reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Wyniki mają być do 5 dni roboczych dla wersji podstawowej sanco, dla rozszerzonej 10 dni. Ja robiłam podstawową, taką poleciła mi doktor u której byłam na usg prenatalnym. Pani w recepcji powiedziała, że wyniki mogą być już po 2-3 dniach, także może pojawią się do mojej wizyty

reklama
Magda ogromne gratulacje 😃
Z tym niedowierzaniem tak jest, u mnie kończy się 13 tydzień i też mam z tym problem😉 Czekam na pierwsze ruchy z utęsknieniem żeby było to wszystko bardziej namacalne.
Evildesiree witaj, ja tez mam termin na grudzień, ale na początek. Jeśli będzie tak jak z chłopakami to mam szansę na koniec listopada🙂
U mnie wczoraj dużo nerwów, odebrałam wyniki testu pappy i jest wskazanie do amniopunkcji, ze względu na zwiększone ryzyko trisomii 21. Ryzyko podstawowe 1 do 40 skorygowane 1 do 77, mam podwyższone wolne beta-hCG. Zdecydowałam się na test sanco, po południu udało mi się jeszcze pojechać na pobranie. Czekam jak na szpilkach, w poniedziałek mam wizytę u swojej ginekolog, może już będę miała wyniki. Chcę uniknąć amniopunkcji. Macie jakieś doświadczenia z tymi badaniami?
Ja robiłam sanco

Dziewczyny, nie umiem się wyciszyć i tak po prostu cieszyć się z tego stanu błogosławionego. Zła jestem na siebie, szukam informacji w necie, tracę czas, a i tak muszę poczekać na kolejne wyniki, zobaczę co powie ginekolog. Samą siebie doprowadzam dzisiaj do pasji. Stan zawieszenia jest chyba dla mnie najgorszy do zniesienia .

Ja tez chcialabym do Was dołączyć :) Mam 40 lat, a w brzuszku rośnie córeczka:) U mnie też po teście Pappa podwyższone ryzyko ZD ze względu na wysoką beta hcg. Pozostałe parametry I USG prenatalnego idealne, białko Pappa prawidłowe. Robiłam test Nifty plus, ryzyko skalkulowane na 1: setek milionów.

Dziewczyny, nie umiem się wyciszyć i tak po prostu cieszyć się z tego stanu błogosławionego. Zła jestem na siebie, szukam informacji w necie, tracę czas, a i tak muszę poczekać na kolejne wyniki, zobaczę co powie ginekolog. Samą siebie doprowadzam dzisiaj do pasji. Stan zawieszenia jest chyba dla mnie najgorszy do zniesienia .
Ja też tak miałam szukałam i sZukałam po dobrym sanco pojechałam na amniopunkcje lekarz mnie opierniczyl że z moja macica może być różnie i mam odpuścić

Ja tez chcialabym do Was dołączyć :) Mam 40 lat, a w brzuszku rośnie córeczka:) U mnie też po teście Pappa podwyższone ryzyko ZD ze względu na wysoką beta hcg. Pozostałe parametry I USG prenatalnego idealne, białko Pappa prawidłowe. Robiłam test Nifty plus, ryzyko skalkulowane na 1: setek milionów.
Witaj zdrówka dla Was

Dzięki kochane😘
W usg bez zastrzeżeń, wszystko ok. Białko pappa też w normie, tylko beta hCG podwyższona. Jednak wynik finalny słaby. Miałam krwiaka z cechami odklejenia kosmówki, gdzieś czytałam, że to czasem ma wpływ, zobaczymy. Trochę podziałałam w domu i jest lepiej. Mam plan prac na jutro żeby zająć głowę😉
Magda no i nie ma wątpliwości 👍👍👍
Ilovesummer witaj😁 i dziękuję, że napisałaś o swoich badaniach, marzę o takim finale☺️

reklama
Do góry