reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

Tylko na czysto
Więc ja się na badaniach nie znam, wypowiedzą się mądrzejsi, ale mogę Ci tylko z własnego ogródka powiedzieć, że prolaktyna potrafi być niezawodną antykoncepcją. Nigdy się nie zabezpieczałam po pierwszej córce, na czysto zawsze była w normie tylko po obciążeniu dopiero szalała. Hormonalnie myśę, że nie było u mnie problemów ( tzn nie starałam się o dziecko więc tego specjalnie nie analizowałam) . Wystarczyło wziąć bromergon na prolaktynę i zaszłam od razu. Pewnie nie zawsze to tak działa, ale to mój przykład

reklama
Więc ja się na badaniach nie znam, wypowiedzą się mądrzejsi, ale mogę Ci tylko z własnego ogródka powiedzieć, że prolaktyna potrafi być niezawodną antykoncepcją. Nigdy się nie zabezpieczałam po pierwszej córce, na czysto zawsze była w normie tylko po obciążeniu dopiero szalała. Hormonalnie myśę, że nie było u mnie problemów ( tzn nie starałam się o dziecko więc tego specjalnie nie analizowałam) . Wystarczyło wziąć bromergon na prolaktynę i zaszłam od razu. Pewnie nie zawsze to tak działa, ale to mój przykład
Ale to za wysoka ta moja prolaktyna??

Bez obiązenia jest w normie, moja też taka była. Pełne jej badanie składa się z trzech pobrań, tego co ty miałaś potem podają Ci tabletkę metocroplamidu i pobierają krew po godzinie i po dwóch. I dopiero wtedy wychodzi czy przysadka reaguje właściwie.

Mam wyniki
FSH -9
LH -7.5
PROLAKTYNA- 15,5
Estradiol 36.5 i tu chyba o wiele za mało. Co myślicie?
Masz wyniki fazy folikularnej czyli początek cyklu, I są to dobre wyniki. Wklejam wykres jak działają hormony w cyklu :)
1565091686032.png

Masz wyniki fazy folikularnej czyli początek cyklu, I są to dobre wyniki. Wklejam wykres jak działają hormony w cyklu :)
Zobacz załącznik 1006899
No i nie dziwota ze chłop wraca z roboty do domu zawsze zestresowany, który kolorek dzisiaj ma górkę ;) Ja mojemu to chyba a lodówce powieszę ten rysunek, a niech kmini będzie dzisiaj obiad czy nie :):):)

Ja tych badan nawet nie robie i bez nich czuje sie staro. Bardzo staro.
Choc dzis pojechalam do szpitala bo wynik z cytologii (nieprawidlowy niestety) a polozna mowi do mnie "nie martw sie dziecko moje kochane". Moze ta starosc to tylko w mojej glowie siedzi :)

Tez miałam dwa razy zła cytologię i miałam mniej lat było strasznie ale wszystko wyszło dobrze wyszło także nie martw się tym.
A ta starość to hmm czasem tak się czuje to wszystko jest w głowie ja czuje się i wyglądam młodo a moje jajniki są już trochę zużyte [emoji16][emoji16][emoji16]

U mnie zaczal sie 26 tydzien ,za tydzien echo serca
Wow już 26tc a dopiero co tak bardzo się cieszyłyśmy pozytywnyn testem :biggrin2:
Niech się dobrze rozwija.:tak:
U nas na usg waży 3600g i początek 38tc wiec już może na świat wychodzić. I szczerze powiedziawszy liczę na to, że w przyszlym tygodniu się zobaczymy bo jak nie to i tak mam z racji na moja historię do szpitala sie położyć..

Wow już 26tc a dopiero co tak bardzo się cieszyłyśmy pozytywnyn testem :biggrin2:
Niech się dobrze rozwija.:tak:
U nas na usg waży 3600g i początek 38tc wiec już może na świat wychodzić. I szczerze powiedziawszy liczę na to, że w przyszlym tygodniu się zobaczymy bo jak nie to i tak mam z racji na moja historię do szpitala sie położyć..
U mnie też 26 tc ,jak wytrzymam do 28 października to też idę do szpitala.

reklama
Do góry