reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Zoyka no życzę Julaśce szybkiego powrotu do zdrówka:tak:
U nas tez zimnica .Za to Amelka zadowolona po mszy z procesja z konikami też pozwolili jej posiedzieć na kucyku:-)teraz śpi,a w nocy oczywiście 3 pobudki nie wiem może zęby jej idą teraz by był czas na piąteczki.
Nie wiem ale zaczynam się niepokoić czy faktycznie w tych szczepionkach tyle trucizny czy chodzi o to byśmy6 się wystraszyli i zaprzestali szczepić???
Śmiertelne szczepionki obowiązkowe. Polka ujawnia światowy przekręt farmaceutyczny | TWOJE WIADOMOŚCI

reklama
Dlugie tak, chude zdecydowanie nie - Karol nie jest szczuply. To klocek i jeszcze ma resztki faldek na udach.
Zoyka, mogla sie przejesc, ale goraczka dzis wskazuje na zarucie albo infekcje. Ryz, chude mieso, gotowane warzywa - zadnego mleka i owocow.

Hej!

Byłyśmy dziś na małych zakupkach, musiałam Paćce dokupić majtek i skarpet i nowe kapcie do żłoba, przy okazji wdepnęłyśmy do fryzjera uporządkować pióra na małej łepetynce:-) No i powiem Wam, że jestem z córki dumna , bo zachowywała się rewelacyjnie, fotelik w kształcie samochodu ją zainteresował, pogadałą z panią fryzjerką, co prawda fartuszka ochronnego nie dała sobie ubrać, ale ogólnie git, bo np. na foteliku obok jakiś mały chłopczyk robił straszną "rzeź" :-D A po południu miałam w schronisku spotkanko z dziewczynami, więc pojechała do psiaków w odwiedziny też:-) U nas przygotowania do świąt równiez w czarnej doopie, ale ja nie spinam się, niepraktykująca jestem więc dla mnie to po prostu zrobienie większej ilości zakupów;-) no i nawet nie pytam stsrego co by zjadł, bo jeszcze się wywoła dyskusja o wystwaności i mogę go poćwiartować:wściekła/y:wogóle od jakiegos czasu jest wybitnie upierd*iwy i mnie wkurza, ale spróbuję dziś wlać w siebie odrobinkę winka na ukojenie, może mi żołądek po ostatnich sensacjach już troszkę przyjmie tego trunku:sorry2:

Nowy fryz:

DSCF7593.jpg DSCF7594.jpg DSCF7596.jpg DSCF7599.jpg

Zoyka jak tam Julka po parówce ?? bo mnie wzdryga na samą myśl o jakiejkolowiek, nawet tej dla dzieci:sorry2:

Załączniki

• DSCF7593.jpg
    DSCF7593.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCF7594.jpg
    DSCF7594.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 55
  • DSCF7596.jpg
    DSCF7596.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 61
  • DSCF7599.jpg
    DSCF7599.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 61
Zoyka goraczka jak najbardziej moze byc od zoladka, przeciez na ogol zawsze wystepuje przy wszelakich grypach zoladkowych czy zatruciu.
Goraczka moze byc od wszystkiego..

Majuska Mia tez 2 dni temu u fryzjera byla idealna, a tam zero autek, krzeszlo,pelerynka i jechane ;-)
Kjut Paćka!

Katrina jak zwykle zajeta imprezkami ;-) U nas bez planow tymbradziej, ze zimnice zapowiadaja:wściekła/y:

Zoyka przy zatruciu czesto jest goraczka, jak sama nie spadnie mozesz podac cos na obnizenie. Parowek bym raczej nie dawala, zupka marchwiowa z ryzem, ziemniaki, gorzka herbata...
Majuska podziwiam Packe u fryzjera i z nowa fryzurka :-D
Dzisiaj prace ziemne: sadzenie i podlewanie kwiatkow - Wanda ogrodniczka :-)

Oj Zoyka przecież wiemy tu wszystkie , że szpitale to samo zło i 666:-D:-D

Aniu jak widać na fotkach, a zwłaszcza na tej ostatniej, to pomoc ogrodnika ( właściwie to ogrodników dwóch :-D ) jest nieoceniona:-D:-D

Zoyka wrócił Jaro, w jakim stanie ?:-D

Wzielo mnie... kaszel coraz bardziej wkurzajacy i suchy, trace glos i przy kazdym wypowiedzianym slowie boli mnie cala twarz i mam wrazenie mozg... umre jak nic.

Zoyka fajna sprawa z tym strzelaniem!

Ania Wandzia slodziutka! No i cudowna pogoda, ja sie w tym roku chyba nie doczekam ciepla..:wściekła/y:

Btwa ogladacie Ranczo? dzis odcinek byl mistrzostwo swiata, sikalismy!

Ostatnia edycja:
Majuska, Anka - świetne te córeczki Wasze, bardzo urokliwe!
Paćka dzielna, że zniosła fryzjera, a Wandzia dzielna że pomaga w sadzeniu kwiatków - widać zaangżowanie.

Co do świąt - wymyśliłam w tym roku genialne rozwiązanie. Po prostu pier..olę święta!

Dziecię mi dziś zafundowało piękne zakończenie dnia. Zjadł kolację ( kaszka orkiszowa z bananem i gruszką) i ustaliliśmy, że idziemy się myć. Wdrapał się na górę, w drzwiach łazienki nagle wykonał w tył zwrot, wyciągnął do mnie łapki, pisnął "mama" - minę miał jakąś niepewną. Wzięłam na ręce i w tym momencie poleciał paw - gigant. Po moich plecach i tyłku i po wszystkim dookoła... Rozpacz. Zarzygane pół podłogi w górnym holu, Maks zdezorientowany i pochlipujący. No i najgorsze było, że musieliśmy łeb myć, a on tego nie znosi. Ale po kąpieli włączyłam mu Maszę i Niedżwiedzia i przy okazji perfidnie skróciłam grzywkę nożyczkami do paznokci.

Zoyka - to jak Julka lepsza to może jeszcze zdążysz z fotami na łonie przyrody. A jak nie to wieszasz jakąś gładką szmatę, najlepiej tak, żeby się zwieszała na podłogę, żeby mieć jednolite tło, Julce daj coś do zabawy i zaczaj się z aparatem, na pewno coś fajnego Ci się uda pstryknąć. Można też popracować z głębią ostrości, możliwie najmniejszą ustawić ( przy automatach to opcja portret albo makro) i fotografować sam pyszczek, wtedy dalsze plany wychodzą rozmyte i jest git.

reklama
Zoyka - sorki, że tak późno, ale nie miałam w dzień czasu na neta - chodziło mi o to, ze przy zatruciu i w konsekwencji po pawiowaniu, często żołądek boli i jest temperatura. Jak widzisz szybko minęła.

Ollena - sama wiesz, że tu (jak w większości krajów Europy) obchodzi sie urodziny. Choćbym nie chciała, to i tak rodzina mojego mensza mi się zwali, więc połączę to ze świętami, bo nie mam ochoty dwa weekendy spędzić przy kuchni.

Flo - też bym chciała móc mieć taki pomysł na święta. W tym roku jest jeszcze nasz Boss, ale w przyszłym roku może zrobimy sobie wspólne święta z naszymi znajomymi - tym razem u nich, bo na ogół są u nas.

Do góry