reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny! :-) dołączę sie. Jestem na forum od początku ciąży, gdy tylko dowiedzialam sie zs to bliźniaki. Bo na pierwszej wizycie w 7tc nie byko widać. Na kolejnym usg w 12tyg niespodzianka mamy dwojke
, :-) na dodatek ciaza 1k2o iwielki strach jak to bedzie. Na szczescie wszutsko bylo suoer. Ciaze prowadzilam naStarynkiewicza. Opieka ciazy super er. Lekarze bardzo pilnujący tego aby bylo dobrze. :-) Najgorsze sa kolejki ale da sie przezyc i to. Wizyty w moim przypadku były y co 2 tyg. Teraz jesten juz mama dwoch dziewczyek z waga 2590 i 2585. Tyg g 361d.Przwzcudownych maja 2 miesiące. W razie oytan proszs pisać. Tez juz czekam na te 5-6miesiavy aoby zacza podawac inne jedzonko. Do tej pory karminilam je moim mlekiemm ściąganym z laktaora
. Geraz niestety przez to ze dziewczynki staky sie batdzo zywe nie mama czasu sxiagac i pokaem zanika i musze dokarmic mm ale walczę staram sie przystawiav tez do piersi jak jest czas ale to trudne. Duzo bledow bo z tel pisze a to nie takie kje latwe :-)

Hej, ja mam pytanie :-) Czy w 7 tc było widać 2 pęcherzyki, czy 1? Ja mam 3 😱 Ale 2 mniejsze, jeden duzy 1,19 (6+1). We czwartek idę na kolejne usg (7+1) i zastanawiam się, co mogę tam zobaczyć 🙈 Może któraś z mam tak miała? Dodam, że duży pęcherzyk był jeszcze bez zarodka, mam nadzieję, że się pojawi choć ten jeden ❤

reklama
Hej, ja mam pytanie :-) Czy w 7 tc było widać 2 pęcherzyki, czy 1? Ja mam 3 😱 Ale 2 mniejsze, jeden duzy 1,19 (6+1). We czwartek idę na kolejne usg (7+1) i zastanawiam się, co mogę tam zobaczyć 🙈 Może któraś z mam tak miała? Dodam, że duży pęcherzyk był jeszcze bez zarodka, mam nadzieję, że się pojawi choć ten jeden ❤
U mnie były 2.

Wstawiam 5 tydz i 7 tydz.
IMG_20200421_204626.jpg
received_1187625678103508.jpeg

U mnie jakos w 6 tyg jeden pecherzyk i jeden zarodek :-) w 13 tyg niespodzianka dwa zarodki w jednym pecherzyku:-) o trojeczki bylo by ciekawie. Bylam z Pania na wizycie ktora byla w ciazy z trojaczkami :-)

Po porstu doktor powiedział ze nie bylo widac od początku dwoch bo bylo za wcześnie. Ale spotkalam pania ktora miala zdjęcie z tego samegi tyg co ja i u niej bylo widac dwa zarodki w jednym pęcherzyku. Wiev chyba zalezy od ulozenia :-)

Miałam duza niespodzianka jak dowiedzialam sie ze jendak dwojka :-) i ten strach co to bedzie. Tak mnie dokotr nastraszyl na wizycie ze mimio ze sie cieszyłam to wyszlam z mega duzym płaczem. Na szczescie na Starynkiewicza nastawili mnie pozytywnie na ta ciaze:-)

reklama
Do góry