A jak wizyta u lekarza?moliwa miło, że tak się młode przejęły, będziesz miała dużą pomoc przy maluszku
5th_avenue trzymaj się, już niedługo... ja za to muszę sobie wszystko poukładać od nowa życie do góry nogami
reklama
Maja75 byłam u GP, mieszkam w Anglii a tutaj to inaczej wygląda. Z marszu dostałam szczepionkę na grypę, kwas foliowy 5 mg, zalecenia co do witamin, sprawdzili mi temperaturę, kazali zarejestrować do położnej, która mi wszystko wyjaśni odnośnie USG i pozostałych badań, wpisali w systemie "pregnant" I pogratulowali mam nie robić bety, póki nic się nie dzieje, a jak tylko coś mnie zaniepokoi od razu do lekarza.
5th_avenue
Fanka BB :)
Wiem jak to jest [emoji6] ale nie bez powodu ciąża trwa 40 tyg, akurat żeby sobie wszystko w życiu poustawiać na nowo [emoji4] zapewniam Cie ze bez względu na rozmiary rewolucji od 30 tyg tylko się już czeka na Maluszka [emoji6]5th_avenue ja za to muszę sobie wszystko poukładać od nowa życie do góry nogami
Może to coś znaczy, żeby nie starać się.Ja tam bym przeczekala
To trzymam kciuki żeby było tak jak trzebaJa mam owulację, ale lekarz powiedział, że może za mało pęcherzyków. Najwyżej będą bliźniaki
gratulacje!!!! Z całego serca!Maklena ja mam 40 lat, 8- letnią córę, i aniołka a dzisiaj wyszedł mi pozytywny test ludźmi się nie przejmuj, zawsze będą gadać.
annauelle
Dobrze na przyszłosc wiediec co i jak tutaj u nas w Uk bo ja tylko od znajomej cos slyszałam ale ona zaledwie 30 lat wiec z nia sie raczej tak nie obchodza jak z nami juz dojrzalszymi kobitkamiMaja75 byłam u GP, mieszkam w Anglii a tutaj to inaczej wygląda. Z marszu dostałam szczepionkę na grypę, kwas foliowy 5 mg, zalecenia co do witamin, sprawdzili mi temperaturę, kazali zarejestrować do położnej, która mi wszystko wyjaśni odnośnie USG i pozostałych badań, wpisali w systemie "pregnant" I pogratulowali mam nie robić bety, póki nic się nie dzieje, a jak tylko coś mnie zaniepokoi od razu do lekarza.
Angel12
Zaangażowana w BB
To znaczy , że masz wyzdrowieć, odpocząć. I się nie stresować.Może to coś znaczy, żeby nie starać się.
reklama
zadowolonaM
Pisz kochana piszOd początku starań brałam jakiś folic lub Actifolin, dopiero gdzieś w lecie 2018 roku zrobiłam badanie i wyszły mi mutacje w genie Mthfr i Pai.. jedna oznacza że nie przyswajam witamin z grupy B w normalnej formie więc zaczęłam łykać zmetylowane formy tych witamin i folian zamiast kwasu foliowego. Druga mutacja oznacza, że mogę mieć problemy z krzepliwością i mogą się mi tworzyć mikrozakrzepy i powinnam przyjmować heparynę. Najlepiej od owulacji podobno ale ja mam od testu.
Witaminę D też suplementuję od kilku miesięcy i mam teraz wartość w badaniu około 50. Znalazłam na Facebooku grupę Mthfr Polska- tam dziewczyny mają mega wiedzę o płodności. Dużo się tam dowiedziałam i chętnie sie podzielę.
Biorę teraz dużo leków- jak ktoś będzie chętny to napiszę.
Podziel się: