reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

A u mnie chłopiec na dole, a dziewczyna wyżej, ale jest obrucona w stronę brata...to jak kopią to ja i tak nie wiem które to;)
Ale z tyg na tydzień to coraz bardziej mogę rozróżnić. ..Bynajmniej tak mi się wydaje:-) :)

reklama
@lolak ja już wszystko próbowałam...żurawine też daje i taki syrop z czosnku i cytryny, czy pyłek, ale ten sezon jakoś marnie:unsure: zeszlej zimy prawie w ogóle nie chorowali...a teraz nie wiem o co chodzi....:no2: ale będę ich dalej faszerowac swoimi wyrobami..może w końcu zadziała;)

To wtedy lepiej już zdjąć biżuterię, bo gdyby to się miało powtórzyć to nie za fajnie by było. Ja na szczęście mogę w miarę leżeć. W dzień też chwilami się położę, żeby już brzucha nie dźwigać. Za to doskwiera mi zgaga...i to jaka. Dziś myślałam że mi przełyk wypali:zawstydzona/y:
Spróbować nie zaszkodzi:happy: A na leki zawsze jest czas.
Biżuteria zdjęta do lepszych czasów:oo2:. Bo myślałam ze mnie palca utną:laugh2:

dziewczyny wiem ze temat napewno powielany ale za duzo stron zeby szukac ...mam pytanie odnosnie wózka...niektóre z Was napewno juz maja doświadczenie w tym temacie...może któras ma taki? a może macie inne propozycje i sprawdzone?
(planuje kupic jeden z tych dwoch a nie umiem sie zdecydowac ) ....czy któras z Was pomoze ?
Dalga LIFT DUO 2w1 albo Jumper 4 duo 2w1
Oba w wersji jeden obok drugiego bo te jeden za drugim mi sie nie podobają....

dziewczyny wiem ze temat napewno powielany ale za duzo stron zeby szukac ...mam pytanie odnosnie wózka...niektóre z Was napewno juz maja doświadczenie w tym temacie...może któras ma taki? a może macie inne propozycje i sprawdzone?
(planuje kupic jeden z tych dwoch a nie umiem sie zdecydowac ) ....czy któras z Was pomoze ?
Dalga LIFT DUO 2w1 albo Jumper 4 duo 2w1
Oba w wersji jeden obok drugiego bo te jeden za drugim mi sie nie podobają....
Te wózki które wymieniłeś są ładne... Ale szerokie i nie wszędzie nimi wejdziesz. Ważą dużo więc jak trzeba by je targać po schodach czy co chwilę wkładać do auta to może być kiepsko. I gondole i spacerówki są oddzielnie montowane więc zajmują sporo miejsca w aucie.
Ale wszystko zależy co kto i do czego potrzebuję.
Ka szukałam wózka po 1 lekkiego bym sama dała radę targać to po schodach. Po 2 by zajmował mało miejsca po złożeniu. I dzieci miały sporo miejsca do spania. By posłużył nam od początku do końca dobrze się prowadził i najważniejsze bym mogła nim zmieścić się w normalne drzwi czyli poniżej 80cm.
Wybrałam baby joggera City mini. Do dziś używamy i jeszcze jakiś czas nam posłuży Ale już coraz mniej. Nie jest tak ładny jak te które wybrałaś ale mega funkcjonalny i starczy na długo.
Musisz odpowiedzieć sobie gdzie i jak będziesz używać wózka.

Te wózki które wymieniłeś są ładne... Ale szerokie i nie wszędzie nimi wejdziesz. Ważą dużo więc jak trzeba by je targać po schodach czy co chwilę wkładać do auta to może być kiepsko. I gondole i spacerówki są oddzielnie montowane więc zajmują sporo miejsca w aucie.
Ale wszystko zależy co kto i do czego potrzebuję.
Ka szukałam wózka po 1 lekkiego bym sama dała radę targać to po schodach. Po 2 by zajmował mało miejsca po złożeniu. I dzieci miały sporo miejsca do spania. By posłużył nam od początku do końca dobrze się prowadził i najważniejsze bym mogła nim zmieścić się w normalne drzwi czyli poniżej 80cm.
Wybrałam baby joggera City mini. Do dziś używamy i jeszcze jakiś czas nam posłuży Ale już coraz mniej. Nie jest tak ładny jak te które wybrałaś ale mega funkcjonalny i starczy na długo.
Musisz odpowiedzieć sobie gdzie i jak będziesz używać wózka.

Heda ten beby jogger jest spoko ale nie wyobrazam sobie wsadzic noworodka do spacerówki ....bo on raczej gondolek nie ma....a co do oddzielnych spacerówek i gondolek w wozkach ktore ja wybrałam to wiadomo jest ze nie bede wozic rownoczesnie w gondolkach i spacerówkach wiec nie ma potrzeby wozic tego w aucie co dla mnie tez w sumie nie jest problemem bo mam duzego suva. wózka raczej tez nie bede dzwigac po schodach i jedyne co mi przeszkadza i to jest dla mnie jedyny minus tych wóków tak jak własnie pisałas szerokość....a te jeden za drugim odpadają......
a chce kupic jak bede jechała do PL na swieta bo potem juz do porodu niestety nie pojade

reklama
Heda ten beby jogger jest spoko ale nie wyobrazam sobie wsadzic noworodka do spacerówki ....bo on raczej gondolek nie ma....a co do oddzielnych spacerówek i gondolek w wozkach ktore ja wybrałam to wiadomo jest ze nie bede wozic rownoczesnie w gondolkach i spacerówkach wiec nie ma potrzeby wozic tego w aucie co dla mnie tez w sumie nie jest problemem bo mam duzego suva. wózka raczej tez nie bede dzwigac po schodach i jedyne co mi przeszkadza i to jest dla mnie jedyny minus tych wóków tak jak własnie pisałas szerokość....a te jeden za drugim odpadają......
a chce kupic jak bede jechała do PL na swieta bo potem juz do porodu niestety nie pojade
O te gondole i spacerówki to miałam na myśli fakt że jak składasz wózek musisz je rozmontowac czyli 2 spacerówki lub 2 gondole do bagażnika plus stelaż co zajmuje sporo miejsca. Wiem jak jeszcze mielismy gondole na bjcm to wózek zajmował nam cały bagażnik w kombiaku a teraz przy samej spacerowce jest spoko. Bo praktycznie sam stelaż i materiał.
BJCM ma gondole, nie są tak duże jak na wózkach że zdjęcia ale na pierwsze 4-6mies starzeją zależy jak duze są dzieci ja swoje wrzuciłam do spacerówki ok 4mies głównie że względu na miejsce w bagażniku jechaliśmy na wakacje więc trzeba było zmieścić sporo bagażu plus wózek.

Do góry