reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Byliśmy na intensywnej posiedzieć z naszymi tygryskami. Są cudowne szkoda tylko, że oddechy mają wspomagane. Na chwilę obecną nie można nic więcej powiedzieć. To jest Kacperek 1760g

Załączniki

• 1459282255248.jpg
    1459282255248.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 137
reklama
Kachna śliczne bąbelki!!! ♡♡♡ do laktatora tylko spokoju potrzeba pamiętaj!!! A na pewno dasz rade - a jak na tak wczesna ciążę to i tak bardzo duże te Twoje maluszki!!! Siły, siły i jeszcze raz siły na każdy kolejny dzień Tobie i Twoim szkrabom życzę!!!

Małe cudeńka ! To prawda bardzo ładną wagę mają. Gratuluję raz jeszcze. Teraz tylko dużo sił można życzyć Maluchom aby szybko nadrabialy i czym prędzej dokuczaly mamie w domu ;-) wszystkiego dobrego!

Kachna gratuluję. Cudne te twoje "tygryski" i przede wszystkim duże jak na 30 tydzień. Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze z nimi. Zobaczysz niedługo z respiratorów przejdą na cpap a później już same będą oddychać. Potrzeba tylko trochę czasu i cierpliwości rodziców. Wiem, że napewno już byś chciała je przytulać, brać na ręce itp. Zobaczysz że lada moment będziesz mogła ich kangurować, a zanim to nastąpi mów, czytaj, śpiewaj im przez okienko i jeśli lekarze pozwolą to dotykaj ich. Wcześniaki bardzo potrzebują obecności rodziców.
Patrząc na twoje maleństwa sama przypomniałam sobie jak 2 lata temu moje szkraby tak leżały :(

reklama
Dzisiaj tygryski już dostały moje jedzonko ( siare) przyszła bardzo fajna laktacyjana i mi to sprawnie pokazała jak ściągać ręcznie, laktatorem będę pobudzać laktacje. Już od wczoraj mogliśmy ich dotykać. Dzisiaj miały zmianę na cepapy ale jeszcze nie wiemy jak poszła próba dowiemy się wieczorem. Dzisiaj też zaniose im pieluszki z moim zapachem żeby go czuły więc teraz noszę je pod biustonoszem.

Do góry