reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża czy poronienie ?

Witam
Na wstępie zaznaczę, że jest/była to moja pierwsza ciąża i jestem zielona ..
Na pierwszej wizycie Lekarz potwierdził 5 tydz. ciąży. Na kolejnej (tydz. 8) usłyszałam : " muszę Panią zasmucić .. nie widzę ciąży " . Rozumiem, że poroniłam choć tych słów nie usłyszałam wprost .. Mam rację ? Jeśli tak to po co dostałam skierowanie na beta hcg , tsh i morfologię ?

reklama
Witam
Na pierwszej wizycie Lekarz potwierdził 5 tydz. ciąży. Na kolejnej (tydz. 8) usłyszałam : " muszę Panią zasmucić .. nie widzę ciąży " . Rozumiem, że poroniłam choć tych słów nie usłyszałam wprost .. Mam rację ? Jeśli tak to po co dostałam skierowanie na beta hcg , tsh i morfologię ?
Na to wygląda:(
Moze usg u innego lekarza?
Co widzialas w 5 tyg ? pęcherzyk?
Nie miałaś krwawienia?
Zrób betę i najlepiej jak powotrzysz ja po 48 h,zobaczysz czy jest spadek (nie ma prawa spadac w zdrowej ciazy tylko duzo rosnie żeby było jasne bo nie wiem czy wiesz )...Tsh nie wiem czy dał aby zobaczyc wynik bo czesto wysoki moze byc przyczyną poronienia czy poprostu tak o dal.
Daj znac.

Witam
Bardzo mi przykro. Wiem co czujesz... Myślę że z tymi badaniami jest tak jak pisze moja poprzedniczka. Ja po poronieniu robiłam betę aż do momentu całkowitego spadku (poziom ewidentnej "nie ciąży", musiałam mieć dwa ujemne wyniki) aby lekarz się upewnil, że nie zostało po ciąży śladu i nie zrobił się zasniad (nie jestem pewna czy to się tak nazywa). Nie wszystko widać niestety na usg.

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

TSH zlecił na pewno, aby sprawdzić, czy nie masz podwyższonych wyników, a nieleczona choroba tarczycy może być przyczyną poronień.

8599sek2wk0jca0m.png

Do góry