdzie Filipwięc już mówie, że depresja poporodowa murowana.
Loi też się nie mogę już doczekać października. Kciuki zawizyte i udanych zakupów.
Mysiak co to są spodnie joggersy?
Kwiatuszku ja też małej nie kąpałam sama. Bałam się, Mzawsze to robił. Dopiero gdy zaczeła Ala siedzieć to próbowałam, ale Itak przyasyście M. dopiero jak była większa i już w dużej wannie się kapała to wtedy.

Co do ubranek to ja nie lubie kaftaników. Ja mam śpiochy,półśpiochy, body i mase pajacyków, które bardzo lubie tyle że muszą być rozpinanena całej długości. Oczywiście body czy koszulki musza być rozpinane lub nazakładki przy szyjce. Mam tez kilka spodni(jeansy, dresy) i bluz, ale tobardziej na wyjścia. Ja mam mase ubranekod dwóch kuzynek. Kupiłam kilka sztuk w lumpkach i tyle. Nowego nic niemam inie zamierzam kupować chyba, że czegoś mi zabraknie, ale w co wątpie.
Ja dzisiaj coś słabo się czuje. Ciśnienie chyba niskie. Oblewają mnie zimne poty, słabo mi i duszno. A musze posprzątąc bo jutro Alusia wraca.
Miłego dnia!

hej dziewczyny:) 3mam kciuki za Wasze wizyty! ja mam swoją połówkową w sobotę i już nie mogę się doczekać.

Muszę się jeszcze pochwalić, wczoraj celebrowaliśmy pierwszą rocznicę ślubu:) ( ogólnie razem jesteśmy już 8 lat!!!!) a dziś celebrujemy połowę ciąży:))))
pozdrawiam

liluś 87 No to najlepszego z okazji rocznicy :)
Lena również się dołączam i trzymam kciuki
Nisiao dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa
Dawno mnie nie było dziś musiałam nadrobić zaległości u mnie zimno jak na jesień

:no: zdecydowanie wolałam temperatury powyżej 30 stopni

Hej dziewczyny !
Mam do was pytanie czy lekarze sami kieruja na badanie prob watrobowych w ciazy(chodzi mi o choleostaze), czy te badanie jest obowiazkowe czy dopiero wtedy jak cos sie zaczyna? pytam tak z ciekawosci bo duzo ostatnio sie naczytalam..

reklama
Do góry