reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Majuska, uwielbiam Cię, masz u mnie duuuuże piwo ;). A swoją drogą zapomniałam poprosić, żebyś przekazała swojemu mężowi że kciuki trzymam za jego pisarskie przedsięwzięcie. Ja uważam, że to super i życzę sukcesu!

Na temat wyjątkowej agresji, zawartej w podkreślaniu faktu ( dla, rzecz jasna, wzbudzenia sensacji) że ludzie posyłający dzieci do komunii są katolikami, nie będę dyskutować. To brzydkie oszczerstwo jest, to była klika protestantów, żydów i muzułmanów, buddystów jakichś i innej kociej wiary; którzy się zmówili żeby swoje pogańskie bachory posłać do komunii, pewnie po to żeby się przy okazji zachować obrzydliwie i zwalać na katolików. Ja wymiękam.

Zoyka - całe szczęście, że Julka w domu odizolowana siedzi, agresywnych zachowań żadnych nie ogląda...:no:

A tak z innej bajki - mały człowiek, którego rok temu jeszcze nie było dziś bawił się w chowanego! My się chowaliśmy, on szukał, znajdował z piskiem radości... Jestem pod wrażeniem.

reklama
Laski odwaliłam dziś numer stulecia:-D:-D:-D
zapomniałąm o urodzinach Marsa, po południu sie przypomniał i mnie zawstydził:-(
Poradźcie jak z tego wybrnąć???
Majuska... dałaś czadu...Wyskakuj z majtek, zapakuj się w celofan, wielka czerwona kokarda na odwłoku i do sypialni ;-);-);-).
P.S. To wszystkiego najlepszego dla Buby od nas !!!

Flo może my sie nie rozumiemy np Zoyka ,Andzike ,Ollena chrzczą dzieci by one w przyszłości mogły np iść do komunii.Misia,Majuska I Ty przynajmniej szczerze deklarujecie ,że nie interesuje to Was(to jest i tak lepsze niż udawanie tu chrzczę ,a tu pluję na cały kościół).I potem na jednego katolika (z wyboru ,z wiary) przypada kilku z tego bo co ludzie powiedza i stąd potem w KK takie złe rzeczy mają miejsce .

laski seksik to juz był około 13 jak Packa spała, a Kasia gdzieś do koleżanki wybyła ( i to taki nieświadomy, że urodziny są:-D ) a co do kolacji, to żeśmy sie troche nagrilowali około 17 i brzuchy pełne:rofl2: a teraz Przepis na życie przecież:-D

Moja koleżanka ochrzciła swoją córkę miesiąc temu żeby Mała mogła iść za tydzień do komunii, bo WSZYSTKIE dzieci z klasy idą.
Inna znajoma już drugi rok próbuje się wykreślić oficjalnie z listy KK - nie jest tak łatwo i szybko jakby się zdawało. Jeszcze inna biega do kościoła z okazji każdego święta i jeździ na jakieś dni skupienia...
i wszystkie są moimi znajomymi dość bliskimi :-D
Kłaczku mnie poraził ten artykuł - miłość, miłosierdzie, empatia, tolerancja ... puste słowa ?
Majuska ... tylko pocałunek zamknie mu usta :-D
Flo - mój mały kosmita wrumuje zbudowanym przez siebie autkiem :-D Kosmos :-D

Uuuu.... ale się porobiło... :no:
Artykuł mnie zirytował, ale azuli komentarze jeszcze bardziej - sorry azula, ale czy Ty naprawdę widzisz tylko dobre strony KK i uważasz, że on jest taki fantastyczny, żeby najeżdzać na każdego kto ma inne zdanie (a w sumie nawet nie o inne zdanie chodzi, tylko o fakt, że nawet w artykule o chorym dziecku Ty wypatrzyłaś obrazę KK?

