Kwiatek jakie małe cudo [emoji3059]
Poproś doradcę laktacyjnego, położną, żeby pomogła Ci prawidłowo przystawić do piersi, może za płytko łapie cyca.To bardzo ważne. Mi przy starszych dosłownie lała się krew . Teraz położna pokazała że dziecko MUSI chwycic z otoczką sutka, inaczej będzie bardzo boleć. Nie martw się takie dzidzi nie potrzebuje wiele, zaraz dostaniesz nawał mleczny i bedzuesz musiała odciągać do uczucia ulgi, nie za wiele. Ona potrzebuje Ciebie czuć i twojego spokoju. Wiem jakie to czasem trudne. Smaruj piersi swoim mlekiem, poczekaj aż wyschnie zanim założysz biustonosz, maścią na sutki nie wiem co tam masz, może być też Bepanthen ten co dla dziecka, ja miałam taką lanolinę bezwodną bardzo dobra, jak nie masz nic to niech coś mąż kupi.
Są też takie osłonki silikonowe na piersi możesz też spróbować.
Przytulaj i mów uspokajaco do niej i płaczcie sobie razem, to normalne. I nie porównuj się do innych na oddziale to potrafi zdołować i zestresować.
U nas od razu sprawdzają wędzidełko pod języczkiem, moja miała za krótkie i dlatego też źle łapała sutek , od razu podcięli w szpitalu i mała wtedy przystała się może u Was też sprawdzają.
Moja nie jadła nic przez 12 godz, też nad nią płakałam, a potem cucała całą noc. Ważna kazda kropla siary. Z każdym dniem będzie trochę lepiej [emoji173]