reklama
martusia1977
Aktywna w BB
Ja jestem z tych starających się na razie w trakcie drugiego cyklu.Ile osób w tym wątku stara się o ciążę a ile z was jest?
Do tej pory byłam w wątku starania2polowa2019 i mam wrażenie że z tego grona prawie wszystkie już pochwaliły się testami pozytywnymi. Bardzo to motywuje z jednej strony, ale i doluje... Niektórzy po prostu zachodzą i już. Większość dziewczyn 25-35 i ja zaczęłam upatrywać przyczyny moich porażek w moim wieku.
Jakie macie doświadczenie, czy mając 40l naprawdę aż tak trudno trafić na ten właściwy cykl?
Cześć, ja mam 43, moja ciąża jest dzięki invitro i komórce dawczyni.
Swoich komórek już nie mam.
Niestety po 35rż coraz więcej jest cykli bezowulacyjnych, jakość komórek jest znacznie niższa, o ile w ogóle jeszcze są. Naturalna ciąża po 40 jest oczywiście możliwa, ale z każdym miesiącem szanse są znacznie mniejsze. Do tego dochodzą oczywiście kwestie zdrowotne typu ciśnienie, glukoza, tarczyca, masa ciała itd.
Luna 33344
Fanka BB :)
Ja tez czytalam watki ale staraczki mlodsze wiec tez inne podejscie a tutaj rozumiemy sie lepiej.Ja tez staraczka .Do tej pory byłam w wątku starania2polowa2019 i mam wrażenie że z tego grona prawie wszystkie już pochwaliły się testami pozytywnymi. Bardzo to motywuje z jednej strony, ale i doluje... Niektórzy po prostu zachodzą i już. Większość dziewczyn 25-35 i ja zaczęłam upatrywać przyczyny moich porażek w moim wieku.
Jakie macie doświadczenie, czy mając 40l naprawdę aż tak trudno trafić na ten właściwy cykl?
Anett bardzo mi przykro Ale pamiętaj, że to jeszcze nic nie przesądza. Wszystko jeszcze się może zmienić, za co trzymam kciuki. Jeżeli mogę zapytać, jakie masz wyniki?Wyniki są złe. Dostałam skierowanie do genetyka i na amiopunkcję. Wyniki pappa będą 18 popołudniu, chociaż to dla mnie tylko zbędna formalność... Najgorsze że amiopunkcja dopiero za 4 tygodnie może być zrobiona.
Za szeroki fałd karkowy 3,5, brak kości nosowej...Anett bardzo mi przykro Ale pamiętaj, że to jeszcze nic nie przesądza. Wszystko jeszcze się może zmienić, za co trzymam kciuki. Jeżeli mogę zapytać, jakie masz wyniki?
zadowolonaM
Fanka BB :)
Do tej pory byłam w wątku starania2polowa2019 i mam wrażenie że z tego grona prawie wszystkie już pochwaliły się testami pozytywnymi. Bardzo to motywuje z jednej strony, ale i doluje... Niektórzy po prostu zachodzą i już. Większość dziewczyn 25-35 i ja zaczęłam upatrywać przyczyny moich porażek w moim wieku.
Witaj
Ja starająca jestem w styczniu straciłam maluszka w 17 tc i tak od marca nic nie wychodzi. W maju wróciły moje cykle no ale widocznie jeszcze nie jest ten czas [emoji4]
reklama
Z tego co pamiętam, to Ty jestes wg OM w 11tc dopiero? Wiem, że wg USG jest większy maluch, ale jeszcze bym się nie nakręcała bardzo źle, z tego co słyszałam jak jest wczesne usg 1trymestru to kość nosowa jeszcze może się pojawić. Nie wiem jak z przeziernością. A możesz mieć usg jeszcze w przyszłym tyg?Za szeroki fałd karkowy 3,5, brak kości nosowej...
Podziel się: