reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny w ogóle nie miałam bladego pojęcia o tych wszystkich badaniach, poziomach, lekach, itd... widzę ile Was to wszystko kosztuje. Tym bardziej życzę powodzenia, żebyście szybko do mnie dołączyły

Ps. U mnie pierwszym chyba objawem było nagle rozdwajające się paznokcie. Tak mam do dziś
Poza tym. Jak się wcześniej staraliśmy to miałam anemię. 2 września robiłam badanie krwi, okazało się, że hemoglobina się poprawiła, na następny dzień wyjechaliśmy na tydzień nad morze. Seks był tylko 2 września. Potem tylko spacery, odpoczynek i nawet pływanie w morzu. Dużo jodu. Jak wcale nie myślałam o ciąży to zaszłam... 1 seks tylko wystarczył...
Zaczyna to do mnie dochodzić... Cośmy narobili

reklama
to masz za wysokie Amh i to blokuje zajscie w ciaze ale mowia lepiej wysokie niz niskie sprobuj odpowiedniego lekarza zapewne pomoze trzymam kciuki
Właśnie według tabel do wieku mam w normie AMH w górnej granicy normy.
Gdzieś te tabelki są w internecie.
Nie mogę teraz znaleźć, ale byłam u wielu lekarzy i żaden nie powiedział że za wysokie.
Mam 42lata już niestety.
Zachodzilam ciągle i robiłam teraz już nie zachodze wcale.
Nie wiem czemu tak się dzieje. Wyniki dobre, jedno dziecko mamy, mąż cały czas ten sam. Ech szkoda gadać....
Wiek już nie ten...

:( ja w sumie tez juz 6
tylko jedno pomiedzy pierwszym a drugim dzieckiem
teraz 5
Super że masz dwójkę ja tylko jedno.
Może to jednak wiek skoro nam się nie udaje.
A tam te ciążę Twoje bez leków?
Moja bezproblemowa.
Ja miałam 28lat a potem z drugim zaczęłam myśleć mając 38 no i tyle poronien wczesnych.

@Nadja_n mam trojke :) 4 lata temu jeszcze urodzilam corke
ciaze tylko na duphastonach bo przy pierwszej ciazy mialam krwiaka , druga poroniona wiec duphaston byl na wszelki, ostatnia ta ciaza 4 lata temu byla fantastycznia najmniej problemowa zuppelnie lajtowa super ja przeszlam :) .. a teraz takie cos ... :(

@Nadja_n mam trojke :) 4 lata temu jeszcze urodzilam corke
ciaze tylko na duphastonach bo przy pierwszej ciazy mialam krwiaka , druga poroniona wiec duphaston byl na wszelki, ostatnia ta ciaza 4 lata temu byla fantastycznia najmniej problemowa zuppelnie lajtowa super ja przeszlam :) .. a teraz takie cos ... :(
Masz trójkę, super zazdroszczę. Ja jedno.
Już siły mi. Opadły na dalszą walkę.
Moja córka ma już 13lat więc ja w szczęśliwej ciąży byłam dawno temu.

reklama
Właśnie według tabel do wieku mam w normie AMH w górnej granicy normy.
Gdzieś te tabelki są w internecie.
Nie mogę teraz znaleźć, ale byłam u wielu lekarzy i żaden nie powiedział że za wysokie.
Mam 42lata już niestety.
Zachodzilam ciągle i robiłam teraz już nie zachodze wcale.
Nie wiem czemu tak się dzieje. Wyniki dobre, jedno dziecko mamy, mąż cały czas ten sam. Ech szkoda gadać....
Wiek już nie ten...
no widzisz to -wszystko to jest dziwne ja zas mam za niskie i tez nie moge wiec to chyba nie zalezy od tego amh

Do góry