Miałam lekkie skurcze dochodzące do 40 ale dość częste i zostawili mnie na kroplówkę, od tamtej pory się uspokoiło i dziś jednak zgodzili się mnie puścić do domu. Juz 3 raz jestem na pare dni w szpitalu na kroplówce i później się uspokaja na jakis czas, teraz miejmy nadzieje ze miesiąc wytrzymam w domu a później to i tak pewnie skierowanie do szpitala na ostatnie tygodnie
reklama
Ola__28.12
Zaangażowana w BB
Nie przejmuj się.Ludzie czasami nie pomyślą zanim coś powiedzą. Przebarwienia znikają a z resztą są kosmetyki ktorymi możesz je ukryc więc głowa do góry Mi ciągle wszyscy mówili że będę miała 2 chłopców bo mi urody nie zabrali. Byłam zła bo nie lubię takiego gadania ani zabobonów i co? Będą 2 dziewczynki Nie lubię komentarzy ludzi odnośnie wygladu kobiet w ciąży.Wszyscy chyba myśleli że przytyje 20 kg, przestane sie malować, dbać o siebie i spuchne na twarzy Nic na to nie poradzimy wiec pozistaje nam jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać@Monikaa_G witamy na forum, fajnie, że zaczęłaś się do nas odzywać Z jakiego powodu trafiłaś do szpitala? Dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich maleństw!
@Mea1989 Powodzenia na wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było ok Koniecznie daj znać po co tam powiedział lekarz.
@Ola__28.12 jak wrócisz to pochwal się co tam fajnego udało Ci się upolować
U mnie w tej chwili nie ma ani jednego rozstępu, tyle, że ze mnie trochę leniuszek i smaruję brzuch tylko 1x dziennie Moja mama nie miała ani jednego rozstępu, jednak nie była nigdy w ciąży bliźniaczej. Mimo to liczę na dobre geny
Powiem Wam, że bardziej niż rozstępy martwią mnie zmiany trądzikowe, ktore bardzo dokuczają mi w ciąży. Byłam u dermatologa, ale z uwagi na dobro dzidziusiów nic nie można brac a twarzy nie schowa się pod ubraniem tak jak rozstępów, a mam już duzo przebarwień potrądzikowych na twarzy, które ciężko ukryć. I przykre było bardzo jak rodzina i znajomi zamiast zwracać uwagę na brzuszek mówili "Ojej, ale Cię wysypało w ciąży! Będą ładne dzieci bo tyle urody mamie zabrały!"...
Co do rozstępów to ja ciągle zapominam o smarowaniu rano i wieczorem wiec obawiam się że będę tego żałować
W lidlu udało mi się upolować matę z kotkami i welurowe spodenki.Reszta niestety wykupiona albo rozbebeszona...
Udało
Necia0
Fanka BB :)
@Monikaa_G witamy na forum, fajnie, że zaczęłaś się do nas odzywać Z jakiego powodu trafiłaś do szpitala? Dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich maleństw!
@Mea1989 Powodzenia na wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było ok Koniecznie daj znać po co tam powiedział lekarz.
@Ola__28.12 jak wrócisz to pochwal się co tam fajnego udało Ci się upolować
U mnie w tej chwili nie ma ani jednego rozstępu, tyle, że ze mnie trochę leniuszek i smaruję brzuch tylko 1x dziennie Moja mama nie miała ani jednego rozstępu, jednak nie była nigdy w ciąży bliźniaczej. Mimo to liczę na dobre geny
Powiem Wam, że bardziej niż rozstępy martwią mnie zmiany trądzikowe, ktore bardzo dokuczają mi w ciąży. Byłam u dermatologa, ale z uwagi na dobro dzidziusiów nic nie można brac a twarzy nie schowa się pod ubraniem tak jak rozstępów, a mam już duzo przebarwień potrądzikowych na twarzy, które ciężko ukryć. I przykre było bardzo jak rodzina i znajomi zamiast zwracać uwagę na brzuszek mówili "Ojej, ale Cię wysypało w ciąży! Będą ładne dzieci bo tyle urody mamie zabrały!"...
