reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Czy bijesz się z tymi myślami sama?czy pomaga ci w tym terapeuta?Bo ja nie chce chodzić i się spowiadac innym,uważam ze nawet najlepszy wyuczony psycholog nie jest w stanie pomoc puki sam tego nie przejdzie.
Terapeuta przepisał mi leki jeszcze zanim zaszłam w ciążę... strasznie fatalnie sie po nich czułam i odstawiłam na własną rękę... więcej tam nie poszłam...
Z psychicznego dołka i toksycznego małżeństwa wyciągnął mnie przyjaciel, który został moim partnerem. Nie mówię, że jest już super,ale jest zdecydowanie lepiej 🙂
Jeszcze:
@izzy_j
@Mamapo40
@Chrząszczyk 1

i proszę pisać kto chętny, później skopiuje się do jednej listy i wyślemy np. w poniedziałek całość
Też bym chciała,tylko nie wiem czy mnie chcecie bo rzadko zaglądam....
Odebrałam wyniki z pappa ryzyko skorygowane , co myślicie?

Tri 21 1:1424
Tri 18 1:4363
Tri 13 1:13699

zapisywać się na amino z takimi wynikami?
Bardzo ładny wynik 🙂. U mnie tri 21 było 1: 350 i amnio nie robiłam.

U mnie dziś pierwsza wiosenna burza 🙂, tylko sie pytam gdzie ta wiosna???🤔

reklama
Na kolke dawałam Esputicon i pomagało.
Co do szczepienia to myślę, że sie zaszczepie dopiero jak skończę karmić małego. Ale na pewno nie Astrą- mam żylaki, pół ciąży brałam zastrzyki z heparyną- boje sie zakrzepicy.

Czy któraś z was starała sie o świadczenie pielęgnacyjne? Teraz jestem na zasiłku macierzyńskim i mam sie go zrzec,a potem złożyć wniosek na pielęgnacyjne. A na necie piszą, nie można ot tak zrzec sie macierzyńskiego, że trzeba go oddać ojcu dziecka... gubię sie w tym trochę...

Kochana zadnych staran nie było...ja juz dawno odpusciłam bo od kilku lat nic nie szło..2 poronienia przez ten czas....cholipka ale w sumie teraz sie troche boje bo ja juz 46letnia babcia...ale jak pisałam wczesniej u mnie w rodzinie urodzi niedługo kobietka która ma 48 lat :)
Annauelle ja w tym roku 45. I prezent na urodziny juz rosnie.. Damy rade, mimo wszystko. Jak widac nie jestesmy odosobnionym przypadkiem🤭. A co do szczepienia ja nie planuję tego robic w ciązy. I tak dosyc juz sie wszystkim stresuję.
A tak w ogole to juz coraz wiecej czuję ruchy mojej małej dziewczynki.. Nie sądziłam że jeszcze kiedykolwiek mnie to spotka🥰 wspaniałe uczucie.
Co do kolek to nie mogę się wypowiadać bo moje były bezkolkowe... Czytałam ze czasem vit d moze je powodowac, szczegolnie jak są na bazie jakiegoś oleju ale nie pamiętam dokładnie. Zmiana tej vit i przechodzilo. 🤷
Dziewczyny dobrze ze jestescie!!!

Terapeuta przepisał mi leki jeszcze zanim zaszłam w ciążę... strasznie fatalnie sie po nich czułam i odstawiłam na własną rękę... więcej tam nie poszłam...
Z psychicznego dołka i toksycznego małżeństwa wyciągnął mnie przyjaciel, który został moim partnerem. Nie mówię, że jest już super,ale jest zdecydowanie lepiej 🙂

Też bym chciała,tylko nie wiem czy mnie chcecie bo rzadko zaglądam....

Bardzo ładny wynik 🙂. U mnie tri 21 było 1: 350 i amnio nie robiłam.

U mnie dziś pierwsza wiosenna burza 🙂, tylko sie pytam gdzie ta wiosna???🤔
Chcemy chcemy ;)

reklama
Do góry