I sorry raz jeszcze, ale to zupełnie nie Twoja sprawa jakie mam powody, żeby chrzcić dziecko :-D chrzczę bo mam taki kaprys, bo chcę zrobić imprezę, bo nie mam co zrobić z kasą,bo chcę sobie kupić nową kieckę i buty i potrzebuję powodu, bo chcę żeby rodzina się cieszyła. Bo jest to moje dziecko i moje prawo. A do komunii Kacper pójdzie jak będzie miał taki kaprys - a pewnie będzie miał, bo jak większość dzieci będzie to dla niego impreza i prezenty a nie maglowane co roku "przeżycie duchowe", które większość ośmio- czy dziewięciolatków ma gdzieś... :no:
Ale nie odpisuj mi proszę, bo i tak się nie zrozumiemy, jak Ci to pomoże to pomódl się za moją pogańską, pełną hipokryzji ("tu chrzest,a tu plucie na KK") duszę :no::wściekła/y:
Zoyka - a my ostatnio właśnie rozmawialiśmy o tym, że będziemy dla Kacpra szukać przedszkola integracyjnego, żeby od początku wiedział, że to, że niektóre dzieci są "inne" to nie znaczy, że są gorsze. Twoim MM to chyba ktoś naprawdę powinien potrząsnąć... czy jest ktoś z kogo zdaniem on się liczy?

Z rzeczy przyjemniejszych i mniej podnoszących ciśnienie - Majuska - chyba powinnaś zostać honorową Marsjanką :-D wyobrażam się jak zostałby tu zjechany któryś z Marsów, gdyby przytrafiła im się taka wpadka :-D Nie pozostaje Ci nic innego jak wielka kokarda na tyłku i szaleństwo w sypialni :tak:I oczywiście moc życzeń dla jubilata - autograf mi załatwiłaś?;-) :-D możesz mu jeszcze wydrukować z netu zdjęcie jego wymarzonego prezentu - jak Paweł chciał dostać plecak do motoru, to żeby nie kupować byle czego wydrukowałam mu zdjęcia różnych plecaków, dołączyłam jakiś miły liścik i miałam z głowy (oczywiście potem musiałam z kasy wyskoczyć na ten plecak :baffled:).

A my się oczywiście daliśmy w końcu namówić na babciny obiad i pomimo słabej pogody pojechaliśmy - komarów się wylęgło tyle, że nawet na tarasie nie dało rady wysiedzieć, więc Kacper musiał podziwiać ogród przez okno w kuchni asekurowany przez prababcię :-D
Zobacz załącznik 558019

Myślę ,że misia uważa mnie za fanatyczkę religijną,majuska mnie nie chce czytac sama nie raz wypisując totalne bzdety,,andzike nie czyta ze zrozumieniem (albo ja pisze mało wyraźnie) ale myślę ,że chyba nie mam czego szukać na tym wątku

Ostatnia edycja:
azula - przeczytałam wszystko dokładnie, taki mam zwyczaj, ale tak jak pisałam - nie zrozumiemy się w tym temacie, więc naprawdę nie musisz się ustosunkowywać do tego co napisałam na temat artykułu i KK :-)

Qzwa, zachrypłam. Jeszcze z godzinę temu mówiłam normalnie, teraz jak zapiałam do Pawła to prawie dostał czkawki ze śmiechu:baffled:

azula - bo widzę, że zrobiłaś edycję, to i ja zrobię :tak: - nie możemy się z Tobą porozumieć tylko w jednym jedynym temacie - w obronie KK nie słuchasz, nie widzisz i nie rozumiesz niczego co piszemy :no: Poza tym uważam, że fajna z Ciebie babka i szkoda by było gdybyś zniknęła wraz z wieściami o małej damie Amelce :-D
Więc się nie nabzdyczaj i nie zabieraj zabawek do innej piaskownicy :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
Andzike jak ja trak piałam to mój pan m. łaził za mną i mnie przedrzeźniał :baffled:
Zgadzam się :-D Majuska Marsem Naczelnym BB. W wersji lajt Mars zostałby wysłany za koło podbiegunowe w japonkach.
Azula ależ Ty jesteś fanatyczką. Wiesz jaka jest różnica między nami ? Że ja widząc Twój fanatyzm reaguję gdy dochodzę do ściany a Ty chętnie widziałabyś mnie na stosie dla zasady.

Do góry