reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża po 40

Dołączaj juz dzisiaj tutaj sa kobiety ogolnie 40 latki bez wzgledu czy staraja sie o dziecko czy je posiadaja czy moze juz noszą pod serduszkiem. Witaj. Rozgość się.
Dziękuję czytając wasze posty uśmiecham się sama do siebie na samą myśl,że może i mi się uda szybko zajść w ciążę.Byłoby to dopełnieniem mojego teraz spokojnego i szczęśliwego życia,bo swoje już przeszłam a teraz mam wspaniałego faceta przy sobietylko te obawy i strach,że coś może być nie tak z ciążą i dzieckiem...ale będąc w każdej poprzedniej ciąży też je miałam,bo wiek nie jest żadnym wyznacznikiem zdrowego dziecka czy donoszenia ciąży.

reklama
@Magdamama gratuluję dobrych wieści serduszkowych i krwiakowych. Jak zrobisz Nifty będziesz z pewnością spokojniejsza. Przy Twoich wynikach, ja bym zrobiła. Jak będziesz miała wynik, wtedy możesz zdecydować czy robić amniopunkcję, czy nie. Spokojnie możesz ją zrobić do 22 tc. Słyszałam o wielu historiach, gdzie podczas prenatalnych wychodziło podwyższone ryzyko, natomiast Nifty wychodziły super i oczywiście dzieciaki rodziły się zdrowe. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!

Dziekuje wam wszystkim za wasze wsparcie az sie znowu poryczalam tak mi pomagacie teraz ze nie wiem jak sie wam odwdzięczę,bardzo bardzo wam Dziekuje ogolnie taka nadzieje mi dajecie. Umówiłam sie dziś na badanie Nifty na wtorek. Ta pani mówiła ze ta pappa to durne statystyki i teraz tylko to badanie mi da potwierdzenie. Czeka sie 6 dni na wynik. Krwiak chyba tez sie kończy co raz mniej plamie gdzieś zaczynam widzieć światełko w tunelu.

@Elka72 A długo się staraliście? Przepraszam że pytam ale jestem na etapie staran a wnioskuję że Ty zaszłaś w ciążę w podobnym wieku w jakim ja jestem teraz.

Niutka43 u nas było chyba trochę nietypowo, bo 3 lata staraliśmy się o drugie dziecko, jak miałam około 40. Przeżyłam kilka poronien, ale w końcu mając niecałe 42 lata szczesliwie urodziłam.
4 miesiące przed 45tymi urodzinami zaszłam w ciążę. Stosowalismy naturalne metody, ale bez dokładnego mierzenia temperatury. Byłam zaskoczona i przestraszona po poprzednich problemach, ale wszystko potoczyło się książkowo .Tak że niespodzianka życia ;)
Ty chyba jesteś mlodsza. Bądź dobrej myśli!

Niutka43 u nas było chyba trochę nietypowo, bo 3 lata staraliśmy się o drugie dziecko, jak miałam około 40. Przeżyłam kilka poronien, ale w końcu mając niecałe 42 lata szczesliwie urodziłam.
4 miesiące przed 45tymi urodzinami zaszłam w ciążę. Stosowalismy naturalne metody, ale bez dokładnego mierzenia temperatury. Byłam zaskoczona i przestraszona po poprzednich problemach, ale wszystko potoczyło się książkowo .Tak że niespodzianka życia ;)
Ty chyba jesteś mlodsza. Bądź dobrej myśli!
@Elka72 no ja jeszcze 43 ale w lipcu 2019 koncze 44 tylko że ja niskie AMH 0.48 :( ale jeszcze się nie poddaję

Dziekuje wam wszystkim za wasze wsparcie az sie znowu poryczalam tak mi pomagacie teraz ze nie wiem jak sie wam odwdzięczę,bardzo bardzo wam Dziekuje ogolnie taka nadzieje mi dajecie. Umówiłam sie dziś na badanie Nifty na wtorek. Ta pani mówiła ze ta pappa to durne statystyki i teraz tylko to badanie mi da potwierdzenie. Czeka sie 6 dni na wynik. Krwiak chyba tez sie kończy co raz mniej plamie gdzieś zaczynam widzieć światełko w tunelu.
Im więcej czytam o tych testach pappa tym bardziej jestem przerażona nimi.Jeżeli uda mi się zajść w ciążę to nie wiem czy się na nie zdecyduję.Skoro tyle nerw i niepewności jest po nich to chyba wolałabym ich nie robić no chyba że badanie usg by wykazało jakieś nieprawidłowości.Mocno trzymam kciuki za Ciebie będzie dobrze

Ostatnia edycja:
Im więcej czytam o tych testach pappa tym bardziej jestem przerażona nimi.Jeżeli uda mi się zajść w ciążę to nie wiem czy się na nie zdecyduję.Skoro tyle nerw i niepewności jest po nich to chyba wolałabym ich nie robić no chyba że badanie usg by wykazało jakieś nieprawidłowości.Mocno trzymam kciuki za Ciebie będzie dobrze
jesli usg wyjdzie niezbyt to lepiej nifty czy amnio pappa tylko nerwy szarga a przeciez nic konkretnego nie mowi.

jesli usg wyjdzie niezbyt to lepiej nifty czy amnio pappa tylko nerwy szarga a przeciez nic konkretnego nie mowi.

Dokładnie. Ja ostatni raz byłam w ciąży 10 lat temu i wtedy tyle tej diagostyki nie było. Zanim coś teraz poczytałam to już byłam po tej całej pappie tym bardziej ze miałam ja w pakiecie opieki med. Teraz bym jej nie robiła w ogóle tylko NIPT dla spokoju i jeśli jakieś wątpliwości z usg to wtedy amnio.

Wiesz co ja umawiałam sie na te Nifty to pani mi mówiła ze te pappa to tylko stres i nie wiadoma dla spokoju robię te Nifty chociaż szczerze czuje ze sprawdzi sie wynik usg i moje przeczucie.

reklama
Ogolnie nie wiem czy mam te Nifty robic chyba tylko dla uspokojenia siebie teraz zrobię , chociaż dziewczyny jestem spokojna dwuch lekarzy robiło usg genetyczne i oba super tylko ta pappa zła . Sercem tez niby słabo miało być a po kilku dniach było dobrze 170 uderzeń na min, być może krwiak jest zbyt blisko i maluch musi mocniej pompować tym serduszkiem ta medycyna czasem tylko stresuje

Do góry