reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny róbcie swoje ,niestety ciężko trafić na dobrego lekarza ale i tacy są ,na szczęście w dobie internetu same możemy się dowiedzieć co nieco i działać ,ja się naczytałam i już przed wizytą w tej ciąży zdecydowalam że będę cisnąć o heparynę ,ale okazało się że gin sama z siebie zaleciła ,słyszałam że niektóre dziewczyny biorą już od owulacji ,aaaa co mogę wam polecić teraz mi się przypomniało przed ostatnimi staraniami brałam jeszcze acard 75 czyli taka dawkę bez recepty ,ponoc sprzyja implantacji

reklama
Kochana my caly czas na tym samym wózku jedziemy...ten sam rocznik i chyba tak samo dlugo sie staramy? Moj gin tak samo zareagowal na ciaze,...ze az mi sie głupio zrobilo...Ostatnio bylam w Pl i w sumie nie przyjmowal bo byly swieta ale tak szczeze to moj maz nawet nie chcial zebym do niego szla bo on nic nowego do sprawy nie wnosi tak poprostu na odczepne da jakis suplement diety i niech sie baba zamknie...U mnie twierdzi ze najgorsze jest to ze przez 15 ostatnich lat nie rodzilam...nie wiem co ma to do rzeczy....
No niestety ma...bo narząd nieużywany zanika, mówiąc kolokwialnie, a termin medyczny to wygaszanie funkcji jajników. Jeśli kobieta rodziła niedawno to organizm dostaje informacje ze układ rozrodczy jest używany, jeśli nie jest to ma informację ze nie należy zużywać na niego energii...nasz mózg niestety jest cholernie cwany :(
Ale przecież sa kobiety które w naszym wieku zachodzą w pierwsza ciążę! I da się !

Acard myslalam,ze on na serve?
Annauelle ja tez tak dawno rodzilam jak Ty
Kasiulek ja w tej sprawie jak mlodzik sie zachowujeTy bardziej bojowa.Ale ten czas leci .Ty urodzisz a my dalej bedziemy tu biadolic he,he

Kasiulek ja w tej sprawie jak mlodzik sie zachowujeTy bardziej bojowa.Ale ten czas leci .Ty urodzisz a my dalej bedziemy tu biadolic he,he
Tak acard ,na początku tez się dziwiłam na co mi bo we wcześniejszej ciąży mi już gin zaleciła ,potem oczywiście poczytałam i rzeczywiście dziewczyny biorą nawet większe dawki ,działa przeciwzakrzepowo a heparyna rozrzedza krew ,myślę że taka dawkę acardu możecie spokojnie brać ,nie zaszkodzi a może pomoże ,nawet nie planując ciąży tez ponoć jest wskazany ,ja lykalam cały czas od drugiego poronienia

No i sobie przyszla@,a juz myslalam ze jej nie bedzie ,bol jajnikow a nigdy tak nie mialam piersi nabrzmiale a tu lipaaaa I te cholerne 44coraz blizej
Maja75 robiłaś badania hormonalne może tu leży przyczyna ? Moja kumpela w naszym wieku w zeszły czwartek urodziła. Wcześniej dwa razy poroniła. Przyczyna za niski poziom Vit D. Suplementujesz się ?

:-D
Dziewczyny u mnie też przerwa w rodzeniu będzie 16 lat:-Da kto wie czy to ostatnie bo mój mówi że mała musi mieć się z nim bawić :-D

