reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Andzike a mialam sie odezwac? Cholera nie wiedzialam nawet..

Zoyka masz racje z ta presja, moja babcia ma misje dziejowa i mi opowiada jak to moja kuzynka 2 latki odzwyczaic nie moze bo za pozno zaczela i na nic moja para z uszu i tlumaczenia, ze to za wczesnie i ma czas. Dzis uslyszalam, ze jak teraz Mii nie zaczne sadzac to niedlugo bede miala taki sam PROBLEM jak O. Znowu powiedzialam, ze O. nie za pozno sadza małą tylko za wczesnie bo nie gotowa. No O. zadnego problemu nie ma, jedynie babcia ma..

Kaaawaaaa!!! Wstawać śpiochy! :-D
Uświadomiłam sobie,że za 2 tygodnie obudzę się w drewnianej paździerzowej chatce nad mazurskim jeziorem - już się nie mogę doczekać :-) Mam nadzieję, że nie będzie lać przez cały urlop, bo wtedy się zapłaczę...:no:
Ale póki co szybciutko się ogarniam i lecę do magazynu, jak się szybko uwinę z robotą, to będę dziś wcześniej w domu :-)
Ponieważ zaczęły się już słoneczniki to do jesieni będę malować paznokcie na czarno i hodować odgniota na wardze:-) Jestem słonecznikowym maniakiem i potrafię jeść 2-3 dziennie, bardzo cierpiałam w zeszłym roku, bo słoneczniki pojawiły się na początku lipca, jak wyszliśmy z Kacprem ze szpitala i miałam lęki, że taka ilość może zaszkodzić noworodkowi karmionemu piersią, więc jadłam jeden na 2-3dni:-)
Jak się okazuje Kacper jest nieodrodnym synem swojej matki :-D Atrakcja polegała na rozwalaniu pestek po całym mieszkaniu, ale jak mu parę obrałam to wcinał :-)

Zobacz załącznik 572193

A tego przystojniaka chyba Wam nie pokazywałam <dumna mama>
Zobacz załącznik 572194
Swoją drogą to na samym telefonie mam ponad tysiąc zdjęć Kacpra...:baffled::-D

Fajnie, że anka miło spędza czas z dala od kompa, ale mogła by do nas zajrzeć...
No i mam nadzieję, że u misi wszystko ok, a teść już planuje kolejną wyprawę na ryby ...

Lecę tyrać.
Miłego dnia!

Hej
popsuł mi się internet chwilowo, więc melduję się dopiero teraz. Wreszcie świeci słońce. Wczoraj lało, a Maks z maniackim uporem chciał do piaskownicy - przebieraliśmy się chyba kilkanaście razy, bo ostatnio ulubioną formą zabawy est wsypanie sobie wiadra piachu za dekolt.
Chyba sobie pójdę zrobić druga kawę.
Andzike - no to podwójnie wielkie skubanie Cię czeka, skoro Kacperek jada słonecznik. A uśmiech to on ma rzeczywiście zniewalający. I fantastyczny jest , że wystarczy się odezwać żeby się wyszczerzył. Masz cudownie pogodne dziecko.
Co do ilości fotek - u mnie też powalająca, a to dopiero rok. A w następnych latach będzie przecież przybywać lawinowo.

dzień doberek

Melduję się z kawą, u nas już dzisiaj nie jest tak gorąco, jest wreszcie czym oddychać, ale liczę na to, że słoneczko wróci.

Flo, Andzike - ja miałam tak przy Alince sto tysięcy fotek... przy Kubie trochę mi przeszło, zwłaszcza, że przy dwójce dzieci nie mam tyle czasu co przy jednej Alince.

Mam w planach dzisiaj odwiedzić salon fryzjerski - męski, zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Jakby co - efekt uwieczniony na fotce Wam wkleję.

Ostatnia edycja:
Andzike Kacper boski!!!!!!!

Ja tez mam milion zdjec Mii, Patrykowi tez tyle pstrykalam, teraz odczuwam wszystko na nowo, toz to dziewczynka wiec kolejna nowosc. Pstrykam na zmiane telefonem i aparatem:-)

Mia odkad w dzien spi przy wiatraku (wlaczam nawet w chlodne dni zeby zagluszyc dzwieki domowe;) to potrafi spac ponad 2h! Wylaczam wiatrak, cos zaraz uslyszy i koniec spania;)

Ostatnia edycja:
witam. nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. mam zapytanie pamieta któraś może kiedy wykonuje się usg genetyczne? zapisałam się na 11 tyg i 6 dni. czy to nie za wcześnie?

Verita, ok - koniec 12 tygodnia to dobry czas.

Kocham kody do H&M - darmowa przesylka i 5 funtow znizki od zamowienia i mozna szalec. :-D

reklama
Do góry