reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

MM Ja taki skurcz mam przy byle okazji i nie muszę się wcale denerwować. Szyjkę miałam sprawdzaną 28 grudnia i miał 34mm więc nic się nie działo.Ale od tamtego czasu czuje się gorzej.Niektóre skórcze są lekko bolesne.Jest ich sporo w ciągu dnia.Bolą mnie pachwiny ale to nie musi nic oznaczać
Gin mi dał lutke nospe i magnez i nic

poprosiłam M żeby do mnie przyjechał i od razu odstawi mnie do lekarza (szpitala) a dziewczynki do babci

reklama
MM Ja taki skurcz mam przy byle okazji i nie muszę się wcale denerwować. Szyjkę miałam sprawdzaną 28 grudnia i miał 34mm więc nic się nie działo.Ale od tamtego czasu czuje się gorzej.Niektóre skórcze są lekko bolesne.Jest ich sporo w ciągu dnia.Bolą mnie pachwiny ale to nie musi nic oznaczać
Gin mi dał lutke nospe i magnez i nic

poprosiłam M żeby do mnie przyjechał i od razu odstawi mnie do lekarza (szpitala) a dziewczynki do babci

no teraz tez mam przy byle okazji, czasem nawet 20 dziennie, ale dobrze robisz, sprawdz to jak najszybciej i daj znać. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok!

Właśnie częstotliwość i nasilenie się zwiększyły i to mnie niepokoi. Też mam ok 20 dziennie.
Na pewno dam znać jak coś będe wiedziała

Poziomka, masz racje, lepiej sprawdzić i się nie niepokoić.... bo tak to tylko się człowiek jeszcze bardziej nakręca.
Może to nie byc nic, ale może też się coś dziać i lepiej od razu reagować.
trzymam kciuki za dobre wiadomości!

Poziomki ja pessarium miałam zakładane teoretycznie "profilaktycznie", ale między 22tc (badanie szyjki) a 29tc (założenie pessarium) skróciła się z 36mm do 20mm, nie czułam kompletnie nic, czasami, naprawde bardzo rzadko, czułam bol w kroczu... szczegolnie gdy się zasiedziałam w jednej pozycji.
Po założeniu krążka przyjmowałam stale nospę (3x1) i scopolan (2x1) aż do dzisiaj!
A Ty kiedy masz badanie szyjki?

Małgoń badaną szyjkę miałam 28grudnia tzn 2tygodnie temu,teraz pewnie też bym miała.

Baby są jednak głupie,mysle o tymże histeryzuje i nie potrzebnie postawiłam wszystkich na nogi

reklama
Małgoń badaną szyjkę miałam 28grudnia tzn 2tygodnie temu,teraz pewnie też bym miała.

Baby są jednak głupie,mysle o tymże histeryzuje i nie potrzebnie postawiłam wszystkich na nogi
Pamiętaj ze masz prawo się bać i panikować!!!!!! :tak: Po pierwsze nie jesteś sama bo jesteś odpowiedzialna za dwie małe kruszynki- po drugie lepiej dmuchać na zimne niż potem pluć sobie w brodę!

Do góry