reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
To Ty malolata jestes jak tam łysa

Ja to robiłam na badania i do bikini co skutkowało potem maściami itp. W ciąży się tego bałam na dodatek teraz nagonka na golące, naczytałam się i też obawiałam czy nie będą pouczać, że to nie zdrowe.
Kiedyś było inaczej, słyszałam o takich co im gin potrafił przywalić, że nie wygolone.
Jak nie zrobisz to stres 🙄
Położna mi tłumaczyła, że one używają specjalnych sterylizowanych maszynek jak trzeba i nie można ryzykować. Zresztą gdzieś był artykuł mamy ginekolog na ten temat też.
Po porodzie u mnie i tak lepiej to wygląda przystrzyżone niż zaognione i pełne krost 🙈
Właśnie Asia, dostalas@?
Netka daj znać co u was!
Teredka bo Ty musisz tu zaglądać regularnie😂
Kwiatek jak tam u was z jedzeniem itp?
Dziewczyny jak tam wokół was z covidem?
U nas nie ma przypadków a mamy czerwona strefę, w regionie jest ogrom ale skumulowalo się dość daleko od nas i płacimy i za nich.
Już mi się marzy i sni ta stara normalność.

U nas na moje prywatne oko to niby nic się nie dzieje ale jesteśmy zamknięci od tego poniedziałku. Od soboty ponoć cała Polska. Ciekawa jestem jak wygląda sytuacja w naszych szpitalach? Już mam mętlik w głowie.

Kurcze od poniedziałku jak zjadłam obiad męczy mnie biegunka😖. Przepraszam za obrzydzanie, ale to nie jest tak , że cały czas tylko jak idę siku to ze mnie leci....piję duże ilości wody , ale jutro zadzwonię do lekarza , bo ani nic takiego nie zjadłam ani nie wypiłam. Mężowi nic nie jest, bo już myślałam , że to może salmonella, ale jemy obydwoje to samo więc jego też by dopadło. Nigdzie nie chodzę za specjalnie więc Covid raczej też odpada .
Czy to może wynikać ze zmiany "witamin" PrenatalDuo na Femibion 2?
W którym jesteś tygodniu ciąży ?

U nas na moje prywatne oko to niby nic się nie dzieje ale jesteśmy zamknięci od tego poniedziałku. Od soboty ponoć cała Polska. Ciekawa jestem jak wygląda sytuacja w naszych szpitalach? Już mam mętlik w głowie.

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która pracuje na covidovym i mówi, że jest masakra, że każą dorabiać miejsca a personelu brak.
Czyli to co mówią w TV wygląda na prawdę w tym temacie.

Ja się dowiedziałam ze moje 10 letnie tez ma zdalne od poniedziałku.Teraz będę mieć 10 i 12 latka w domu.Ehh będą znowu klotnie.
Mam nadzieje ze komunie przeloza bo nie uśmiecha mi się w kościele z takim brzuchem Siedzieć.Rok temu syn miał przełożone na koniec sierpnia.Może i w tym roku tez się tak uda?Nie planowalismy żadnych lokali wiec mi to tam nawet na rękę by bylo.

reklama
Dzięki za podzielenie się informacjami.Powiedzcie mi czy cwiczycie w ciąży ?Te takie specjalne ćwiczenia dla ciężarnych ?Ja nie cwiczylam w poprzednich ciazach i nie wiem czy to pomaga (zeby szybko sie rodzilo i nie bolalo)czy tylko żeby być w formie?Mięśnie Kegła mam juz tak po porodach obluzowane ze od lat z wkładkami chodzie.
Ja mięśniz Kegla ćwiczyłam i tyle, żadnych masaży, oliwek iie stosowałam...

Do góry