reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża obumarła! Wierzyć?

Co do objawów ciąży,ja oprócz bolacych piersi nie miałam żadnych ale to żadnych dolegliwości! Wiec nie jest to wyznacznikiem a siła psychiki również robi wiele,jak zobaczyłam bijące serduszko dopiero wtedy mnie zemdlilo ale to był jeden jedyny raz :-) czekamy na dobre wieści :-)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Przesiedziałam wczoraj 4h na izbie.
Pobrali mi mocz do badania i krew, ktorą muszę powtórzyć jutro. Jak beta rośnie - jest dobrze. Jeżeli spada - będziemy działać. Lekarka była przecudowna. Spokojnie mi wytlumaczyla, ze wygląda fasolka na 6/7 tydzień. Być może ciąża jest mlodsza niz myslimy. Mam sie oszczedzac i odstawic Duphaston, bo na tym etapie dzidzia powinna sama się utrzymać. Jeszcze mam nadzieję :) Dziękuję Wam wszystkim :) Dziś świętujemy 11 ur. starszej córki więc staram się o tym nie myśleć i spokojnie czekam na jutro.

reklama
Gratuluję ale ja bym nie odstawiala duphastonu on nie zaszkodzi a pomoże nie można tak gdybac czy się utrzyma czy nie tym bardziej że dopiero w 12 tyg wykształca się łożysko.
No nie wiem...

Powodzenia zatem!
I dodam tylko, że tak jak Olcia powyżej też bym radziła nie odstawiać progeseronu. Łożysko dopiero od około 12 tyg funkcjonuje i wtedy kropek ma szansę się sam utrzymać. Aczkolwiek wspomaganie progeseronem czesto jest zalecane i o wiele dłużej w razie "w". Szkodliwości brak.

reklama
Przesiedziałam wczoraj 4h na izbie.
Pobrali mi mocz do badania i krew, ktorą muszę powtórzyć jutro. Jak beta rośnie - jest dobrze. Jeżeli spada - będziemy działać. Lekarka była przecudowna. Spokojnie mi wytlumaczyla, ze wygląda fasolka na 6/7 tydzień. Być może ciąża jest mlodsza niz myslimy. Mam sie oszczedzac i odstawic Duphaston, bo na tym etapie dzidzia powinna sama się utrzymać. Jeszcze mam nadzieję :) Dziękuję Wam wszystkim :) Dziś świętujemy 11 ur. starszej córki więc staram się o tym nie myśleć i spokojnie czekam na jutro.
Jak sie skonczyla Twoja historia czy bhcg wzrosla i wszystko jest ok?

Do góry