reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gdyby ciąża była naturalna to w całe bym się nie zdziwiła, że bliźnięta to u nas to rodzinne. Ale, że to ciąża z in vitro to mnie dziwi, że słyszę jakby dwa sercuszka a był podany 1 zarodek
Ja bym się spytała lekarki dlaczego tak słyszysz🤷może jest jakieś proste wytłumaczenie

reklama
Hej odzywam się ponownie po I prenatalnych w 11t+6. Trochę odetchnęłam z ulgą że jest wszystko super i przeziernosc i przeplywy i seruszka itp bez zadnych nieprawidlowosci :) piwrwszy raz slyszalam serduszka :D termin wstepny z miesiaczki byl na 6.07. ale moj ekarz ciaze mnogie wywoluje wczesniej chyba ze same sie rozwiaza ale tak na pierwsza polowe czerwca mamy sie nastawic. Dzieci maja juz 6 i 6,2 cm 😍

Pytałam o możliwość wysokości hcg a ciąży bliźniaczej bo każdy mówił ze strasznie wysokie to hcg jak na ten tydzień….
A w rodzinie dużo bliźniąt…
Ale jak znalazł się 1 pęcherzyk to może taka moja uroda z tym hcg 🙂
Ja miałam hcg w takich typowych normach i pielęgniarka nawet mówiła ze „no jest ok”, nic nie zapowiadało ciazy bliźniaczej 😂 Jedyne co to w 6tc pare dni po wizycie miałam lekkie plamienie, i dopiero w 7tc nagle pojawił się kolejny na usg 🤷‍♀️😂

Dziewczyny które mają już maluszki jak je usypiacie? Jedna po drugiej? Obie na raz? Bo jak ja usypiam córki to mi jedna płacze bo smoczek wypadł i budzi drugą. Drugiej załącza się ssanie paluszków zanim się wydrze o butelkę.. 👩‍🔧I tak oto usypianie w jednym pokoju to gehenna. A ostatnio próbuje je synchronizować bo spac nie idzie wcale. Jedna o 18ej udaje się na nocny sen a druga po długim bujaniu po 22ej. I jedna to ranny ptaszek a druga królewna o 9:00 jak otworzy oczy to będzie dobrze 🙄
Jakieś rady?!

Dziewczyny które mają już maluszki jak je usypiacie? Jedna po drugiej? Obie na raz? Bo jak ja usypiam córki to mi jedna płacze bo smoczek wypadł i budzi drugą. Drugiej załącza się ssanie paluszków zanim się wydrze o butelkę.. [emoji1866]I tak oto usypianie w jednym pokoju to gehenna. A ostatnio próbuje je synchronizować bo spac nie idzie wcale. Jedna o 18ej udaje się na nocny sen a druga po długim bujaniu po 22ej. I jedna to ranny ptaszek a druga królewna o 9:00 jak otworzy oczy to będzie dobrze [emoji849]
Jakieś rady?!
Do 6msc usypiałam z mężem na rękach. On w jednym pokoju, ja w drugim. Później sama w łóżeczkach dwie na raz. Zasypiały od razu po butli. Teraz mają 1,5 roku i zasypiają same (ale mama musi być obok). Nie budzą się, gdy druga płacze.

reklama
Cześć Kobietki ❤️,
Dwa dni temu dowiedziałam się o dwóch serduszkach (niecały 7 tydzień). Jestem przerażona, bo jedyne co usłyszałam od gin to to, że to ciąża zagrożona, wysokiego ryzyka - jednokosmówkowa.
Czy któraś z Was może mnie trochę uspokoić? Kiedy dowiedzialyscie się o tym czy jest jedna owodnia czy dwie?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

Do góry