reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

[USER=199634]@ness.[/USER] Czy rozmawiasz z partnerem w ogóle o funkcjonowaniu Waszej rodzinki? O podziale obowiązków domowych? Jakie jest jego stanowisko? Ja co prawda nie mam z mężem podobnych problemów, ale jak coś nam nie pasuje jednemu albo drugiemu, to siadamy rozmawiamy, każdy przedstawia swoje argumenty itd, i dochodzimy zawsze do jakiegoś porozumienia, nie odwlekamy żadnych rozmów na później,  zazwyczaj wszystko na gorąco omawiamy. Bywa, że mamy odmienne zdania co jest normalne, i mimo że obydwoje jesteśmy stanowczy potrafimy znaleźć rozwiązania, które nikogo nie będą ani ograniczać ani przytłaczać. Do mnie nie trafia przekaz, że przerosło go rodzicielstwo zupełnie, tak samo jak Ty tak i partner jest odpowiedzialny za rodzinę na równi, jego ucieczka od obowiązków to wynik niedojrzałości moim zdaniem, albo egoizmu, bo rodzicielstwo może przerastać ale to nie trwa w nieskończoność, zazwyczaj to przelotny czas wypalenia ale w końcu dochodzi do głowy, że jest się rodzicem i życie wygląda inaczej niż dotychczas, że trzeba zacząć uczestniczyć aktywnie w życiu rodziny.

Do góry