reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

reklama
To ja dzisiaj zostawiłam po raz pierwszy Martynkę na dłużej...z tatą.
Może 40 minut mnie nie było... poszłam do paczkomatu, do piekarni i po jakąś wędlinę i ser. Wszystko mam bardzo blisko - tak latałam od sklepu do sklepu i paczkomatu, że jak wróciłam do domu to cała mokra byłam.
Wchodzę do sypialni a tam sielanka [emoji7] córka i tata śpią i chrapią [emoji846]

Ale tak... Możecie się śmiać...ale jeszcze jej na tak długo nigdy nie zostawiłam a ma już 3 miesiące...
Nie czuję potrzeby [emoji7] mam potrzebę (lekarz, badania...) ale jakoś mi nie po drodze. Wiem... głupie...
Ciężko zostawić takiego maluszka 🙂

Kochana moja ma prawie dwa latka a ja do tej pory tak mam [emoji1]może już trochę mniej, ale wcześniej jak pojechałam sama na zakupy to biegałam jak opętana, ciało było w sklepie a glowa w domu, nie mogłam się skupić po co przyszłam, łapałam co mi w ręce wpadło [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Haha tak samo [emoji2] i pędem by jak najszybciej być w domu...

Moje dzieci bardzo dobrze rosly na moim. Corka 21 mc , syn 12 i drugi 23 ... pierwsze i ostatnie dziecie balam sie wrecz odstawic bo na moim mleku zyli , nie chcieli jesc.
Troche to bylo meczace ale ani dnia nie zaluje.
Zawsze gotowe, zdrowe i jaka oszczednosc 😂
Podobno tez chroni przed otyloscia pozniej, dla mnie to tez byl argument.
Moze nie planuj, zobaczysz jak bedzie. Czasem chcesz mm a dziecko smoczka nie akceptuje albo chcesz kp a tu nie ma.... to chyba jak z porodem , troche zycie wybiera.
Hahaha u mnie najszczuplejszy ten, który najkrócej wisiał na cycku🤣🤣🤣

w sumie to już się nastawiłam na małe stopeczki ale cóż życie wybrało za mnie, ale jak byłam młodziutka to byłam u wróżki i wywróżyła mi 3 ciąże, 1 chłopak, 2 chłopak później bardzo długa przerwa (która trwa już prawie 19 lat) [emoji4] i ...... powiedziała bliźniaki (dziewczynka i chłopiec) a więc wszystko jest jeszcze możliwe, a dodam jeszcze że wszystko się sprawdziło no oprócz tych bliźniaków hahahaha
Asia, ja też miałam wywróżone troje. I śmiałam się jeszcze rok temu z tego. Prędzej dałabym sobie głowę odciąć niż uwierzyć w to że się sprawdzi. A tu taka niespodzianka [emoji3059] i jest troje [emoji173]
Teraz mam trochę stracha bo jedna taka to mi pięcioro wywróżyła [emoji1787]

Asia, ja też miałam wywróżone troje. I śmiałam się jeszcze rok temu z tego. Prędzej dałabym sobie głowę odciąć niż uwierzyć w to że się sprawdzi. A tu taka niespodzianka [emoji3059] i jest troje [emoji173]
Teraz mam trochę stracha bo jedna taka to mi pięcioro wywróżyła [emoji1787]
No super jak będzie 3 to i 5 się wychowa😂😂😂

reklama
Ale to jest racja ci mi położna powiedziała ze im bardziej się karmi tym bardziej się macica zaweza i oczyszcza.Jak długo będziecie karmić?Ja podejrzewać ze max 4 miesiące.Potem te mleko jakilec jałowe leci.
Ja Wam powiem tak, starszego syna karmiłam tylko ok tygodnia bo byłam chora brałam antybiotyk, a jak mogłam wrócić do karmienia to on nie chciał on płakał i ja też dlatego sobie obiecałam że drugie dziecko będę karmić choćby nie wiem co. Miałam zamiar pół roku i to był super okres na odstawienie, a w nocy do 7 miesiąca go karmiłam. Ale to nie prawda że na cycu dziecko nie choruje, a mój syn jak miał miesiąc wylądował w szpitalu z zapaleniem oskrzeli, masakra, a nie życzę nikomu takiego przeżycia

Do góry