reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

nie chcę Cię straszyć, ale jak ja odpowiedziałam starszej pani sugerującej, że zaraz rodzę, że jeszcze przynajmniej miesiąc, to kolejny dzień spędziłam na porodówce :p (na szczęście wróciłam na patologię na jeszcze 10 dni)

Dbaj o Was teraz szczególnie! Odpoczywaj jak najwięcej, leż, leż i leż. Czytaj książki, słuchaj muzyki, nie szalej z wiciem gniazda. Każdy dzień w macicy jest bardzo istotny jest bardzo istotny. Trzymajcie się w trójpaku jak najdłużej! :*
Powodzenia jutro! Czekamy na fotki :)
Nie strasz ;) jeszcze co najmniej 2 miesiące mają posiedzieć w brzuchu, taka mam z nimi umowę :)

reklama
My juz po badaniu. Wszystko jest ok :)
Dzieci podobno duże jak na ciążę bliźniaczą. Dziś 28t5d a chłopak waży 1490g a dziewczynka 1300g. Szyjka długa i prawidłowa.
Z nowości z racji ułożenia glowkowego dzieci mam zacząć myśleć o porodzie naturalnym. Szok :)

Ostatnia edycja:
Dzieci podobno duże jak na ciążę bliźniaczą. Dziś 28t5d a chłopak waży 1490g a dziewczynka 1300g. Szyjka długa i prawidłowa.
Z nowości z racji ułożenia glowkowego dzieci mam zacząć myśleć o porodzie naturalnym. Szok :)
Super! Trzymaj się dzielnie jak najdłużej 🤞🤞

Bardzo ładna waga! ❤️❤️

Hej Dziewczyny! Powiedzcie jakie wózki kupowalyscie dla bliźniaków? Czy taki jeden za drugim czy dwa obok? I jak w praktyce Wam się sprawdzają?
U mnie dziś 19t, nie kupuje nic jeszcze ale się zastanawiam.
I czy miałyście takie twardnienia bruzcha.? Ja np jak się kładę to czasem mam twardy a czasem tak że z jednej strony taki krzywy brzuch, z jednej wywalony taki twardy a zdrugiej normlany. Biorę magnez od niedawna, ale martwi mnie to czy to tak dzieci się wierca i tak robia?

Hej Dziewczyny! Powiedzcie jakie wózki kupowalyscie dla bliźniaków? Czy taki jeden za drugim czy dwa obok? I jak w praktyce Wam się sprawdzają?
U mnie dziś 19t, nie kupuje nic jeszcze ale się zastanawiam.
I czy miałyście takie twardnienia bruzcha.? Ja np jak się kładę to czasem mam twardy a czasem tak że z jednej strony taki krzywy brzuch, z jednej wywalony taki twardy a zdrugiej normlany. Biorę magnez od niedawna, ale martwi mnie to czy to tak dzieci się wierca i tak robia?
Miałam dokładnie tak jak piszesz, jakoś od ok 20 tyg. Brzuch twardniał, wykrzywiał się w któraś stronę. U mnie to było tzn "stawianie się macicy", ale nikt nigdy na to jakoś specjalnie nie zwracał uwagi (włącznie z moim 7 tyg pobytem w szpitalu, gdzie stwierdzili że to skurcze). Radziłam sobie zmieniając pozycję a później oddychając przeponą (po tym jak to opanowałam na szkole rodzenia). Myślę, że po prostu macica nie nadąża za tym co się tam w środku dzieje. Ale dla pewności powiedz swojemu lekarzowi. 🙂 My mamy wózek Valco Snap Duo - dzieciaki mają gondolki koło siebie. Ja osobiście nie wyobrażam sobie jednej za drugą, ale wiem że każda opcja ma swoje plusy i minusy i kwestia gustu.🙂

Miałam dokładnie tak jak piszesz, jakoś od ok 20 tyg. Brzuch twardniał, wykrzywiał się w któraś stronę. U mnie to było tzn "stawianie się macicy", ale nikt nigdy na to jakoś specjalnie nie zwracał uwagi (włącznie z moim 7 tyg pobytem w szpitalu, gdzie stwierdzili że to skurcze). Radziłam sobie zmieniając pozycję a później oddychając przeponą (po tym jak to opanowałam na szkole rodzenia). Myślę, że po prostu macica nie nadąża za tym co się tam w środku dzieje. Ale dla pewności powiedz swojemu lekarzowi. 🙂 My mamy wózek Valco Snap Duo - dzieciaki mają gondolki koło siebie. Ja osobiście nie wyobrażam sobie jednej za drugą, ale wiem że każda opcja ma swoje plusy i minusy i kwestia gustu.🙂
Dzięki bardzo za odpowiedz, jutro właśnie idę do gina żeby mi powiedział co i jak z tym brzuchem.
A powiedz mi czy mieściciw się w drzwi z takim wózkiem? Bo właśnie ja mam obawy że nie wszędzie uda się nam wejść z tak szerokim wózkiem. Nawet drzwi do domu to chyba tez byłby za szeroki, no nie wiem właśnie to moja jedyna obawa przed takim wózkiem , bo też dla mnie to walne że jedno dziecko za drugim ma jechac

reklama
Też mam ten wózek bardzo fajny:) ja na twardnienie brałam dużo magnezu i doraźnie nospe i kontrolowałam bardzo długość szyjki:)

Do góry