reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Nie chodzę na monitoring co miesiąc, ale dwa mies temu akurat byłam na usg i była. Ja tak zrobiłam to amh bo miałam voucher, więc bardziej z ciekawości. Fsh i lh dawno nie sprawdzałam, ostatnio nawet nie chce mi się brać supli bo straciłam motywację.
Rozumiem... Mnie chyba pomaga założenie, że to już naprawdę "teraz albo nigdy". Motywację mam, ale nadziei... już trochę mniej. Staram się podejść do tego trochę zadaniowo, bo inaczej to zbyt trudne. Tylko ja już na naturę nie liczę, chociaż wyniki mam OK.

Ojej ja mam w pracy dużo starszego kolegę, któremu trafił się synek w późnym wieku. Razem z żona mieli już dwie dorosłe córki (studentki), kiedy zaszła w ciążę. To jak ten facet opowiada o tym synku, o tym jak spędzają czas, o swojej rodzinie, to jest coś pięknego! Nigdy nie pomyślałam, ze późne rodzicielstwo to coś złego! Słucham i obserwuje z przyjemnością♥️ powodzenia! Trzymam kciuki♥️

Hej :* Ja tylko w zasadzie myślę o swoim wieku i o tym jak dziecko się będzie czuło wśród rówieśników. Ich mamy będą 10-15-20 lat młodsze i ja...
Wiem, że to głupie, ale takie mam myśli :( Gdzie wiek innych mam zupełnie mi nie przeszkadza i nigdy w życiu nie pomyślałam, że ktoś urodził późno, za późno.

To już chyba nie te czasy :) Jest w Polsce duuużo kobiet, które decydują się na późne macierzyństwo, dużo takich, którym tak się życie ułożyło. Ja urodziłam synka mając 40 lat, ale totalnie nie mam takich myśli bo większość moich znajomych urodziła swoje drugie, trzecie albo pierwsze dziecko w podobnym wieku :) Ja po prostu urodziłam pierwsze.

To już chyba nie te czasy :) Jest w Polsce duuużo kobiet, które decydują się na późne macierzyństwo, dużo takich, którym tak się życie ułożyło. Ja urodziłam synka mając 40 lat, ale totalnie nie mam takich myśli bo większość moich znajomych urodziła swoje drugie, trzecie albo pierwsze dziecko w podobnym wieku :) Ja po prostu urodziłam pierwsze.
Nie muszę się już głowić, natura zadecydowała za mnie 🥰🥰🥰 mam nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki i wszystko dobrze się skończy. Całuję ogromnie i trzymać kciuki na wszystkie kobiety 🤰

reklama
Do góry