Nie dziwie się ze było Ci przykro... Po pierwsze to jakieś chore zabobony, wymyślone w czasach kiedy nie można było sprawdzić płci dziecka. Czego osobiscie nie lubie, takiego doszukiwania sie kształtow brzucha, mankamentow czy smaku, tylko po to zeby moc potwierdzic swoje tezy. Po drugie myślę, ze lepiej nie mowic nic, skoro nie ma się do powiedzenia nic miłego. Niestety ludziom zazwyczaj przychodzi łatwiej mówienie takich rzeczy niż komplementowanie. Ale pamiętaj kochana że jesteś śliczna, a trądzik to tylko przejściowy stan spowodowany Ciążą. Dziś medycyna i kosmetyka jest mocno rozwinięta, więc bez problemu sobie z tym poradzisz jak już urodzisz, albo okaże się że problem sam zniknie. Nikt nie jest idealny i każdy ma mankamenty, pamiętaj o tym :*
Hej dziewczyny,ale fajnie było spać w swoim łóżku w końcu po tych kilku dniach w szpitalu,ale nad ranem już nie mogłam zasnąć,ciężej z brzuszkiem pozycje znaleźć i częste twardnienia, jeszcze się okazało,ze nie ma tego leku na skurcze w aptekach i mąż pojechał do szpitala mi przywieźć i tam doktor zobaczy czy zmieni te leki czy co,bez sensu przepisała,a nie mogę wykupić,bo nie ma nigdzie a skurcze mam często nawet jak leżę,ale nie są aż takie bolesne,jednak w domu to w domu,teraz tylko wytrzymać tak bym chciała do tego 37,ale jest mega ciężko.jeszcze siara się leje znów jak ostatnio i mnie tak sutki pieką jakby :/
Piękne wasze brzuszki,jak się ogarnę to wstawię moj bębenik.Ja już 70 kg prawie wazę a wy?ile przytyłyście? te wszystkie ciągnienia w pachwinach,brzuchu itd.to jednak normalne od ciężaru. No i jeszcze z ta infekcja trochę się mecze,ale antybiotyk jest wiec wygonimy to cholerstwo.
Witaj @Monikaa_G
Powiem Wam,ze choć się boje mega ogólnie porodu to nie wybrałabym cc nigdy. Mam nadzieje,ze obejdzie się bez i będę mogła urodzić naturalnie,ale zobaczymy.
Mnie tez na buzi wysypuje,ale mi dermatolog dała taka maść i stosuje,ale niedługo muszę przestać. W szpitalu to nie stosowałam tego ani żadnego smarowania tylko raz olejek migdałowy,brzuch swędzi i się rozrasta narazie nie ma rozstępów,ale na piersiach i pupie mam dużo już od dawna.
Obu te ostatnie tygodnie były dla nas lekkie w miarę i znośne!
Piękne wasze brzuszki,jak się ogarnę to wstawię moj bębenik.Ja już 70 kg prawie wazę a wy?ile przytyłyście? te wszystkie ciągnienia w pachwinach,brzuchu itd.to jednak normalne od ciężaru. No i jeszcze z ta infekcja trochę się mecze,ale antybiotyk jest wiec wygonimy to cholerstwo.
Witaj @Monikaa_G
Powiem Wam,ze choć się boje mega ogólnie porodu to nie wybrałabym cc nigdy. Mam nadzieje,ze obejdzie się bez i będę mogła urodzić naturalnie,ale zobaczymy.
Mnie tez na buzi wysypuje,ale mi dermatolog dała taka maść i stosuje,ale niedługo muszę przestać. W szpitalu to nie stosowałam tego ani żadnego smarowania tylko raz olejek migdałowy,brzuch swędzi i się rozrasta narazie nie ma rozstępów,ale na piersiach i pupie mam dużo już od dawna.
Obu te ostatnie tygodnie były dla nas lekkie w miarę i znośne!
nemeyeth
Fanka BB :)
@Monikaa_G cieszę się, że wypuszczają Cię do domku Oby skurcze nie dawaly o sobie znać aż do ostatnich tygodni ciąży. Ja z tego samego powodu co ty byłam 3 tyg. temu w szpitalu i teraz co mi brzuch twardnieje to boje się czy skurcze nie wracają.
@Ola__28.12 i @Necia0 dziękuję za słowa wsparcia :-* Nie ma to jak wygadać się na naszym forum :-*
@Marti92 jednak swój dom i swoje łóżeczko to co innego nawet jak szpital ładny, super i w ogóle też nam wszystkim życzę żeby brzuszki nam juz nie dokuczały. Co do wagi u mnie już 73,5 kg (ok. 14 kg na plusie) :-)
@Ola__28.12 i @Necia0 dziękuję za słowa wsparcia :-* Nie ma to jak wygadać się na naszym forum :-*
@Marti92 jednak swój dom i swoje łóżeczko to co innego nawet jak szpital ładny, super i w ogóle też nam wszystkim życzę żeby brzuszki nam juz nie dokuczały. Co do wagi u mnie już 73,5 kg (ok. 14 kg na plusie) :-)
A który masz tydzień ? Ja jutro 34 zaczynam. I u mnie jest +15kg Dzidzie nam rosną@Monikaa_G cieszę się, że wypuszczają Cię do domku Oby skurcze nie dawaly o sobie znać aż do ostatnich tygodni ciąży. Ja z tego samego powodu co ty byłam 3 tyg. temu w szpitalu i teraz co mi brzuch twardnieje to boje się czy skurcze nie wracają.
reklama
Podziel się: