reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

A nie moga przesłać drogą elektroniczną? Może szybciej byś wynik poznała i specjalnie po niego nie leciała.n

A nie moga przesłać drogą elektroniczną? Może szybciej byś wynik poznała i specjalnie po niego nie leciała.
Szpital i tak dziwię się , że zadzwonili, a nie kazali przyjść po wynik za miesiąc. Nie idę specjalnie, bo w dniu odbioru wyniku będę miała USG połówkowe.

reklama
U mnie to też była wpadka. Przy zespole Downa niestety w brzuchu mamy nie można w niczym pomóc.

A po cesarce heparyny już nie? Ja brałam w trakcie ciąży z powodu żylaków.

Mi wyniki z prenatalnych z papy posłali na maila i listownie i jeszcze dzwonili-wszystko zależy od przychodni.
Dokładnie wszystko zależy od przychodni.
I tak się cieszę , że wynik był już po 2 tygodniach i zadzwonili powiedzieć , że wszystko w porządku .

Hey.Dziś byłam u ginekologa na badaniu i się pytam kiedy poznam płeć a on mi na to ze na następnym badaniu a badanie USG będzie za 5 tyg.kurde ci on tak zwleka.Muszę wiedzieć żeby wiadomo jaka wyprawie zrobić.
Zapytalam się czy mąż może być obecny to mi Powiedział ze nie bo zakazy pandemia i oby przychodni nie zamknęli jak tak dalej będzie.
W zeszłym roku to pamiętam ze mi tak dentyste zamknęli.

Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. Czyli na razie warzywa jednoskładnikowe. Myślicie, że mogę mu kleik ryżowy przez owocami dać?
Mam jeszcze taki problem, że on nie chce pić, kompletnie nic a ostatnio głównie na mm jesteśmy a cycek to do zabawy bardziej ;)

Wiedzmin ja dopiero na połówkowym płeć poznałam a przy 3 dziewczynach w domu napięcie sięgało zenitu ;)

Hey.Dziś byłam u ginekologa na badaniu i się pytam kiedy poznam płeć a on mi na to ze na następnym badaniu a badanie USG będzie za 5 tyg.kurde ci on tak zwleka.Muszę wiedzieć żeby wiadomo jaka wyprawie zrobić.
Zapytalam się czy mąż może być obecny to mi Powiedział ze nie bo zakazy pandemia i oby przychodni nie zamknęli jak tak dalej będzie.

Dziwne, że nie chce powiedzieć. Na tym etapie napewno widać.
Przychodnie zamknąć? Przecież to nie hotel czy restauracja... Rozumiem zaostrzenia ale zamknięcie przychodni to absurd totalny 😳

Na zatrzymanie miesiączki. To nie leczy endo. Ale jak nie masz okresu to torbiele też nie krwawią. A że nie były duże to się skurczyły przez ten czas bez okresu.
Przynajmniej tak mi moja ginekolog tłumaczyła.
Grunt, że w końcu mogłam się w miarę wyprostować.

Na szczęście u mnie torbiele endometrialne miałam tylko w bliźnie, mechanicznie endometrium przeniesione podczas cesarki. Reszta czysta odpukac.
Mi duphaston nie zatrzymuje @, wiadomo to zależy od organizmu, dobrze że u Ciebie zadziałał.

U mnie to też była wpadka. Przy zespole Downa niestety w brzuchu mamy nie można w niczym pomóc.

A po cesarce heparyny już nie? Ja brałam w trakcie ciąży z powodu żylaków.

Mi wyniki z prenatalnych z papy posłali na maila i listownie i jeszcze dzwonili-wszystko zależy od przychodni.
Kiedyś pisałam że mój doktorek tak zarządził w razie czego. Ja nie mam problemów z krążeniem ani żylaków ani nadcisnienia. Ale mam nadwagę. Serio ja teraz ważę dobrze ponad 90kg. Wiem masakra ale mamtendencję do nadwagi. 5 lat twmu ważyłam 58kg. Po pierwszej ciąży waga końcowa 88kg. Po porodzie 79. Potem schudłam na 69. A potem pandemia i bach 82 w 10tc. Teraz to niewiem może 96. Dlatego ta heparyna. Ale wyniki mam super i nie mam cukrzycy.

Ja też dowiem się dopiero na badaniach połówkowych . W zasadzie chwilę prędzej jak odbiorę wynik amniopunkcji.

Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. Czyli na razie warzywa jednoskładnikowe. Myślicie, że mogę mu kleik ryżowy przez owocami dać?
Mam jeszcze taki problem, że on nie chce pić, kompletnie nic a ostatnio głównie na mm jesteśmy a cycek to do zabawy bardziej ;)

Wiedzmin ja dopiero na połówkowym płeć poznałam a przy 3 dziewczynach w domu napięcie sięgało zenitu ;)
Wiesz moja mała też nie bardzo chciała pić wodę, ale jak piję z cyca to wystarczy, moja do tej pory nie pije za dużo ale do cyca chętnie biega 😄

reklama

A z tym kleikiem, to one są chyba też po 4 mies? Ja dawałam kaszkę też dość szybko, zaraz po warzywach chyba, na noc żeby lepiej spala 😃

Do góry