No wlasnie Kasiulek zobacz Ile zrobilas by bylo dobrze.Ja poszlam do Gina I co ma pani miesniaki pobadal a jak mu powiedzialam o ciazy ,tylko przez grzeczmosc sie nie postukal w glowe .Poszlam do babki myslee ze inaczej zrozumie I zaczelo sie ,ze owe miesnuaki nie zachodza na macice I nie wiadomo jak sie zachowaja .Nie zlecila zasnych badan jak siw zapytalam ,a jakues badania to nie trzeba,niech pani pamieta ze ma pani juz dwojke.Badania zrobilam na wlasna reke ,popatrzyla powiedziala nie zabezpieczac sie I nie nastawiac.Ja wiem ze dla jednych mozna powiedziec ze co tan miesniaki mam ich cztery,ale ja jakos boje sie mocno walczyc o ciaze bo mysle ze jak nie ma to widocznie tak ma byc.Wiem niejedna moze powiedziec starodawne myslenie ,ze dziwie sie lekarce jak mam tak samo .Cztery lata temu leczylam sie na nerwice bralam lekarstwa ,dwa lata jestem bez tabletek.Tragedia rodzinna spowodowala u mnie poczatek.Biore kwas ,de wit z d3 no I byly miesiace ze bralam olej z wiesuolka.No I w tym roku wesele mego dziecka no i I tak to fez troche mnie przytlacza ze to juz chyba nie dla mnie (babcia).Wiec licze na wpadke.Boze dziewczyny nie liczujcie mnie za ten wpis
Nikt Cię nie zlinczuje. My też daliśmy sobie czas do lipca do moich urodzin. Potem zamykam temat - widocznie natura tak chce. Ale założyłam sobie, ze do lipca zrobię wszystko co można. Tak sobie założyliśmy żeby potem powiedzieć robiliśmy wszystko co się dało. U Ciebie jest inaczej bo i te mięśniaki i opieka żałosna... Ja też mam małego mięśniaka. Ale gina od razu powiedziala ze jest tak mały ze w staraniach nie przeszkadza. I go tylko monitoruje co cykl.

Tak czytam ostatnie zaległości i zadaje pytanie dlaczego? Tak jest?
Kochane dla mnie jesteście wzorem do naśladowania
Nie słuchajcie głupich lekarzy zmieniajcie ich aż traficie do tego konkretnego i dobrego lekarza wiek 40 plus to nie starość nie rozumie tego podejścia ludzi, jak ma 18-20 lat za młoda powyżej 35 za stara! Ludzie są zawistni, dlatego róbcie swoje... bardzo dobrze ze robicie wszystkie badania i jecie witaminy,.. u mnie wszystko poszło nie tak,
Myśle o kolejnej ciąży ale muszę swój organizm wzmocnić jakieś badania zrobić na razie kupiłam Ovarin i olej z wiesiołka jeszcze dokupie wit D3 czekam na @ a po niej pójdę do lekarza., zbadam sobie poziom wit D3 żelazo i cały układ moczowy nie chce znowu przechodzić tego samego, czuje się lepiej ale czasem wraca smutek,lecz staram się mu nie dawać nie jest to łatwe, w tym tyg muszę jechać odebrać wynik hispatologiczny i to mnie stresuje.
Ściskam was mocno wszystkie

reklama
Dziekuje Ci. Bardzo. I bardzo gratuluję Twojego Maluszka!!!Tak trudno jest wyluzować...nie myśleć...nie martwic sie...wiem, ze to co piszesz to prawda, ale nie potrafię :(
Myślałam, ze jak juz bedziemy mieć maluszka to nie bede czuła takiej presji i nie będzie takiego ciśnienia...niestety myliłam sie :(
Jak można sie wyluzować kiedy człowiek bez przerwy liczy, sprawdza, czeka...a potem łapie doła ze znowu sie nie udało, ze czasu coraz mniej...
Dzień dobry
Maja75 robiłaś badania hormonalne może tu leży przyczyna ? Moja kumpela w naszym wieku w zeszły czwartek urodziła. Wcześniej dwa razy poroniła. Przyczyna za niski poziom Vit D. Suplementujesz się ?
Dobry wieczór Niutka zaciekawilaś mnie tą wit.d,wiedziałam że jest ważna ale jej brak może być przyczyną poronienia?to jakie trzeba miec poziomy ,ja mam 40 ng/ml?

Do góry