reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

To jest tak jak z przedszkolami integracyjnymi , które są modne ostatnio. Spotkałam się z opinią (mojego własnego Marsa), ze on jest przeciwny aby jego dziecko uczęszczało do takiego integracyjnego. Bo: patrzy na ułomności i może brać przykład np agresywnych zachować, histerii i że wychowawczyni skupia się na dzieciach chorych bardziej niz na zdrowych co jest niedobre bo nie wpływa na prawidłowy rozwój dzieci zdrowych.

reklama
Spytałam kłaczka o to po co w ogóle zamieściła ten artykuł? Jest w samym tytule znak zapytania .Katrina od razu dała odpowiedź oto katolicy właśnie (sory ale to jednak atak).Nie napisała co za ludzie tylko określiła ich katolicy ,artykuł może opisuje pół prawdy bo na to wygląda i dlatego sie spytałam po co go wklejać?Zoyka bo ludzie boja sie inności ,a niepełnosprawni powinni być po prostu traktowani jak ludzie.Jak nie dowidzisz idziesz do okulisty i nosisz na oczach protezy ,jak nie dosłyszysz wkładaja do ucha ślimaka jak stracisz zeby też dają sztuczna szczękę to samo z sercem i różnymi innymi lekami ,protezami itp czy chcemy by nas traktowano z niechęcia ,ze szczególnym namaszczeniem .Nie chcemy by traktowan nas normalnie

Mogę przypuszczać, że artykuł podniósł ciśnienie niektórym ludziom i dlatego został zamieszczony, nie chodzi o atak na kościół katolicki ale o podejście ludzi do ludzi niepelnosprawnych.
Zoyka sorry, ale Twojego Marsa powinno się dac na kilka tygodni do takiego przedszkola czy szkoły żeby zobaczył jak rozwijają się dzieci zdrowe mające kontakt z tymi chorymi. Mówię to z doświadczenia jako matka, której dwaj synowie chodzili do klas integracyjnych z dziećmi po porażeniu, niedowidzących, niedosłyszących. Nic tak nie wyrabia poczucia empatii, zrozumienia inności niż bytowanie z chorymi kilka godzin dziennie w warunkach szkolnych czy przedszkolnych. Jestem dumna z tego, że moje dzieci mogły uczeszczać na zajęcia w klasach integracyjnych i między innymi dlatego wyrośli z nich ludzie szanujący innych ludzi, nie boriący narkotyków, nie palący. Bo wierzę w to, że obcowanie w latach dzieciństwa z chorymi ukształtowało w nich taki a nie inny światopogląd.
Swoją drogą jeden z głuchych kolegów jest znakomitym grafikiem, dziewczynka na wózku kończy teraz prawo... a moje dzieci nie są uboższe przez to że 6 lat miały z nimi kontakt w szkole!
Qrfa... nietolerancja w XXI wieku to zakrawa na obóz i wysłanie tych nietolerancyjnych na rampę pod komin

Azula skoro mowa o PIERWSZEJ KOMUNII ŚWIETEJ to określenie katolicy jest jak najbardziej na miejscu. Bo chyba do owej przystępują dzieci katolików a nie muzułmanów czy żydów.
Zoyka ... brak mi słów. Powiedz ode mnie swojemu marsowi że zawsze są jeszcze getta, obozy, skały...

No myślę mieszkamy w Polsce ,a nie w Emiratach Arabskich by tłumaczyć co to za wyznanie ,które obchodzi uroczystość nazywana Pierwsza Komunia

O, rany... Ale sie porobilo. Czemu podlinkowalam? Bo mnie wkurzylo na maksa. Chrzanic czy katolicy, czy nie katolicy - LUDZIE po prostu. Nie ksiadz, nie dzieci, a rodzice. Mnie tam rybka ze katolicy akurat, bo nie o religie mi tu chodzilo a o fantastyczna hipokryzje - kiedy mowi sie o milosci blizniego, kiedy dzieci biora udzial w czyms, co jest jakby kwintesenscja milosierdzia (NIE CHODZI MI O ASPEKT RELIGIJNY, STRICTE WYZNANIOWY, A O ZNACZENIE DUCHOWE I WYCHOWAWCZE), rodzice wyskakuja z pomyslem wyobcowania jednego dziecka bo... zle by wyszly zdjecia?? ZOYKA, moje nieco mniej sprawne fizycznie dziecko chodzilo do normalnej klasy. Zanik miesni spowodowal zaburzenie chodu, to bylo widoczne, poza tym dzieciak normalny, psychicznie nawet ponad przecietna... To nie on uczyl agresji, nie on histeryzowal. To jego wyzywali od pedalow, popychali, szturchali, nazywali (to ta lepsza wersja) lamaga. To te zdrowe dzieci stanowily problem.

reklama
Tak kłaczku..większośc z nas wie, że zamieściłaś ten artykul tutaj w celu pokazania bezduszności ludzi ogółem, wszystkie tu jesteśmy matkami i ja poptrzyłam tez na tą sprawę z pukntu widzenia matki własnie takiego niepełnosprawnego dziecka...Azula niestety odebrała to jakbyśmy tu wszystkie czekały tylko n ato aby piętnowac KK i księży, NIE JEST TAK Azula i pamietaj o tym n aprzyszłość, nie musisz sie pielklić tak jakbyśmy co najmniej po raz wtóry ukrzyżowały Chrystusa , opanuj się;-)

Laski odwaliłam dziś numer stulecia:-D:-D:-D
zapomniałąm o urodzinach Marsa, po południu sie przypomniał i mnie zawstydził:-(
Poradźcie jak z tego wybrnąć???

Do góry