reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ozila- dziękuję nawet nie wiedziałam ,że tyle się dzieje w moich postach ;)
no za miesiąc mam kontrolę u pani doktor także czuję się spokojniejsza bo mnie "obejrzy" czy wszystko gra wcisnęli mnie tak na chama i mam iść na 18 pod koniec jej urzędowania w przychodni no i co brałam lek abilify i powiedziałam mu wczoraj baj baj abilify :D i włożyłam resztę leku do szafki, teraz mi został folik , jod , magnez no i hormon tarczycy.
Edytko - może masz rację z tym pogrzebem zresztą i tak bym nie poszła bo dziś o 5 rano przyjechała kuzynka po nocce i idziemy niedługo na miasto bo ma parę spraw do załatwienia na razie śpi ,ale niedługo ją obudzę.
Będę starała się mieć zdrowe podejście do starań o ile się da po tylu latach czekania ,no ,ale nie będę na pewno biegała z kalendarzem w ręku tylko na luzie tak będziemy działać w końcu będzie koniec z liczeniem kiedy można ,a kiedy nie można jeszcze tylko jeden cykl właśnie skończyła mi się @ ,a zaczęła się 1 sierpnia więc zakończę w sierpniu cykl kolejny i do roboty;)
Loi - dzięki , ja też mam nadzieję ,że będę się dobrze czuła i nic mi już nie przeszkodzi w moich planach ,a pytałam panią dr tak na wszelki wypadek co w razie nawrotu no i wtedy ciężarnym podaje się takie najbardziej przebadane leki , które kobiety biorą i rodzą zdrowe dzieci więc medycyna nie jest całkiem bezradna w tym temacie ,no ,ale najlepiej nie brać nic tak moja pani dr powiedziała.

no i co niedługo dołączę do grona staraczek ktoś oprócz Edytki zaczyna ze mną we wrześniu?Bo już zapomniałam ;p,ale ja mam sklerozę ;)

reklama
Kobietko ja co prawda nie zaczynam od września, ale wciąż się staram, zatem z moim szczęściem we wrześniu będę nadal się starać.. Najbliższa @ 30 sierpnia, wolałabym, żeby jej nie było oczywiście.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ córeczkowe fluidki dla obecnych i przyszłych Staraczek :-D

Podczas wizyty dowiedziałam się, że wg tej ginekoloszki, to nie spojenie łonowe mi nawala, tylko po prostu mam koszmarne bóle lędźwiowo krzyżowe, kość ogonowa potrafi mnie koszmarnie boleć, a czasami nie potrafię się ruszać, gdy np. postoję przy kuchni dłużej.. zwlec się z łóżka nie można, leżeć na wznak, bądź nawet siedzieć w pozycji półleżącej w łóżku...
A tamta gin zmierzyła mi spojenie podczas USG i już było bardziej "rozejsznięte":-D:baffled: niż powinno, bo ponoć norma to do ok 1cm, a ja miałam 1,6cm. W pon 19 sierpnia idę włąśnie do tej drugiej gin, więc zmierzy mi to wszystko...

A dobiłam się jeszcze dodatkowo, bo mam niewielki brzuch, a co za tym idzie dno macicy ledwo powyżej pępka, małą czuję nawyżej na wysokości pępka... teoretycznie powinno być wyżej to dno macicy, ale Hania miała mierzoną i główkę i brzuch i kość udową podczas tego usg i rozwija się dobrze, dwa dni w tę czy w drugą str, więc pewnie taka moja/jej uroda i będzie niewiele ważyć między 2800 a 3200 przy urodzeniu. Ale ja zamiast się cieszyć, że rozwija się prawidłowo, nie ma opóźnień wg tygodnia ciąży, to się martwię, że to dno jest nisko...:baffled::baffled: cała ja... ehhhh
także jak głupia liczę dni do tego 19 sierpnia...

nie wiem czy pamietacie jak pisałam o moim S i liscie z wojska. otóz okazalo się że nie biora go na szkolenie tylko ma dostac przydział, jakis numer który powinien juz dawno dostac a to przeoczyli. takze humor mi sie poprawił że nie zostane sama w domu:)a z tymi szkoleniami to jest tak że maja to w planach ale kasy brak bo za kazdy dzien wojsko musi placic i na razie szkolen nie prowadza, takze mozna spac spokojnie:-)
a u mnie po staremu, czekam na wizyte w poniedzialek, troche brzuch boli ale biore no-spe. w poniedzialek po wizycie sie odezwe

Edytka, chyba chodzi tu o zakażenie… żeby nie doszło do niego podczas stosunku a mogłoby być coś tam nie pogojone jeszcze…?
Loi, a można coś porazić na te bóle lędźwiowo krzyżowe? Cieszę się, że dzidzia ok. :tak:

Kobietka, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& my pewnie na jakiś czas sobie odpuścimy… musimy badania porobić i w ogóle…:-(

Nikusia, za ładną betkę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Kat, zazdroszczę tych kąpieli :-):dry:

Eve, ufff….:happy: i za dobre wieści po wizycie &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Oj, Loi, Loi, to trzeba będzie się oszczędzać. Mojej przyjaciolki mama jak była w 3 miesiącu ciąży z jej siostra, oddala ja pod opiekę dziadkom na resztę ciąży, bo miała nakaz leżenia z powodu szyki miedzy innymi i wiedziała, ze nie będzie się w stanie zaopiekować porządnie dzieckiem, czasem walka o ciążę jest naprawdę trudna i pelna poświęceń. Ale jeszcze trochę i będziesz miała przy sobie maluszka ;)

Nikusia, czekamy na wieści, oby dobre.

Onemoretime, pewnie, ze chodzi o profilaktykę zakażeń i jest to dla mnie zrozumiale po zabiegu, ale bez zabiegu? Równie dobrze można powiedzieć kobiecie, żeby w ogóle nie wspolzyla, bo może po miesiączce (gdzie dzieje się dokładnie to samo przecież, złuszcza się endometrium) mogło sie coś jeszcze nie zagoić i dojdzie do zakażenia ;)

Nisiao i eve, jak u Was z ruchami? U mnie od kilku dni cisza kompletna, trochę rozczarowanie, myślałam, ze będą juz wreszcie wyraźniejsze, tym bardziej, ze wszędzie piszą, ze właśnie w 16 tygodniu większość kobiet te ruchy zaczyna odczuwać...

reklama
Do góry