reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Moj maz twierdzil, ze w jego rodzinie rodza sie tylko dziewczynki. Mamy corke ( potwierdzala te regole) ... i dwu synow ! A dla tesciowej nasz syn byl 6 wnukiem i 1 chlopcem 😁 Takze wiesz ... Ja tez mowilam fajnie, 2 dziewczynki bede miala 🤣 a tu niespodzianka ... Nawet dwie.

reklama
Moj maz twierdzil, ze w jego rodzinie rodza sie tylko dziewczynki. Mamy corke ( potwierdzala te regole) ... i dwu synow ! A dla tesciowej nasz syn byl 6 wnukiem i 1 chlopcem 😁 Takze wiesz ... Ja tez mowilam fajnie, 2 dziewczynki bede miala 🤣 a tu niespodzianka ... Nawet dwie.
Czytałam,ze z wiekiem kobiety częściej rodzą córki,ale moja siostra wpadła w 38 roku życia i ma syna :) wiec nie ma żadnej reguły

Początek (6 tydzień). Idę w poniedziałek potwierdzić. Czuję się typowo ciążowy. Beta z prawidłowym przyrostem,pęcherzyk był na początku piątego tyg. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co,jak czytam o tych wszystkich poronieniach,to zastanawiam się,czy w ogóle przetrwam ten początkowy okres. Nie mówię nawet nikomu,żeby potem uniknąć zbędnych pytań.
Gratulacje🤗 A z tym czytaniem o przykrych rzeczach, to sama wiem, że to trudne...głowa jakoś sama wybiega w przód i ani myśli rozsądku posłuchać 😉

Ja tez nie chcę. Póki co jestem zaskoczona cała sytuacja…Boje się tez obecnej sytuacji w kraju i problemów zdrowotnych tego maleństwa
To faktycznie jest w naszym wieku spory balast i psuje nam początek ciąży, bo się martwimy. W sumie już za 4 tygodnie możesz podchodzić do Nifty. Jeśli się zdecydujesz, to z doświadczenia własnego radzę: nie wybieraj opcji raportowania odkryć przypadkowych! Nikt za te dodatkowe odkrycia nie bierze odpowiedzialności, a stresu tyle, że osiwieć można jak coś tam wynajdą. Ja popełniłam ten błąd i skończyło się amniopunkcją, mimo że test podwójny wyszedł dobrze, a na wykonywanych USG też niczego lekarz nie widział.

To faktycznie jest w naszym wieku spory balast i psuje nam początek ciąży, bo się martwimy. W sumie już za 4 tygodnie możesz podchodzić do Nifty. Jeśli się zdecydujesz, to z doświadczenia własnego radzę: nie wybieraj opcji raportowania odkryć przypadkowych! Nikt za te dodatkowe odkrycia nie bierze odpowiedzialności, a stresu tyle, że osiwieć można jak coś tam wynajdą. Ja popełniłam ten błąd i skończyło się amniopunkcją, mimo że test podwójny wyszedł dobrze, a na wykonywanych USG też niczego lekarz nie widział.
Tak,już przeczytałam tu na forum. Na pewno nie skorzystam z tej opcji. Dziewczyny proponują teraz inny test,właśnie nie nifty,tylko jakiś badający tez inne choroby (typu pęcherzowe oddzielanie naskórka). Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Bardzo obawiam się tego wszystkiego.

Tak,już przeczytałam tu na forum. Na pewno nie skorzystam z tej opcji. Dziewczyny proponują teraz inny test,właśnie nie nifty,tylko jakiś badający tez inne choroby (typu pęcherzowe oddzielanie naskórka). Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Bardzo obawiam się tego wszystkiego.
Moja ciąża jest planowana i od początku liczyłam się z konsekwencjami. Bałam się bardzo. Jak dostałam wyniki z tym przypadkowym odkryciem to prawie zawału dostałam, przepłakałam wiele dni i nocy. Na szczęście nic się nie potwierdziło.
Mam nadzieję, że Twoja historia też się dobrze zakonczy🤗🤗🤗

Moja ciąża jest planowana i od początku liczyłam się z konsekwencjami. Bałam się bardzo. Jak dostałam wyniki z tym przypadkowym odkryciem to prawie zawału dostałam, przepłakałam wiele dni i nocy. Na szczęście nic się nie potwierdziło.
Mam nadzieję, że Twoja historia też się dobrze zakonczy🤗🤗🤗
Gratuluję. Teraz możesz się w pełni cieszyć ciąża :)

reklama
Hej. Jak się macie? Jak tam rosnące brzuszki?
U nas wczoraj skurcze dziwne. W dole brzucha. Od przebudzenia do 17.00. Przeszło po nospie i ciepłym prysznicu. Dziś spokój. Rozmawiałam też dzisiaj z moją dr, oddzwoniła po moim wczorajszym sms-ie.
Zapisałam się tez do drugiego lekarza, takiego co w szpitalu pracuje. Nie bardzo teraz wiem co robić, kto te ciążę ma dalej prowadzić. No lekarz ze szpitala to wiadomo, warto by poznał pacjentkę, zwlaszcza że u mnie może być cesarka, ale tej mojej dotychczasowej dr to mi szkoda, bo ona jest na każde zawołanie...mogę do niej pisać a ona jest bardzo pomocna. Tamten ma tabuny pacjentek i wątpię żeby kazdej swój telefon dawał...

Do góry