reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Hej! Doczytałam Twoje posty.
Nie martw się na zapas.
Ja nie planowałam trzeciej ciąży. Była zaskoczeniem bo @ nie było długo, 4 m-cy. I myślałam że menopauza wczesna.
Różnica była duża między córkami.
Ogarnelysmy a teraz świata poza mała nie widzimy. Do tego stopnia że zaplanowaliśmy jej rodzeństwo.

Też się waham czy Nifty czy Sanco.
Sanco robi mój gin w cenie 20000, Nifty z tego co widzę zrobią ci w domu.
Ale może się któraś wypowie coś bliżej, jaki koszt, jaki przebieg, co lepiej.

Dla spokoju moim zdaniem warto.
U mnie dopiero dwie krechy w pt, w terminie okresu, więc 4 i 2.

Trzymam kciuki za ciebie
Robiłam Nifty Pro za 1990. Krew oddałam w piątek, w czwartek miałam wyniki. Za Nifty przemówiło głównie ubezpieczenie.

reklama
Cieszę się że nie jestem sama.
Staram się myśleć pozytywnie, ale czasami nachodzą czarne myśli.
Przez te miłości wcale nie jest lepiej.

Czyli jeżeli byłoby cis nie tak po badaniach prenatalnych to zdecydować się na nigity bo ja boję się tej omnio...
Są 3 ryzyka: niskie, pośrednie i wysokie.
Przy niskim nie zalecają nic, przy pośrednim zalecają testy genetyczne (NIPT), przy wysokim amniopunkcję.
Jedynie amniopunkcja daje nam 100% pewność w kwestii występowania wad genetycznych.
Ja zrobiłam Nifty przed prenatalnymi i pappą.

Kurcze to muszę się w rakim razie zastanowić.
Jak już będzie potwierdzona ciaza to wtedy zdecyduje.
Mam o czym teraz myśleć 🙉🙈

Ciaza potwierdzona, serduszko bije, dostałam skierowanie na badania prenatalne.
Sama czuje się kiepsko bo nie wiem co robić. Nawet cieszyć się mie potrafię, a mąż no cóż jego nie mam siły pocieszać...
spokojnie ,niby co masz zrobić, zapisz się na badania prenatalne tylko do sprawdzonego ośrodka, na termin się czeka a trzeba je wykonać w określonym czasie.
Wszystko Ci się z czasem poukłada. Bądź dobrej myśli ❤

reklama
Czyli jeżeli byłoby cis nie tak po badaniach prenatalnych to zdecydować się na nigity bo ja boję się tej omnio...
Ja robiłam Nifty Pro bez wskazań. Myślę, że warto w naszym wieku po prostu je zrobić, dla własnego spokoju. Nifty Pro wyklucza trisomie, ale też 84 delecje + określa płeć malucha. Możesz je najwcześniej zrobić w 10+0, czyli jeszcze przed prenatalnymi. Ja tak zrobiłam i na prenatalne szłam już trochę spokojniejsza :)

Do góry