reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

No u mnie od początku mowa tylko o CC. Bo to moja pierwsza ciąża . Takie podejście szpitala ogólnie przy wszystkich ciążach mnogich, chyba że ktoś by się mocno upał że chce próbować SN.
Zaczynam się bać znieczulenia i że spanikuje na sali czy coś w tym stylu bo to będzie moja.pierwsza w życiu operacja.
Ja też najbardziej boję się ataku paniki na sali operacyjnej. 🙈

reklama
Hej dIewczyny, no i stało się. Dziś rano ni z tego ni z woego odeszły mi wody . Heh jak w amerykańskim filmie. Dobrze ze byłam w domu.
Tak więc ok. Godziny 14 w 34tv+5 na świat przez CC przyszedł Kubuś z waga 2200 (10/10) i Zuzia 2150 (8/10).
To właśnie Kuba przebił sobie worek o godzinie 9. Na salę porodowa trafiłam o.godz. 9:30 . Pod ktg leżałam do 13:30, skurcze pod.konirv. były co 3 min. Strasznie mnie bolały bo szły z krzyża a nie mogłam się ruszyć.
Dzieciaki obecnie są w inkubatorach a ja na sali poporodowej. Niby wszytko narazie jest ok, ale martwię się strasznie bo Zuzia leży cały czas z maseczką z tlenem. Lekarz mi.tlaczyl ze Kuba zdążył się przygotować na poród, a Zuzia miała tzw. CC na zimno i dlatego muszą ja bardziej obserwować.
😞

Hej dIewczyny, no i stało się. Dziś rano ni z tego ni z woego odeszły mi wody . Heh jak w amerykańskim filmie. Dobrze ze byłam w domu.
Tak więc ok. Godziny 14 w 34tv+5 na świat przez CC przyszedł Kubuś z waga 2200 (10/10) i Zuzia 2150 (8/10).
To właśnie Kuba przebił sobie worek o godzinie 9. Na salę porodowa trafiłam o.godz. 9:30 . Pod ktg leżałam do 13:30, skurcze pod.konirv. były co 3 min. Strasznie mnie bolały bo szły z krzyża a nie mogłam się ruszyć.
Dzieciaki obecnie są w inkubatorach a ja na sali poporodowej. Niby wszytko narazie jest ok, ale martwię się strasznie bo Zuzia leży cały czas z maseczką z tlenem. Lekarz mi.tlaczyl ze Kuba zdążył się przygotować na poród, a Zuzia miała tzw. CC na zimno i dlatego muszą ja bardziej obserwować.
😞
Gratulacje! 💐💐💐 Witamy Maluszki ❤️❤️ na świecie! Na pewno będzie wszystko dobrze! Lekarze wiedzą co robią a Wy jesteście pod dobrą opieką! Odpoczywaj Mamuśki i dawaj znać jak się czujecie! 😘

😞

Gratulacje!!!
Będzie dobrze! Jesteście wszyscy pod fachową opieką!

Gratulacje!!!
Będzie dobrze! Jesteście wszyscy pod fachową opieką!
Oby modlę się o to żeby zdrowe były. Narazie Zuzię odłączyli już od wspomagania tlenem, bo sama sobie już radzi świetnie za to Kubę podłączyli bo zaczą ciężej oddychać. Niby wszyscy mówią że jak na późne wczesniaki to mają ładna wagę . Wiadomo że stresuje się bardzo mocno. Tym bardziej że dziś a obchodzie Pani powiedziała mi że zsotana w szpitalu ok. 2-3 tygodni

Oby modlę się o to żeby zdrowe były. Narazie Zuzię odłączyli już od wspomagania tlenem, bo sama sobie już radzi świetnie za to Kubę podłączyli bo zaczą ciężej oddychać. Niby wszyscy mówią że jak na późne wczesniaki to mają ładna wagę . Wiadomo że stresuje się bardzo mocno. Tym bardziej że dziś a obchodzie Pani powiedziała mi że zsotana w szpitalu ok. 2-3 tygodni
Spokojnie, 34 TC to już naprawdę bardzo ładnie. Wiadomo, że to jednak ciąża jeszcze niedonoszona i dlatego Dzieciaczki muszą chwilę zostać na obserwacji i "dojść do siebie". Ale na pewno wszystko będzie dobrze i wyjdziecie do domku w bardzo dobrej formie! ✊✊

Zostaną ile trzeba ale to nie znaczy, że coś się dzieje. Są wcześniakami, więc potrzebują jeszcze wsparcia i nadzoru. Będzie dobrze :*
Ciążę 1k1o kończy się cięciem między 32+0 a 34+0 wg rekomendacji, więc to już jest naprawdę bezpieczny czas. Kubuś i Zuzia potrzebują po prostu specjalistycznej opieki :)

Zostaną ile trzeba ale to nie znaczy, że coś się dzieje. Są wcześniakami, więc potrzebują jeszcze wsparcia i nadzoru. Będzie dobrze :*
Ciążę 1k1o kończy się cięciem między 32+0 a 34+0 wg rekomendacji, więc to już jest naprawdę bezpieczny czas. Kubuś i Zuzia potrzebują po prostu specjalistycznej opieki :)
Dziękuję kochana za słowa otuchy . Mam nadzieję że będę mogła z nimi być jak najdłużej. Ale obecnie sytuacja na poporodowych salach dość ciężka w Wawie. Bardzo dużo pacjentek

Dziękuję kochana za słowa otuchy . Mam nadzieję że będę mogła z nimi być jak najdłużej. Ale obecnie sytuacja na poporodowych salach dość ciężka w Wawie. Bardzo dużo pacjentek
w Szczecinie znajomą z wcześniakami trzymali tak długo jak dzieci (20 dni aż). Nie wiem jak w Warszawie, ale mam nadzieję, że Cię nie wygonią samej i że nie będziecie leżeć aż 20 dni. Trzymam za to mocno kciuki!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny dawno tu nie zaglądałam. Gratulacje szczęśliwego rozwiązania :) Super wiadomość! Wczoraj mieliśmy badania połówkowe 21 tydzien 1dzien. Pojawiła się różnica między maluchami jeden ma 397 g drugi 462g ale po reszcie tych wymiarów, które otrzymałam są mniej więcej podobne. Na tą chwilę pani doktor mówi, że wszystko mieści się w normie. Zwróciła też uwagę na dosyć dużą ilość płynu owodniowego MVP =4.3 A drugi 6.1 Narazie kazała mi się nie martwić ale wiadomo człowiek już z tyłu głowy ma że to może być syndrom podkradania. :/

Do góry