reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Mnie strasznie się dłużyło do 12 tyg. potem przyspieszyło. Teraz jakoś leci, no ale zobaczymy jak dalej będzie.

Wyprawkę już masz? Jaki rozmiar kupujesz na początek? Ja dostałam cała pakę 50 od znajomych rodziców bliźniaków 🙏 a resztę myślę żeby 56 kupować, w razie gdyby jednak jakimś cudem większe się urodziły... 🙊🙈
Zaczęłam kupywać dopiero teraz, bo wcześniej jakoś się bałam kupować 🙈🙉 Mam 50 i 56. 50 kupiłam znacznie mniej bo nie wiem ile one w tym pochodzą, a tez te ciuszki takie niektóre maja ceny ze szok. Zaczynam się powoli pakować do szpitala gdyby w razie co, to mi tylko pampersow brakuje bo nie wiem jaki rozmiar 🙈 Czy 1, czy lepiej 0… No i łóżeczek nie mam jeszcze muszę w styczniu się zabrać za to, i chyba można wyczekiwać pomału 😊 Widziałam na forum ze dziewczyny niektóre już będąc w 20tc wszystko miały, a ja dopiero teraz zaczęłam ogarniać co i jak 😂

reklama
Zaczęłam kupywać dopiero teraz, bo wcześniej jakoś się bałam kupować 🙈🙉 Mam 50 i 56. 50 kupiłam znacznie mniej bo nie wiem ile one w tym pochodzą, a tez te ciuszki takie niektóre maja ceny ze szok. Zaczynam się powoli pakować do szpitala gdyby w razie co, to mi tylko pampersow brakuje bo nie wiem jaki rozmiar 🙈 Czy 1, czy lepiej 0… No i łóżeczek nie mam jeszcze muszę w styczniu się zabrać za to, i chyba można wyczekiwać pomału 😊 Widziałam na forum ze dziewczyny niektóre już będąc w 20tc wszystko miały, a ja dopiero teraz zaczęłam ogarniać co i jak 😂

Rozumiem doskonale, ja też przy każdym zakupie mam lekki stresik... Ale z drugiej strony strach też czekać, bo niegdy nie wiadomo czy jakiś szpital czy coś i wszystkie plany lęgną w gruzach... Na szczęście przez neta się dużo zamawia, ale pomacać też czasem trzeba... 🙊

Rozumiem doskonale, ja też przy każdym zakupie mam lekki stresik... Ale z drugiej strony strach też czekać, bo niegdy nie wiadomo czy jakiś szpital czy coś i wszystkie plany lęgną w gruzach... Na szczęście przez neta się dużo zamawia, ale pomacać też czasem trzeba... 🙊
No dokładnie, jeśli chodzi o ciuszki to lepiej na żywo oglądać bo później jest rozczarowanie jak co wyglada 😃 Tak torbę lepiej mieć na wszelki wypadek i dopakowywać do niej. Ja długo myślałam nad laktatorem ale jednak się zdecydowałam ze kupię do szpitala bo jeśli chodzi o karmienie piersią to trochę się obawiam 😃😂

No dokładnie, jeśli chodzi o ciuszki to lepiej na żywo oglądać bo później jest rozczarowanie jak co wyglada 😃 Tak torbę lepiej mieć na wszelki wypadek i dopakowywać do niej. Ja długo myślałam nad laktatorem ale jednak się zdecydowałam ze kupię do szpitala bo jeśli chodzi o karmienie piersią to trochę się obawiam 😃😂

A jaki kupujesz? Podwójny?

A jaki kupujesz? Podwójny?
Nie, na początku chciałam podwójny ale pomyślałam ze są znacznie droższe, a może się okazać ze ze ściągania będzie lipa i użyje go ze dwa razy. Kupiłam taki i ma dobre opinie
03F8574E-04D8-495F-9FAE-5DABF72B88FD.jpeg

Nie, na początku chciałam podwójny ale pomyślałam ze są znacznie droższe, a może się okazać ze ze ściągania będzie lipa i użyje go ze dwa razy. Kupiłam taki i ma dobre opinie
Zobacz załącznik 1347856

No cena faktycznie dobra, nawet jakby drugi trzeba było dokupić, to wychodzi duuużo mniej niż te podwójne... Niby do bliźniaków je polecają, ale z drugiej strony masz rację, że jak coś nie pyknie, to kasa wywalona a to raczej nie jest produkt, który się używany kupuje.

Ok, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienia! [emoji846] Ja jestem tak zestresowana samą ciążą i tym żeby z maluchami było wszystko ok, że nie chce już żadnego ryzyka na samym finiszu albo dwóch porodów tj. SN a później CC bo coś będzie nie tak, więc raczej w ogóle do swojej świadomość porodu SN nie dopuszczam w takiej sytuacji...i bałam się, że jednak mogę zostać do tego zmuszona w określonych okolicznościach... [emoji846]

Ja mimo, że prosiłam o CC, to w ogóle nie było brane to pod uwagę ze względu na główkowe ułożenie dziewczyn. Mówili, że faktycznie druga może obrócić się po wyjściu pierwszej, ale trzeba spróbować i tak sn. Szczerze? Bardzo się cieszę, że jednak było sn. Ale bałam się jak diabli [emoji33]. Dziewczyny urodzone w odstępie 2min.

Ja mimo, że prosiłam o CC, to w ogóle nie było brane to pod uwagę ze względu na główkowe ułożenie dziewczyn. Mówili, że faktycznie druga może obrócić się po wyjściu pierwszej, ale trzeba spróbować i tak sn. Szczerze? Bardzo się cieszę, że jednak było sn. Ale bałam się jak diabli [emoji33]. Dziewczyny urodzone w odstępie 2min.
Naprawdę 2 minut ? Czyli odrazu miałaś kolejne skurcze tak? Niesamowite.

No cena faktycznie dobra, nawet jakby drugi trzeba było dokupić, to wychodzi duuużo mniej niż te podwójne... Niby do bliźniaków je polecają, ale z drugiej strony masz rację, że jak coś nie pyknie, to kasa wywalona a to raczej nie jest produkt, który się używany kupuje.
No dokładnie, a no niestety ceny tych lepszych podwójnych to wąchają się w granicach 380-500zl 🙉 a właśnie używanych raczej nie powinno się kupować

reklama
O matko, to nieźle 🙉 U mnie cały czas pupą w dół, i na razie nie chcą się obrócić

Do góry