reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam Was wszystkie:)
Chciałam dołączyć do forum, jestem obecnie w 11tyg ciąży bliźniaczej:)

Witaj wśród trójpaków. Fajnie że jest nas coraz więcej:tak:

Objawy ciążowe u mnie to senność w ciągu dnia a bezsenność w nocy, głód co 2 godziny, zadyszka po przejściu kilkunastu metrów,a ostatnio dosyć często mnie głowa boli a do wizyty jeszcze półtora tygodnia :unsure:

Suelen mam nadzieję że szybko się pozbędziesz tego dziadostawa 3maj się i myśl pozytywnie :)

A co do poduszki to też się nad nią zastanawiam ale jeszcze nie wiem jaka wybrać:confused:

reklama
Ja poduszki nie kupuje, mam taka długa do spania na boku i średnio mi z nią teraz więc wydaje mi się że z rogalem też będzie mi nie po drodze. Za to super się sprawdza kołdra 2x2,2 tylko dla mnie, można się nią otulić i jeszcze ułożyć pod nogę, czy głowę w zależności od koncepcji.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poduszki nie kupuje, mam taka długa do spania na boku i średnio mi z nią teraz więc wydaje mi się że z rogalem też będzie mi nie po drodze. Za to super się sprawdza kołdra 2x2,2 tylko dla mnie, można się nią otulić i jeszcze ułożyć pod nogę, czy głowę w zależności od koncepcji.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do kołdry się zgadzam [emoji14] mąż mi ją oddał na własność:p a on spi pod tą standardowa [emoji14]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze jedno pytanie, czy Wy od razu dostalyscie od lekarza leki na podtrzymanie ciąży z racji, że jest wysokiego ryzyka? Co ile macie wizyty u gin?

Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, znalazłam nowa pasję, szyję właśnie dziewczynkom literki z imionami i takie przytulanki sówki :) ja mam tak co 3 tygodnie wizyty, a żadnych leków na podtrzymanie ciąży nie mam i nie miałam, a jak wasze samopoczucie dzisiaj????

Cześć Dziewczyny, nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz odkryłam to forum. Ale lepiej późno niż wcale ;-) Chciałabym dołączyć do Was. Jestem już w 34 tyg ciąży 1k2o. Czekamy na dwie dziewczynki (jak zdecydowana większość tutaj z tego co zdążyłam zauważyć :-)) Strasznie żałuję, że nie znalazłam Was wcześniej, bo trochę stresów miałam w trakcie ciąży, a tu pewnie znalazłabym pocieszenie :-)

Cześć Dziewczyny, nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz odkryłam to forum. Ale lepiej późno niż wcale ;-) Chciałabym dołączyć do Was. Jestem już w 34 tyg ciąży 1k2o. Czekamy na dwie dziewczynki (jak zdecydowana większość tutaj z tego co zdążyłam zauważyć :-)) Strasznie żałuję, że nie znalazłam Was wcześniej, bo trochę stresów miałam w trakcie ciąży, a tu pewnie znalazłabym pocieszenie :-)
Witaj:) dokładnie lepiej później niż wcale [emoji14]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, takie małe pytanko, ile teraz ważą Twoje dziewczyny? Chciałabym dociągnąć do 34 tygodnia, a tu dopiero 24...

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

reklama
Hej, takie małe pytanko, ile teraz ważą Twoje dziewczyny? Chciałabym dociągnąć do 34 tygodnia, a tu dopiero 24...

3jgxkw7iwtw0d6y7.png
Akurat jestem świeżo po wizycie dzisiaj i jedna waży 2400 a druga 2200. Ale w trakcie ciąży różnica się często zmieniała. W 24 tygodniu różnica była aż 26% co oczywiście spowodowało u mnie niezłą panikę. Ale później stopniowo się dziewczyny wyrównywały :-)

Do góry